Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016

Last Touch First

Last Touch First
Το φεστιβάλ Αθηνών φιλοξενεί στην Πειραιώς 260 τους Μίκαελ Σουμάχερ και Γίρζι Κύλιαν, σε μια παραγωγή του Holland Dance Festival, σε συνεργασία με το Nederlands Dans Theater and Steps Festival, για να ζωντανέψουν μπροστά στο ελληνικό κοινό μια χορευτική ιδέα που ονόμασαν Last Touch Fisrt.

Η ιδέα ανήκει στους Michael Schumacher, Nataša Novotná, Γίρζι Κύλιαν και Holland Dance Festival, την οποία υλοποίησαν χορευτικά ο Γίρζι Κύλιαν και ο Michael Schumacher.

Στην παραγωγή που θα δούμε, αν ο Γίρζι Κύλιαν ενσαρκώνει τη συγκίνηση και την ευθραυστότητα, ο Μίκαελ Σουμάχερ προσέρχεται ως μετρ του αυτοσχεδιασμού σε μια συνεργασία που αψηφά τα ίχνη του χρόνου.

Στο Last Touch First, με φόντο τον ψυχικό διάκοσμο του Τσέχωφ , ένας θίασος από έξι σπουδαίους ερμηνευτές ρίχνεται στο παιχνίδι της αναπαράστασης του γκροτέσκου της ανθρώπινης ύπαρξης. Πρόκειται για ένα είδος βωβού θεάτρου στο οποίο ο χρόνος διαστέλλεται καθώς στιγμές συγκίνησης ξεπηδούν από το σκοτάδι. Μια παράδοξη αλληλουχία εικόνων που μας καλούν να βυθιστούμε στη δική τους ομορφιά.

Χορεύουν οι Nataša Novotná, Michael Schumacher, Cora Bos-Kroese, Elke Schepers, David Krugel, Václav Kuneš.

Σχετικές ειδήσεις
Φιλοκτήτης, του Γιάννη Ρίτσου για λίγες παραστάσεις στο Βρυσάκι
30.08.2016 13:49
Η Σίσσυ Παπαθανασίου συναντά τον Ένκε Φεζολλάρι και μας παρουσιάζουν τον Φιλοκτήτη του Γιάννη Ρίτσου: η παράσταση που παρουσιάστηκε στο «ELAIώNAS Festival 2016» και, στη συνέχεια, ταξίδεψε στο Φεστιβάλ Βόλου και στο Bουκουρέστι στο UNDERCLOUD - Festival de Teatru Independent de Orice, έρχεται στο Βρυσάκι, Χώρος Τέχνης & Δράσης: από τις 5 Σεπτεμβρίου, και κάθε Δευτέρα και Τρίτη, για 8 μόνο παραστάσεις.
Το όνειρο καλοκαιρινής νύχτας στο 1ο Reborn in Athens Festival
12.07.2016 14:10
Η παράσταση Το Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας έρχεται στο 1ο Reborn in Athens Festival, στις 13 και 14 Ιουλίου 2016.
Οδύσσεια - Νέκυια, της Φένιας Παπαδόδημα στο Elaiωnas Festival 2016
31.05.2016 13:40
Το Elaiωnas Festival 2016 φιλοξενεί για μια και μόνο βραδιά, τη Κυριακή 12 Ιουνίου στις 21.00, στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα με ελεύθερη είσοδο, την παράσταση «Οδύσσεια - Νέκυια» της Φένια Παπαδόδημα.
ODC ΧΙ (Η σκιά του Άλλου), στο Ελαιώνας Festival 2016
23.05.2016 14:15
Το Ελαιώνας Festival 2016 φιλοξενεί το έργο της Έλλης Παπακωνσταντίνου και του Παναγιώτη Βελιανίτη, ODC ΧΙ (Η σκιά του Άλλου).
ΚΘΒΕ: Ανακοίνωση για τις καλοκαιρινές παραγωγές του 2016
30.11.2015 11:10
Η καλλιτεχνική διεύθυνση του Κ.Θ.Β.Ε. ανακοινώνει ότι εκτός από την καλοκαιρινή παραγωγή του έργου του Αισχύλου «Επτά επί Θήβας», σε σκηνοθεσία Τσέζαρις Γκραουζίνις, που προγραμματίζει, βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο συζητήσεων με το Εθνικό Θέατρο και τον Θ.Ο.Κ. για μια πιθανή συνεργασία των τριών θεατρικών οργανισμών στο ανέβασμα της «Αντιγόνης» του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού.