Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Το τελευταίο βιβλίο του J.G. Ballard

Το τελευταίο βιβλίο του J.G. Ballard
Το τελευταίο βιβλίο του J.G. Ballard, που έγραψε μερικούς μήνες πριν παθάνει, με τίτλο Τα θαύματα της ζωής , θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα από τις Εκδόσεις ΟΞΥ, μέσα στον Σεπτέμβριο του 2009.

Πρόκειται για την εκπληκτική ζωή του συγγραφέα της Αυτοκρατορίας του Ήλιου: τα παιδικά χρόνια στη Σαγκάη, ο Β΄ Παγκόσμιος πόλεμος και ο εγκλεισμός στο στρατόπεδο Λονγκ Χουά –για το οποίο ο Μπάλαρντ λέει «ήταν μια φυλακή στην οποία βρήκα την ελευθερία»– η επιστροφή στην Αγγλία, ο πρόωρος θάνατος της γυναίκας του, η ανατροφή των τριών παιδιών του, εκπληκτικές εμπειρίες μιας ζωής που ο Μπάλαρντ περιγράφει με ηρεμία στο τελευταίο του βιβλίο.

Ο J.G. Ballard, ένας γίγαντας στην παγκόσμια συγγραφική σκηνή για περισσότερο από 50 χρόνια, απεβίωσε στις 19 Απριλίου 2009 σε ηλικία 78 ετών, μετά από μία μακρόχρονη μάχη με τον καρκίνο. Στη διάρκεια της ζωής του, έγραψε πολλά μυθιστορήματα, μεταξύ των οποίων τα: Άνθρωποι του Μιλένιουμ, Έκθεση ωμοτήτων, Εκτός ελέγχου, Η πλημμύρα, καθώς επίσης και πολλές συλλογές διηγημάτων.

Η επιρροή του, ωστόσο, είναι ουσιαστικά πολλαπλάσια του έργου του, καθώς εξαπλώθηκε όχι μόνο στον κόσμο της λογοτεχνίας, αλλά και σε αυτούς του κινηματογράφου, της μουσικής, της αρχιτεκτονικής, των εικαστικών τεχνών και της τηλεόρασης.

Σχετικές ειδήσεις
Βλέπω ακόμα παιδικά - Αντωνίνη Σμυρίλλη
23.02.2017 12:05
Από τις εκδόσεις Θράκα κυκλοφόρησε η πρώτη ποιητική συλλογή της Αντωνίνης Σμυρίλλη, Βλέπω ακόμα παιδικά.
Ο Λευκός Αξιωματικός - Κυριάκος Αθανασιάδης
14.11.2016 10:25
Από τις εκδόσεις Κέδρος κυκλοφορεί το πρώτο βιβλίο της σειράς «Οι Παράξενες, Δυναμικές, Εκπληκτικές, Διαπλανητικές, Υπεράνθρωπες Περιπέτειες του Μεφίστο», Ο Λευκός Αξιωματικός του Κυριάκου Αθανασιάδη.
Ο Κλάουντιο Μάγκρις στις Εκδόσεις Καστανιώτη
23.09.2016 12:48
Μια σηµαντική µορφή των ευρωπαϊκών γραµµάτων, ο Iταλός συγγραφέας, κριτικός και δοκιµιογράφος Κλάουντιο Μάγκρις εντάσσεται στον κατάλογο των Εκδόσεων Καστανιώτη µε το τελευταίο του έργο Non luogo a procedere, το οποίο θα κυκλοφορήσει στα ελληνικά το 2017.
Ο Χρήστος Γιανναράς στις Συναντήσεις Με Συγγραφείς στο Cafe του ΙΑΝΟΥ
16.09.2016 13:15
Ο Νίκος Θρασυβούλου συνομιλεί με τον Χρήστο Γιανναρά με αφορμή το τελευταίο του βιβλίο με τίτλο Την αλήθεια κατάματα των εκδόσεων ΙΑΝΟS. Μια συζήτηση, σε πρώτο πρόσωπο, για την τέχνη, την κοινωνία, τη ζωή, με τη συμμετοχή του κοινού.
Το τελευταίο τραγούδι του Ντύλαν - Κώστας Δρουγαλάς
27.05.2016 12:08
Από τις εκδόσεις Πικραμένος κυκλοφορεί το βιβλίο Το τελευταίο τραγούδι του Ντύλαν του Κώστα Δρουγαλά.