Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

To ReMap τρέχει ξανά στους δρόμους!

To ReMap τρέχει ξανά στους δρόμους!
Στις 2 Σεπτεμβρίου τo ReMap κατεβαίνει και πάλι στον Κεραμεικό και το Μεταξουργείο παράλληλα με την 2η Μπιενάλε της Αθήνας. Η δεύτερη διοργάνωση του ReMap ύστερα από μια δυναμική παρουσία τον Ιούνιο και τον Ιούλιο επιστρέφει εμπλουτισμένη με νέα projects και συμμετοχές.

Οι συμμετοχές σε συνδυασμό με το κεντρικό πρόγραμμα της πρώτης φάσης, περιλαμβάνουν 40 εκθέσεις και υπαίθρια έργα από γκαλερί , ανεξάρτητους επιμελητές, ομάδες καλλιτεχνών, αρχιτέκτονες και κατοίκους της περιοχής.

Όσοι είχαν την ευκαιρία να ζήσουν την εμπειρία του ReMap2 από κοντά ήρθαν σε επαφή με μια πραγματικά διεθνή πλατφόρμα σύγχρονης τέχνης όπου συνυπάρχουν δημιουργικά Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες , επισκέπτες και μόνιμοι κάτοικοι, διαφορετικά καλλιτεχνικά ρεύματα, με έμφαση στην παραγωγή του σήμερα και σε έναν εν δυνάμει διάλογο με το διαρκώς εξελισσόμενο αστικό τοπίο μιας πολύ ιδιαίτερης περιοχής του κέντρου της Αθήνας όπως ο Κεραμεικός και το Μεταξουργείο.

Το ReMap2 προτείνει μια διαφορετική ανάγνωση της πολυσύνθετης πραγματικότητας του ΚΜ μέσα από επιμέρους διαδρομές στους δρόμους της γειτονιάς καθώς όλες οι εκθέσεις και εκδηλώσεις πραγματοποιούνται σε κενούς χώρους της περιοχής, οι οποίοι έχουν παραχωρηθεί στους διοργανωτές.

Στο πλαίσιο του Open Air Screening Room ένα αδόμητο οικόπεδο της οδού Ιάσωνος μετατρέπεται κάθε βράδυ σε υπαίθριο χώρο προβολής. Η υποδοχή κρύβει εκπλήξεις ενώ στην αυτοσχέδια οθόνη προβάλλονται προγράμματα video art επιλεγμένα από την Μπιενάλε της Αθήνας, το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και την επιμελήτρια Μαρίνα Φωκίδη.

Η ενότητα εγκαινιάζεται με το Α Midsummer Night\'s Dream, τίτλος δανεισμένος από το ομότιτλο έργο του William Shakespeare. Το γνωστό θεατρικό έργο -το οποίο πολύ συνοπτικά αναφέρεται στην περιπέτεια μιας καλοκαιρινής νύχτας στη Αθήνα, που περιπλέκει στενά και προσωπικά, κάτω από την επιρροή μαγιών ελιξίριων, ανθρώπους διαφορετικών κοινωνικών τάξεων της εποχής, μεταξύ τους αλλά και μετα ξωτικά του δάσους, όπου έχουν αποδράσει- μοιάζει να αποτελεί το κατάλληλο φόντο, πάνω στον οποίο θα παρουσιαστούν μια σειρά σύγχρονων βίντεο έργο.

Θα ακολουθήσουν τα προγράμματα της Μπιενάλε της Αθήνας και του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τένχης. Στο πλαίσιο του Documentation Project, η καλλιτέχνις και κάτοικος της περιοχής Κατερίνα Κανά καταγράφει φωτογραφικά και εικαστικά , όλα όσα διαδραματίζονται στη γειτονιά και τα παρουσιάζει στην ιστοσελίδα και στο blog της διοργάνωσης, σε πραγματικό χρόνο.

Το ReMap τροφοδοτείται από την ιδιαίτερη αστική συνθήκη που προσφέρει η γειτονιά και ανατροφοδοτεί, με τη σειρά του, τον Κεραμεικό και το Μεταξουργείο με ένα πυκνό πρόγραμμα καλλιτεχνικών γεγονότων και δράσεων.

Σχετικές ειδήσεις
Η 6η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης ξεκινά τον Σεπτέμβριο του 2017
28.11.2016 12:24
Μετά από δέκα χρόνια, πέντε επιτυχημένες διοργανώσεις, εκθέσεις διεθνούς κύρους και κάλυψης, συνεργασίες με επιμελητές και εικαστικούς καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, συμπράξεις με φορείς, παρεμβάσεις στο δημόσιο χώρο και χιλιάδες επισκεπτών, το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης σχεδιάζει ήδη την έκτη σε σειρά Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, με χρόνο έναρξης τον Σεπτέμβριο του 2017.
The Symptom Projects 7
20.09.2016 15:23
Το The Symptom Projects συνεχίζει για έβδομη συνεχόμενη χρονιά στην πόλη της Άμφισσας και στους Δελφούς το εκθεσιακό του πρόγραμμα.
Μπιενάλε της Αθήνας OMONOIA: Δράσεις Σεπτεμβρίου 2016
19.09.2016 10:46
Η Μπιενάλε της Αθήνας OMONOIA συνεχίζει με τις δράσεις του Σεπτεμβρίου. Καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό βάζουν ξανά την Ομόνοια στο επίκεντρο και βρίσκουν νέους τρόπους αλληλεπίδρασης με τον κόσμο της Αθήνας, έχοντας ως σημεία αναφοράς το Μπάγκειον και το χώρο απέναντι από τη Βαρβάκειο Αγορά, που παραχωρήθηκε από το Δήμο στο πλαίσιο της συνδιοργάνωσης της Μπιενάλε με το Δήμο Αθηναίων.
Νάγια Γιακουμάκη: Η νέα Εταίρος & Διευθύντρια της Μπιενάλε της Αθήνας
18.07.2016 13:07
Η Νάγια Γιακουμάκη γίνεται το νέο εταιρικό μέλος της Μπιενάλε της Αθήνας, σε μια φάση όπου η δέκα ετών επιτυχημένη Μπιενάλε ενισχύει την διεθνή εμβέλεια και προοπτική της.
Γιατί; Παιδιά στους δρόμους της γης: έκθεση του GMB Akash στο Μουσείο Μπενάκη
15.04.2016 10:23
Ο διακεκριμένος φωτογράφος GMB Akash, με εύγλωττη λιτότητα και αμεσότητα αποτυπώνει το δράμα των προσφύγων, μέσα από τις φωτογραφίες που απαρτίζουν την έκθεσή του «Γιατί; Παιδιά στους δρόμους της γης», η οποία φιλοξενείται στο Μουσείο Μπενάκη.