Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

CUT Project

CUT Project
Μετά από μακρά προετοιμασία, το Θέατρο Εντροπία είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την πραγματοποίηση της νέας του παραγωγής: το ερευνητικό και νεωτερικό «CUT Project» σε σύλληψη - σκηνοθεσία της Καλλιτεχνικής του Διευθύντριας Μαρίλλης Μαστραντώνη.

Πρόκειται για διεθνή συμπαραγωγή, με αφορμή την επέτειο το 2009 των 20 χρόνων από την πτώση του Τείχους του Βερολίνου και του τέλους του ψυχρού πολέμου, με τις τεράστιες επιπτώσεις τόσο στο πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό πεδίο, όσο και στο πεδίο της καθημερινής ζωής και της προσωπικής ιστορίας των ανθρώπων.

Το Project θα αναπτυχθεί μέσα από έρευνα και διαμονή (residency) μιας βασικής καλλιτεχνικής ομάδας του θεάτρου Εντροπία σε «διαχωρισμένες» περιοχές (Κόσσοβο, Κύπρος, Β. Ιρλανδία, Παλαιστίνη), καθώς και στο Βερολίνο (ως συμβολική και σημαντική αναφορά), όπου θα συνεργαστούν με ντόπιους καλλιτέχνες .

Τα εντατικά αυτά εργαστήρια θα καταλήγουν κάθε φορά σε ένα ανοιχτό για το κοινό site-specific παραστατικό γεγονός, μέρος μιας εν εξελίξει διαδικασίας (work-in-progress), και θα κορυφωθούν, μετά το τελευταίο εργαστήρι – συνάντηση όλων των συμμετεχόντων καλλιτεχνικών ομάδων στην Αθήνα, με την τελική πολύγλωσση, πολυμεσική παράσταση «DE-FENCES» (Μάρτιος 2010).

Το θέαμα (σ’ αυτήν την πρώτη του παρουσίαση με μορφή μεταξύ web installation και performance art) θα παρουσιάζεται ζωντανά ταυτόχρονα σε 3 σκηνές, Αθήνα, Κόσσοβο και Δυτική Όχθη, ενώ παράλληλα θα προβάλλεται σε πραγματικό χρόνο σε Λευκωσία και Βερολίνο μέσω live-streaming στο διαδίκτυο.

Μετά από περαιτέρω επεξεργασία, η παραγωγή «DE-FENCES» θα μετατραπεί σε μια πιο «συμβατική» πολυμεσική παράσταση,  εμπλουτισμένη ωστόσο από τα στοιχεία και τις εμπειρίες των προηγούμενων εξελικτικών σταδίων της, με πρόθεση να ταξιδέψει σε διάφορα Θέατρα και Φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η πρώτη Residency είναι προγραμματισμένη για τις 21 έως τις 28 Σεπτεμβρίου 2009 στην Δ. Όχθη σε συνεργασία με την Παλαιστινιακή ομάδα AL HARAH Theatre.

Σχετικές ειδήσεις
Μύτη, του Νικολάι Γκόγκολ από τους Patari Project στο Θέατρο Πόρτα
05.01.2017 16:54
Μετά τη μεγάλη επιτυχία της παράστασης “Πιάνω Παπούτσι Πάνω στο Πιάνο”, οι Patari Project επιστρέφουν από τις 30 Ιανουαρίου στο ΠΟΡΤΑ με μια παράσταση για ενηλίκους, εμπνευσμένη από το διήγημα του Νικολάι Γκόγκολ η Μύτη.
Tο πρώτο έργο του Greek Play Project ανεβαίνει στη σκηνή!
19.10.2016 16:26
Το βραβευμένο έργο στον διαγωνισμό του Greek Play Project, Ελένη ή Σούλα; της Δέσποινας Καλαϊτζίδου ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Ιόλης Ανδρεάδη σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, όπως προβλεπόταν για το έργο που θα διακρινόταν.
01 PROJECT - Στη σοφίτα: παρουσίαση από την πλατφόρμα Stagedoor στο 104
01.06.2016 10:42
Η Πλατφόρμα για το Μουσικό Θέατρο STAGEDOOR πραγματοποιεί την παρουσίαση του πρώτου της εργαστηρίου 01 PROJECT - Στη σοφίτα, το Σάββατο, 4 και την Κυριακή, 5 Ιουνίου και ώρα 21.30 στο θέατρο 104.
Ο Νεκρός, του Georges Bataille από τους Nova Melancholia στο πλαίσιο του Ύπνος Project
04.05.2016 16:45

Μία πρωτότυπη περφόρμανς, βασισμένη στο αφήγημα «Ο νεκρός» του Georges Bataille, από τη σύγχρονη ομάδα θεάτρου και περφόμανς Nova Melancholia στο πλαίσιο του Ύπνος Project.
Συνεχίζεται το DOME Experience – “Traces” στο Μπάγκειον
10.03.2016 15:36
Λόγω της μεγάλης προσέλευσης και της ένθερμης υποδοχής, το DOME EVENT είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι το Μπάγκειον ξενοδοχείο θα ανοίξει και πάλι τις πόρτες του για τρεις ακόμη ημέρες και συγκεκριμένα από την Παρασκευή 11 έως και την Κυριακή 13 Μαρτίου, δίνοντας την ευκαιρία σε ακόμη περισσότερους επισκέπτες να περιηγηθούν στο DOME Experience – “Traces”.