Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Video Art Festival Μηδέν

Video Art Festival Μηδέν
Το Video Art Festival Μηδέν είναι έτοιμο να γεμίσει και φέτος τις γραφικές γειτονιές του Ιστορικού Κέντρου της Καλαμάτας με εικαστικές εικόνες, χρώματα και ήχους και, πάνω απ’ όλα, με φρέσκιες σκέψεις και δημιουργικές ιδέες καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο, που συναντιούνται σε μια ακόμη καλοκαιρινή γιορτή βιντεοδημιουργίας από τις 10 έως τις 12 Ιουλίου στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα.

Για 5η συνεχή χρονιά, το Festival Μηδέν παρουσιάζει τις πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις σύγχρονης βιντεοτέχνης από όλο τον κόσμο, με τη συμμετοχή πολλών αναγνωρισμένων και καταξιωμένων καλλιτεχνών, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί και μια σημαντική πλατφόρμα εκκίνησης για φοιτητές και νέους δημιουργούς, που κάνουν τα πρώτα τους βήματα στο χώρο του βίντεο και των εικαστικών τεχνών.

Φέτος, στις  προβολές του φεστιβάλ συμμετέχουν 245 καλλιτέχνες από περισσότερες από 40 χώρες από όλο τον κόσμο.  Το βασικό πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνει επιμελημένες θεματικές ενότητες video art (Transforming the ordinary, Strange Thoughts, Missing Text, 17 Continents, Video Art + Dance, Urban (R)evolutions), αλλά και αρκετές ειδικές προβολές και αφιερώματα σε ομάδες και φεστιβάλ του εξωτερικού (Cologne OFF Video & Film Festival, VideoChannel, Globalscreen, κ.α.) καθώς και ένα επετειακό πρόγραμμα προβολών για τα 5 χρόνια παρουσίας του φεστιβάλ στον εικαστικό χώρο, με επιλογές έργων από τις προηγούμενες διοργανώσεις.

Το αναλυτικό πρόγραμμα των προβολών μπορείτε να το δείτε εδώ: http://www.festivalmiden.gr/1_FestivalMiden_Program2009_gr.pdf

Σχετικές ειδήσεις
Η Αθήνα ελεύθερη - Εικόνες της απελευθέρωσης στην Ευρώπη: αφιέρωμα στην Ταινιοθήκη
18.10.2016 11:27
Σε συνέχεια του πολύ πετυχημένου περσινού κινηματογραφικού αφιερώματος Εικόνες της Κατοχής και της Απελευθέρωσης που διοργανώθηκε στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος τον Οκτώβριο του 2015, στο πλαίσιο της διοργάνωσης Η Αθήνα Ελεύθερη και σημείωσε μεγάλη επιτυχία με μεγάλη συμμετοχή του κοινού στις προβολές και τις σχετικές συζητήσεις, η Ταινιοθήκη της Ελλάδος διοργανώνει εκ νέου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και τη Γενική Γραμματεία Συντονισμού του Κυβερνητικού Έργου το κινηματογραφικό αφιέρωμα Εικόνες της απελευθέρωσης στην Ευρώπη.
Το ΦΚΘ συναντά το 3ο Taratsa International Film Festival: The Babadook
23.08.2016 10:42
Βραδιές γεμάτες σινεμά κάτω από τα αστέρια προτείνει το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της συνεργασίας του με το 3ο Taratsa International Film Festival.
Ciner Nights by Cinekra: Κινηματογραφικές προβολές στο Athens Fringe Festival 2016
10.05.2016 15:50
Το Cinekra για πρώτη φορά στο πλαίσιο του Athens Fringe Festival κάνει kra in public, και τι καλύτερο από κινηματογραφικές προβολές.
Horrorant Film Festival - Νύχτες Τρόμου 2016: Οι ταινίες Έναρξης και Λήξης
10.05.2016 12:05
Το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Tαινιών Tρόμου, Horrorant Film Festival είναι εδώ για 3η συνεχή χρονιά και μας υπόσχεται δυνατές συγκινήσεις, πολλές εκπλήξεις και ... τρόμο!
Horrorant Film Festival - Νύχτες Τρόμου 2016: Οι Classics ταινίες του φεστιβάλ
04.05.2016 12:09
Το 3ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ ταινιών τρόμου, Horrorant Film Festival – "ΝΥΧΤΕΣ ΤΡΟΜΟΥ" θα πραγματοποιηθεί από 12 - 18 Μαΐου στην Αθήνα και από 19 - 25 Μαΐου στη Θεσσαλονίκη.