Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Ευτυχισμένες μέρες

Ευτυχισμένες μέρες
Το θέατρο Χώρα παρουσιάζει από την 1η Οκτωβρίου και για 20 μόνο παραστάσεις, το αριστούργημα του Σάμουελ Μπέκετ Ευτυχισμένες μέρες, σε σκηνοθεσία του Έκτορα Λυγίζου και σε καινούρια μετάφραση του Διονύση Καψάλη.

Η Μίνα Αδαμάκη και ο Ερρίκος Λίτσης, δύο ηθοποιοί που έχουν διαγράψει διαφορετική πορεία, συναντιούνται στη σκηνή της Νέας Χώρας για να ερμηνεύσουν την Γουίνυ και τον Γουίλυ, σε μια παράσταση που προσεγγίζει το κλασικό μπεκετικό έργο μέσα από μια νέα, σύγχρονη σκοπιά.

Η σκηνοθεσία και η σκηνογραφία επιχειρούν μια πρωτότυπη εκδοχή του έργου Ευτυχισμένες μέρες. Στην καινούρια αυτή ανάγνωση το έργο αντιμετωπίζεται ως... ένα πείραμα.

Η ιδιαίτερη σκηνοθεσία και σκηνογραφία τοποθετεί τον θεατή στη θέση του παρατηρητή ενός ιδιότυπου reality show. Το μπεκετικό ζευγάρι είναι κλεισμένο σε ένα στούντιο-κουτί που το μπροστινό του μέρος είναι μια μεγάλη τζαμαρία. Οι φωνές τους μεταφέρονται στον έξω χώρο μέσω μικροφώνων. Τέσσερις κάμερες τους παρακολουθούν διαρκώς και οι εικόνες τους με ζωντανό μοντάζ προβάλλονται σε οθόνες.

Το εμβληματικό έργο του Μπέκετ, ιδωμένο σαν τον επώδυνο σωφρονισμό μιας γυναίκας που –από ευπρέπεια, από συνήθεια, από ενοχή– αδυνατεί να πει τα πράγματα με το όνομά τους. Πόσες δοκιμασίες θα χρειαστούν, ώσπου να πάψει να συγκαλύπτει την πραγματικότητα φλυαρώντας και να ζητήσει ειλικρινά βοήθεια;

Σχετικές ειδήσεις
Ευτυχισμένες Μέρες με την Όλια Λαζαρίδου ξανά στο Bios
09.01.2017 11:20
Το «θεατρικό ποίημα» του Σάμουελ Μπέκετ, Ευτυχισμένες Μέρες, με την Όλια Λαζαρίδου σε σκηνοθεσία Σύλβιας Λιούλιου, επιστρέφει στο Bios από 3 Φεβρουαρίου, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.
Ευτυχισμένες Μέρες του Σ. Μπέκετ, στο Bios
31.10.2016 16:48
Η Σύλβια Λιούλιου και το Bios παρουσιάζουν το έργο του Σ. Μπέκετ, Ευτυχισμένες Μέρες, για λίγες παραστάσεις από την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016.
Ευτυχισμένες μέρες, του Σ. Μπέκετ, σε σκηνοθεσία Σύλβιας Λιούλιου στο Bios
24.08.2016 15:58
Η Σύλβια Λιούλιου σκηνοθετεί το έργο του Σ. Μπέκετ, Ευτυχισμένες μέρες, το οποίο θα κάνει πρεμιέρα στο Bios στις 18 Νοεμβρίου 2016, ενώ θα προηγηθεί ένα εργαστήριο για τη διαδικασία ανεβάσματος της παράστασης, το οποίο θα ξεκινήσει στις 16 Σεπτεμβρίου 2016.
Τελευταίες παραστάσεις για το «Περιμένοντας τον Godot» στο Αίθριο του Μουσείου Μπενάκη
26.07.2016 14:18
H Νατάσα Τριανταφύλλη επιστρέφει στο Αίθριο του Μουσείο Μπενάκη με το αριστούργημα της παγκόσμιας δραματουργίας «Περιμένοντας τον GODOT», του Σάμουελ Μπέκετ, μέχρι τις 31 Ιουλίου 2016.
Περιμένοντας τον Godot, του Σάμουελ Μπέκετ στο Αίθριο του Μουσείου Μπενάκη
30.05.2016 13:54
Μετά την επιτυχία των Αδερφών Καραμάζοφ στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης, η Νατάσα Τριανταφύλλη επιστρέφει στο Αίθριο του Μουσείο Μπενάκη με το αριστούργημα της παγκόσμιας δραματουργίας «Περιμένοντας τον GODOT», του Σάμουελ Μπέκετ - στον ίδιο χώρο όπου παρουσίασε για πρώτη φορά την «Αντιγόνη» στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών το 2013.