Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Προβολές αρχαιολογικών ντοκιμαντέρ

Προβολές αρχαιολογικών ντοκιμαντέρ
Το Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Πάτρας είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τη συνεργασία του με το φεστιβάλ ΑΓΩΝ - Διεθνής Συνάντηση Αρχαιολογικής Ταινίας του Μεσογειακού Xώρου, προβάλλοντας τις Βραβευμένες ταινίες της 7ης Διεθνούς Συνάντησης, που οργανώθηκε από το περιοδικό Αρχαιολογία και Τέχνες.

H Διεθνής Συνάντηση Αρχαιολογικής Ταινίας του Μεσογειακού Xώρου, ξεκίνησε το 1996 και διεξάγεται κάθε δύο χρόνια. Οργανώνεται από την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία AΓΩN σε συνεργασία με το περιοδικό Αρχαιολογία και Τέχνες.

H απόφαση για την δημιουργία του AΓΩNA στηρίχθηκε στο γεγονός ότι η ακτινοβολία του ελληνικού πολιτισμού στο χώρο αυτόν υπήρξε καθοριστική για την εξέλιξη της πολιτισμικής ταυτότητας των σύγχρονων κοινωνιών. Στόχος του ΑΓΩΝΑ είναι όχι μόνο να μείνει η Ελλάδα πομπός πολιτισμού όπως ήταν πάντα, αλλά να γίνει και δέκτης και να καταδείξει τη σχέση που υπάρχει μεταξύ των λαών που βρέχονται από τη Μεσόγειο και έχουν κοινές πολιτισμικές ρίζες, εμπειρίες και συγγένειες.

Ο κινηματογράφος αποτελεί τον κατεξοχήν τρόπο διάδοσης της αρχαιογνωσίας στο ευρύ κοινό. Η εικόνα είναι άμεση και μιλά όλες τις γλώσσες. Έτσι, ο ΑΓΩΝ κηρύσσεται διεθνής και το κεντρικό θέμα του είναι η Αρχαιολογία στον Μεσογειακό Χώρο. Με τον όρο Αρχαιολογία, εννοούμε την αναζήτηση που αναφέρεται ακόμα και στο πρόσφατο παρελθόν, μιας κι ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω. Ο ΑΓΩΝ είναι από το 2002 ιδρυτικό μέλος της Ομοσπονδίας των  Ευρωπαϊκών  Φεστιβάλ Ταινίας Αρχαιολογικού Περιεχομένου και Πολιτιστικής Κληρονομιάς. (http://www.fedarcine.com/).

Οι ταινίες που θα προβληθούν είναι: To μυστικό της παγωμένης μούμιας, Λουλάν, οι κοιμισμένες πριγκίπισσες, H γρήγορη τέχνη– O χειρούργος του Aρίμινουμ, H λεηλασία του Σαβά και η ελληνική Λιθοξόοι μαΐστορες: καταγραφή παραδοσιακών τεχνικών για το Μουσείο Mαρμαροτεχνίας στον Πύργο της Τήνου.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Πάτρας - «Διεθνές Πανόραμα»  ανανεώνει και φέτος το φθινοπωρινό του ραντεβού στην πόλη της Πάτρας 2 – 10 Οκτωβρίου 2009 που κατά την διάρκεια του συντελείτε ένας διάλογος για την κοινωνία, την οικολογία , την  ιστορία, την πολιτική, την τέχνη και τον άνθρωπο.

Σχετικές ειδήσεις
Aπό το Καστελλόριζο στην Τένεδο: Προβολές ντοκιμαντέρ στο Νέο Πύργο
26.07.2016 12:38
Το Φεστιβάλ Πολιτισμού Ν.Πύργου 2016 "ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ" έχει την τιμή να φιλοξενεί το ΙΔΡΥΜΑ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ στο Νέο Πύργο για την παρουσίαση δύο εξαιρετικών ντοκιμαντέρ από την κα Ειρήνη Σαρίογλου.
Η Μικρά Αγγλία ταξιδεύει στην Αμερική
24.06.2016 17:11
Μετά από μια πολύ επιτυχημένη πορεία στα ελληνικά ταμεία, συγκεντρώνοντας πάνω από 400.000 εισιτήρια και 6 βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου (ταινίας, φωτογραφίας, σκηνικών, κοστουμιών, ήχου και μακιγιάζ), καθώς και το βραβείο Καλύτερης Ταινίας του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σανγκάης, η «Μικρά Αγγλία ταξιδεύει στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.
Solitaire ou Solidaire?: Προβολή ντοκιμαντέρ στο Σινέ Τριανόν
03.06.2016 13:34
Μετά τις δυο προβολές στο 18ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης το ντοκιμαντέρ “Solitaire ou Solidaire?” (Μόνος ή αλληλέγγυος;) προβάλλεται για πρώτη φορά στην Αθήνα στις 9 Ιουνίου 2016, στις 9 μ.μ. στον κινηματογράφο Τριανόν.
Μεταμεσονύκτιες προβολές Απριλίου στον κινηματογράφο Άστορ
06.04.2016 10:54
Κάθε Σάββατο μετά τα μεσάνυχτα, το ΑΣΤΟΡ χαμηλώνει τα φώτα του Φουαγιέ και προβάλλει ταινίες νέες αλλά και κλασικές, ταινίες νουάρ αλλά και τρόμου.
Προβολές βραβευμένων ντοκιμαντέρ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης στο Ιστορικο Αρχείο ΠΙΟΠ
17.03.2016 11:48
Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης μας προσκαλεί στις προβολές των βραβευμένων ντοκιμαντέρ με ελεύθερη είσοδο: «Αθανάσιος Χριστόπουλος, ένας λησμονημένος ποιητής» του Σταμάτη Τσαρουχά (2001, 61’) και «Ημερολόγια καταστρώματος, Γιώργος Σεφέρης» του Στέλιου Χαραμπόπουλου (2001, 70’).