Την Τετάρτη 29 Ιουλίου το Φεστιβάλ Πέτρας υποδέχεται μερικούς από τους πιο απολαυστικούς εκπροσώπους της jazz, της funk και world μουσικής. Jason Yarde, Γιάννης Κασσέτας και The Funky Wizard, Balkan Brass Band – Fanfare Transylvania και Vuslat σε μια απολαυστική συναυλία που θα κρατήσει όλο το βράδυ!

O Jason Yarde, ξεκίνησε στα 16 του χρόνια να παίζει άλτο και σοπράνο σαξόφωνο με τους Jazz Warriors, αποτελώντας τότε το νεότερο μέλος αυτού του σπουδαίου συγκροτήματος. Έκτοτε υπήρξε μέλος των Quite Sane, Louis Moholo\’s groups, Afro Blok, Mano Ventura\’s Noh Ground, Phil Robson 8tet, Nikki Yoeh\’s Infinitum και του δικού του πολυβραβευμένου συγκροτήματος j-life. Ο Jason Yarde συμμετέχει και στο νέο cd των Wizards, το οποίο θα κυκλοφορήσει το Νοέμβριο.

Το group των The Funky Wizard παρουσιάζει αποκλειστικά συνθέσεις του σαξοφωνίστα Γιάννη Κασσέτα (απόφοιτος του berklee) από τον πρώτο του δίσκο, ο οποίος έχει λάβει διθυραμβικές κριτικές από έγκυρα μουσικά περιοδικά (Δίφωνο, Τζαζ & jazz,Αθηνόραμα). Το χαρακτηριστικό των συνθέσεων του είναι οι πολλαπλές επιρροές από την τζαζ των 60’s (J.Coltrane) μέχρι την jazz-funk των 70\’s (Herbie Hancock) και από τον σημερινό τζαζ ήχο της Νέας Υόρκης [Steve Coleman,Wynton Marsalis] ως την ρυθμική παράδοση της μουσικής μας…

Το τρίτο σχήμα της 29ης Ιουλίου είναι η BBΒ Balkan Brass Band – Fanfare Transylvania, μια μπάντα 10 χάλκινων πνευστών (Fanfare) από τη Ρουμανία, από την πόλη Alba, που βρίσκεται στην φημισμένη σε όλο τον κόσμο περιοχή της Τρανσυλβάνιας. Η μπάντα απαρτίζεται από 10 δεξιοτέχνες, τσιγγάνους – Ρομά, μουσικούς, που παίζουν με απαράμιλλο τρόπο τα παραδοσιακά Ρουμάνικα τραγούδια και τις μελωδίες, που ακούγονται διασκευασμένες με διάφορους τρόπους σε ολόκληρο τον κόσμο, συνεπαίρνοντας το κοινό.

Γνωστά παραδοσιακά Βαλκανικά κομμάτια, που ενέπνευσαν και έκαναν διάσημο τον συνθέτη Γκόραν Μπρέγκοβιτς και τα περιέλαβε στις ταινίες του ο βραβευμένος με Όσκαρ, Σέρβος σκηνοθέτης Εμίρ Κοστουρίτσα, όπως τα Sandala, Bubamara,Ibrahim, ακούγονται από την BBB με γνήσιο και μοναδικό τρόπο ερμηνείας. Από την μπάντα θα ακουστούν επίσης ελληνικές μελωδίες και γνωστά ελληνικά τραγούδια, ερμηνευμένα με τον ιδιαίτερο ήχο των χάλκινων πνευστών.

Και τέλος οι Vuslat, που συνηθίζουν να παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα με δικά τους αλλά και διασκευασμένα τραγούδια στα οποία η jazz μουσική συναντά την ethnic, δημιουργώντας ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα.