Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Απόλυτη εκκίνηση... για 11 νέους εικαστικούς

Απόλυτη εκκίνηση... για 11 νέους εικαστικούς
Η Απόλυτη Εκκίνηση για έντεκα Έλληνες εικαστικούς τελειόφοιτους ή απόφοιτους της Α.Σ.Κ.Τ. ξεκινάει από τις 8 Σεπτεμβρίου, στην έκθεση που διοργανώνει ο Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων  στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων και επιμελούνται η Άννα Χατζηνάσιου και η Αλεξάνδρα Οικονόμου .

Η έκθεση επικεντρώνεται στην παρουσίαση της δουλειάς έντεκα νέων Ελλήνων καλλιτεχνών, των Νίκου  Βαρυτιμιάδη, Γιάννη Γκανά, Μαριάννας Γκιόκα, Ειρήνης  Ευσταθίου , Αλέξανδρου Λάιου, Λεωνίδα Λιάμπεη, Μαργαρίτας Μυρογιάννη, Κοσμά Νικολάου , Πάνου Φαμέλη, Μάρως Φασουλή & Κώστα Χριστόπουλου, οι οποίοι εκφράζονται με ποικίλα εκφραστικά μέσα όπως ζωγραφική, γλυπτική, φωτογραφία, βίντεο και εγκαταστάσεις.

Τα έργα τους παρουσιάζουν ένα κοινό ενδιαφέρον όσον αφορά στην διερεύνηση της πόλης και αντανακλούν κριτικά την σχέση  τους με τον αστικό χώρο, δίνοντας έμφαση στον πολιτικό, ιστορικό, κοινωνικό και πολιτισμικό του πλαίσιο.

Στο επίκεντρο του προβληματισμού της έκθεσης, σε σχέση με την αστική πραγματικότητα, βρίσκονται ζητήματα της μνήμης, του τοπίου και της ιστορίας, οι σχέσεις ανάμεσα στον ιδιωτικό και δημόσιο χώρο, η αρχιτεκτονική, η αποξένωση, η αγωνία, η μελαγχολία και ο θάνατος, η δημοκρατία, η ελληνικότητα, οι σχέσεις εξουσίας και η μετανάστευση. Ο κάθε καλλιτέχνης με τον τρόπο του, εστιάζει στην ιδιοτυπία της Αθήνας, εμπνεόμενος από τον άναρχο αλλά και γεμάτο ζωή τοπίο της.

Στα έργα των καλλιτεχνών ανιχνεύονται επίσης θέματα που σχετίζονται με κοινωνικοπολιτικά ζητήματα, όπως η πόλη ως πολυπολιτισμική μητρόπολη, η ξενοφοβία, η σύγχρονη πραγματικότητα της Ελλάδας. Ακόμα γίνονται αναφορές στα επεισόδια τα οποία έλαβαν χώρα στο κέντρο της Αθήνας τον Δεκέμβριο του 2008,  στην καταστροφή του περιβάλλοντος, όπως και αναφορές στην αδικία, στη βία και στο ρατσισμό.

Σχετικές ειδήσεις
Αστικές Περιηγήσεις: έκθεση του Νίκου Τσιμιτάκη στις Εικαστικές Αναζητήσεις
02.11.2016 15:25
Στις Εικαστικές Αναζητήσεις, έναν χώρο που δημιούργησε ο Μελέτης Φικιώρης και προσφέρεται αφιλοκερδώς στους, νέους κυρίως, εικαστικούς για να παρουσιάζουν την δουλειά τους, εγκαινιάζεται την Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2016, ώρα 8:00μ.μ. η έκθεση ζωγραφικής του Νίκου Τσιμιτάκη, με τον τίτλο «Αστικές Περιηγήσεις».
Σπουδή στο Καθημερινό: έκθεση τους Κώστα Καμαργιάννη στις Εικαστικές Αναζητήσεις
10.10.2016 14:41
Στις Εικαστικές Αναζητήσεις, έναν χώρο που δημιούργησε ο Μελέτης Φικιώρης και προσφέρεται αφιλοκερδώς στους, νέους κυρίως, εικαστικούς για να παρουσιάζουν την δουλειά τους, εγκαινιάζεται την Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2016, ώρα 8:00μ.μ. η έκθεση ζωγραφικής του Κώστα Καμαργιάνη, με τον τίτλο «Σπουδή στο Καθημερινό».
Έκθεση Νέων Εικαστικών 65+ στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση
25.05.2016 16:43
Τρία χρόνια με πολλές κατασκευές, συζητήσεις και αναζητήσεις στα 2D και 3D εικαστικά εργαστήρια για άτομα άνω των 65 ετών, καταλήγουν σε μία έκθεση με έργα από τους συμμετέχοντες Νέους εικαστικούς.
Υφαίνοντας το χρώμα: έκθεση της Εύης Τελκή στις Εικαστικές Αναζητήσεις
06.05.2016 15:45
Στις Εικαστικές Αναζητήσεις, έναν χώρο που δημιούργησε ο Μελέτης Φικιώρης και προσφέρεται αφιλοκερδώς στους, νέους κυρίως, εικαστικούς για να παρουσιάζουν την δουλειά τους, εγκαινιάζεται την Τρίτη, 17 Μαΐου 2016, ώρα 7:00μ.μ. η έκθεση της εικαστικού Εύης Τελκή, με τον τίτλο «Υφαίνοντας το χρώμα».
Ζωή: έκθεση του Νίκου Σταυρακαντωνάκη στις Εικαστικές Αναζητήσεις
09.03.2016 14:34
Στα πλαίσια της συμμετοχής τους στο 3ο Φεστιβάλ Χαρακτικής Αθηνών, οι Εικαστικές Αναζητήσεις, ένας χώρος που δημιούργησε ο Μελέτης Φικιώρης και προσφέρεται αφιλοκερδώς στους, νέους κυρίως, εικαστικούς για να παρουσιάζουν την δουλειά τους, εγκαινιάζουν την Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2016, ώρα 7:00μ.μ. την έκθεση χαρακτικής του Νίκου Σταυρακαντωνάκη, με τον τίτλο «Ζωή».