Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

50 χρόνια Λευτέρης Παπαδόπουλος

50 χρόνια Λευτέρης Παπαδόπουλος
50 χρόνια μιας μεγάλης καριέρας, 50 χρόια δημιουργίας και συνεργασίας με μεγάλους συνθέτες , 50 χρόνια με αξεπέραστα τραγούδια, βιβλία και ποιήματα και μια μεγάλη γιορτή, μια ανεπανάληπτη βραδιά με 16 σημαντικούς ερμηνευτές στο ΟΑΚΑ.
Τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου το ΟΑΚΑ θα γεμίσει με τις φωνές των Χάρις Αλεξίου, Ελευθερίαςς Αρβανιτάκη, Μελίνας Ασλανίδου, Γλυκερίας, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Δημήτρη Μητροπάνου, Μανώλη Μητσιά, Γιώργου Νταλάρα, Γιάννη Πάριου, Άλκηστις Πρωτοψάλτη , Αντώνη Ρέμου, Διονύση Σαββόπουλου, Πασχάλη Τερζή, Τάνιας Τσανακλίδου, Μαρίας Φαραντούρη και Μιχάλη Χατζηγιάννη, οι οποίοι θα τιμήσουν τον μεγάλο Έλληνα δημιουργό.

Ποτέ από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα δεν συγκεντρώθηκαν τόσοι πολλοί και τόσο σπουδαίοι ερμηνευτές για να τραγουδήσουν. Όχι μόνο για τον Λευτέρη Παπαδόπουλο αλλά και για έναν σοβαρό σκοπό, καθώς σημαντικό μέρος των εσόδων θα διατεθούν για μια ανάσα ζωής για την Πάρνηθα, μια ανάσα ζωής για ολόκληρη την Αθήνα.

Οι εκδηλώσεις τελούν υπό την αιγίδα του Υπ. Πολιτισμού της Ε.Σ.Η.Ε.Α. - γιατί ο Λευτέρης Παπαδόπουλος συμπληρώνει φέτος και 50 χρόνια στην δημοσιογραφία – του Οργανισμού Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Πρεσπών – Φλώρινας και της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας Εντός των Τεχνών.

Σχετικές ειδήσεις
Οι έρωτες του ποιητή στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση
06.02.2017 15:46
Πώς τέσσερις Έλληνες συνθέτες (Δημήτρης Παπαδημητρίου, Νίκος Ξυδάκης, Τάσος Ρωσόπουλος, Κώστας Μάκρας) παίρνουν τα ποιήματα του Χάινε και φτιάχνουν μία ερωτεύσιμη συναυλία;
Ο
31.01.2017 16:09
Ο Λάκης Παπαδόπουλος και οι συνεργάτες του ανεβαίνουν στη σκηνή του ΙΑΝΟΥ και παρουσιάζουν το τεράστιο έργο του δημιουργού από μια καινούρια σκοπιά. Ένα αμιγώς ακουστικό πρόγραμμα με τον Λάκη Παπαδόπουλο στην πιο λόγια εκδοχή του. Με πολλά τραγούδια κι εξίσου περισσότερα λόγια!
Η Ζωή Τηγανούρια και ο Χρήστος  Παπαδόπουλος στο Kremlino
26.01.2017 12:05
Οι δυο αξιόλογοι συνθέτες & βιρτουόζοι μουσικοί βρίσκονται για πρώτη φορά μαζί, στο Kremlino του Πειραιά, για δύο μόνο παραστάσεις, τις Κυριακές 5 & 12 Φεβρουαρίου και ώρα 9:30 μ.μ.
Δημήτρης Λιόλιος,
20.10.2016 12:49
Ο Δημήτρης Λιόλιος έπειτα από τις συνεργασίες του με τη Σοφία Βόσσου, τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και τον Πάνο Μουζουράκη, επιστρέφει, γράφοντας τη μουσική και ερμηνεύοντας μέσα από τους στίχους που έγραψε η Ζωή Γρυπάρη , γνωστή για τις επιτυχίες της με σημαντικούς συνθέτες και ερμηνευτές.
Αλτσίνα: όπερα σε τρεις πράξεις του G.F. Handel στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων Λευτέρης Βογιατζής
18.05.2016 10:35
To Θέατρο της Οδού Κυκλάδων – Λευτέρης Βογιατζής συνεργάζεται με την Ομάδα Λυρικού Θεάτρου Ραφή και φιλοξενεί για πρώτη φορά στην ιστορία του παράσταση όπερας, ως έναν φόρο τιμής στον Λευτέρη Βογιατζή, παρουσιάζοντας το μπαρόκ αριστούργημα «Αλτσίνα» του G.F. Handel.