Τετάρτη, 1 Μαρτίου 2017

Η Χριστουγεννιάτικη ιστορία στις αίθουσες!

Η Χριστουγεννιάτικη ιστορία στις αίθουσες!
Το Λονδίνο του Ντίκενς φιλοξένησε την παγκόσμια πρεμιέρα της Χριστουγεννιάτικης ιστορίας της Disney, στις 3 Νοεμβρίου. Επιτέλους ήρθε η ώρα και για τις ελληνικές αίθουσες, από τις 24 Δεκεμβρίου από την Audio Visual!

Η παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας έγινε στο Λονδίνο στα πλαίσια του εορτασμού των Χριστουγέννων, όπου οι δύο πιο διάσημοι δρόμοι του West End συνεργάζονται με το δήμο του Λονδίνου για να συγχρονιστεί, για πρώτη φορά, η στιγμή που στην πόλη θ’ ανάψουν τα Χριστουγεννιάτικα Φώτα.

Οι πρωταγωνιστές της ταινίας, Jim Carrey, Colin Firth, Robin Wright Penn και Bob Hoskins, αλλά και ο σκηνοθέτης Robert Zemeckis συμμετείχαν στους εορτασμούς.

Η Παγκόσμια Πρεμιέρα της περιπέτειας φαντασίας έγινε στη Leicester Square του Λονδίνου, σε τρεις κινηματογράφους ταυτόχρονα.

Τα έσοδα από την Παγκόσμια Πρεμιέρα διατέθηκαν στο Νοσοκομείο Παίδων Great Ormond Street Hospital – ο ίδιος ο Ντίκενς υπήρξε ένας από τους ιδρυτές και υποστηρικτές του νοσοκομείου αυτού. Ως μέρος της υποστήριξής της προς το νοσοκομείο, η Walt Disney Company πραγματοποίησε ειδική δωρεά.

Η Χριστουγεννιάτικη ιστορία της Disney, μια έντονη εμπειρία που απευθύνεται σε όλες τις αισθήσεις, παρουσιάζεται ανασκευασμένη από τον βραβευμένο με Όσκαρ σκηνοθέτη Robert Zemeckis, και παγιδεύει την ταυτότητα της κλασικής ιστορίας του Ντίκενς σε μια πρωτοποριακή κινηματογραφική παραγωγή σε 3D.

Ο Εμπενίζερ Σκρουτζ (Jim Carrey) ξεκινά τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές του με τη συνηθισμένη του μιζέρια και μισανθρωπία, βάζοντας τις φωνές στον πιστό βοηθό του (Gary Oldman) και τον χαρωπό ανιψιό του (Colin Firth). Αλλά όταν τα πνεύματα των Χριστουγέννων, το Παρελθόν, το Παρόν και το Μέλλον τον οδηγούν σ’ ένα αποκαλυπτικό ταξίδι και τον φέρνουν αντιμέτωπο με αλήθειες που διστάζει να παραδεχτεί, ο Γερο-Σκρουτζ πρέπει ν’ ανοίξει όχι μόνο τα μάτια, αλλά και την καρδιά του και να εξιλεωθεί για τα χρόνια των κακών προθέσεων πριν είναι πολύ αργά.

Σχετικές ειδήσεις
Επίσημη ιστορία, του Λουίς Πουένσο
17.11.2016 11:09
Η σημαντική ταινία του Λουίς Πουένσο, Επίσημη Ιστορία, κυκλοφορεί ψηφιακά αποκατεστημένη στις ελληνικές αίθουσες την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου από την Weirdwave.
Πλατεία Αμερικής, του Γιάννη Σακαρίδη: Παγκόσμια πρεμιέρα στο 21ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Busan
07.09.2016 13:03
Η νέα ταινία του Γιάννη Σακαρίδη «Πλατεία Αμερικής/Amerika Square» κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της στο 21ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Busan, που διεξάγεται φέτος από 6-15 Οκτωβρίου 2016 στη Νότια Κορέα.
Tο Park της Σοφίας Εξάρχου στα μεγαλύτερα Διεθνή Φεστιβάλ του Φθινοπώρου
02.09.2016 16:43
Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία Park της Σοφίας Εξάρχου επιλέχθηκε για την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο στο τμήμα Discovery (8/18 Σεπτεμβρίου), ανάμεσα σε σπουδαίες ταινίες σκηνοθετών από όλο τον κόσμο ενώ για τη συνέχεια το Park συμμετέχει στο Διαγωνιστικό Νέων Σκηνοθετών του Σαν Σεμπαστιάν (16-24/9), στο Φεστιβάλ του Λονδίνου (5-16 Οκτωβρίου) και στο Φεστιβάλ της Βαρσοβίας (7-16 Οκτωβρίου).
Παγκόσμια πρεμιέρα της ελληνικής ταινίας «Άφτερλωβ» στο Φεστιβάλ του Λοκάρνο
14.07.2016 14:04
Η ταινία «ΑΦΤΕΡΛΩΒ» (AFTERLOV), του Έλληνα σκηνοθέτη Στέργιου Πάσχου, επιλέχθηκε για την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Διαγωνιστικό Τμήμα Νέων Σκηνοθετών του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λοκάρνο.
Οι ταινίες της εβδομάδας στις αίθουσες του ΦΚΘ
23.03.2016 12:49
Οι ταινίες που προβάλλονται αυτή την κινηματογραφική εβδομάδα, 24 με 30 Μαρτίου 2016, στις αίθουσες του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης είναι οι εξής