Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Λόγια στον τοίχο

Λόγια στον τοίχο
Το Θέατρο Έξω από τα Τείχη στη Θεσσαλονίκη επαναλαμβάνει την παρουσίαση της παράστασης Λόγια στον τοίχο, σε σκηνοθεσία Βασίλη Σεϊμένη, από την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου για λίγες μόνο παραστάσεις.

Το κείμενο είναι βασισμένο σε τέσσερις μονολόγους από το βιβλίο της Κριστίνε Μπρύκνερ Ω Δεισδαιμόνα, αν είχες μιλήσει και ένα απόσπασμα από τους Δαιμονισμένους του Φ. Ντοστογιέφσκι.

Η Κ. Μπρύκνερ έγραψε αυτούς τους μονολόγους και τους έβαλε στο στόμα γνωστών γυναικείων μορφών από τη μυθολογία, την ιστορία, το θέατρο δίνοντας σε κάθε μια από αυτές τις γυναίκες τη δική της μιλιά, τον δικό της προσωπικό  τόνο.

Η Κλυταιμνήστρα μιλά στο νεκρό Αγαμέμνονα, η Δεισδαιμόνα στο στρατηγό Οθέλλο, η αρχαία εταίρα Μεγάρα στη Λυσιστράτη και η  Γκούντρουν Ένσλιν  στους τοίχους του κελιού της.

Τους ρόλους υποδύονται: Γκούντρουν Ένσλιν: Βάλια Μωραϊτοπούλου, Κλυταιμνήστρα: Βάσω Τερκενλή, Μεγάρα: Ελίζα Ισαακίδου, Δεισδαιμόνα: Ράνια Μηχαηλίδου, Βετεράνος: Γιάννης Περδίκης.

Σχετικές ειδήσεις
Κλυταιμνήστρα;, του Ανδρέα Στάικου στο Θέατρο Μπιπ
18.01.2017 12:53
Η παράσταση Κλυταιμνήστρα;, του Ανδρέα Στάικου ανεβαίνει για λίγες παραστάσεις στο Θέατρο Μπιπ.
Kafka’s Freaks, του Νικόλα Βαγιονάκη για 2η χρονιά στο θέατρο Φούρνος
07.09.2016 15:11
Μετά την πολύ επιτυχημένη πορεία της παράστασης σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λονδίνο, η παράσταση «Kafka’s Freaks» σε σκηνοθεσία και ερμηνεία του Νικόλα Βαγιονάκη επανέρχεται από 13 Οκτώβρη 2016 στο θέατρο Φούρνος.
Εμιgrέδες, του Σλάβομιρ Μρόζεκ στο Black Box
17.05.2016 10:49
Στο BlackBox στη Θεσσαλονίκη παρουσιάζεται μια σύγχρονη εκδοχή του έργου του μεγάλου Πολωνού δραματουργού Σλάβομιρ Μρόζεκ, οι ΕΜΙGRΕΔΕΣ, σε σκηνοθεσία Γιολάντας Μαρκοπούλου με τον Προμηθέα Αλειφερόπουλο και τον Θάνο Τοκάκη, για λίγες μόνο παραστάσεις, μετά τη μεγάλη επιτυχία της παράστασης στην Αθήνα.
Κλυταιμνήστρα ή Το Έγκλημα, της Μαργκερίτ Γιουρσενάρ στο Studio Μαυρομιχάλη
01.04.2016 14:40
Το έργο της Μαργκερίτ Γιουρσενάρ «ΚΛΥΤΑΙΜΝΗΣΤΡΑ Ή ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ» ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Μαρώς Τριανταφύλλου από τη Δευτέρα 4 Απριλίου 2016 στο Studio Μαυρομιχάλη.
Ο Rush Rehm  και η παράστασή του
10.03.2016 09:58
Ένας πολύ σημαντικός μελετητής του Αρχαίου Ελληνικού Δράματος, ο Rush Rehm, ιδρυτής και Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Stanford Repertory Theater και διακεκριμένος καθηγητής των Τμημάτων Classics και Theater & Performance Studies του Πανεπιστημίου Stanford, έρχεται στην Ελλάδα για να παρουσιάσει την παράσταση Κλυταιμνήστρα - Αντίνομο Δίκαιο, τη δική του προσέγγιση της Ορέστειας του Αισχύλου, στο Ναύπλιο, στο θέατρο «Τριανόν», στις 17 Μαρτίου 2016, στις 20.00.