Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Το παιδί, η πόλη και τα μνημεία: εκπαιδευτικό πρόγραμμα από τον Δήμο Αθηναίων

Το παιδί, η πόλη και τα μνημεία: εκπαιδευτικό πρόγραμμα από τον Δήμο Αθηναίων

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, σας προσκαλεί την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου στις 12.00 στο δημαρχείο της πλατείας Κοτζιά, για να παρουσιάσει το πρωτότυπο πρόγραμμα για παιδιά των δημοτικών σχολείων «Το παιδί, η πόλη και τα μνημεία», το οποίο ήδη έχει τεθεί σε πιλοτική εφαρμογή με την συνεργασία της Τεχνόπολης δήμου Αθηναίων και τα Γραφεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού της Πρωτοβάθμιας Διεύθυνσης του Υπουργείου Παιδείας.


Το πρόγραμμα, το οποίο αποτελεί πρωτοβουλία του δημάρχου Αθηναίων, είναι αποτέλεσμα της αγωνίας ότι οι συνεχιζόμενοι βανδαλισμοί στην πόλη και η ασέβεια προς τον δημόσιο χώρο είναι αδύνατον να αντιμετωπιστούν μόνον με αστυνομικά μέτρα, αλλά χρειάζεται να διαμορφωθεί συνείδηση Αθηναίου Πολίτη.


Το σχεδιασμό και την εφαρμογή του από την πλευρά του δήμου Αθηναίων και σε συνεργασία με τις διευθύνσεις της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας ανέλαβε η Πόπη Διαμαντάκου ως εντεταλμένη σύμβουλος και πρόεδρος της Τεχνόπολης δήμου Αθηναίων, καθώς η Τεχνόπολη έχει αναλάβει την χρηματοδότηση του προγράμματος, με την στήριξη του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς.


Στόχος του προγράμματος «Το παιδί, η πόλη και τα μνημεία» είναι να καλλιεργήσει την αγάπη στην πόλη, τον σεβασμό στον δημόσιο χώρο μαθαίνοντας στα παιδιά την ιστορία της Αθήνας με αφορμή τα αγάλματα και τα μνημεία της, αλλά και τα ονόματα των δρόμων.


Όσοι παρευρεθείτε στο Δημαρχείο της πλατείας Κοτζιά την Δευτέρα το μεσημέρι, θα ενημερωθείτε για τα βήματα του προγράμματος, τις εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί, τα εργαστήρια με την στήριξη της ομάδας συντηρητών έργων τέχνης του Πραξιτέλη Τζανουλίνου, τα οποία θα μάθουν στα παιδιά το δύσκολο και υψηλού κόστους έργο της συντήρησης, καθώς και ποιά σχολεία συμμετέχουν.


Με την ελπίδα της στήρηξής σας στην προσπάθεια που κάνουμε,


Πόπη Διαμαντάκου
Πρόεδρος της Τεχνόπολης δήμου Αθηναίων

Σχετικές ειδήσεις
Πρόγραμμα υιοθεσίας αγαλμάτων από 20 σχολεία της Αθήνας
01.02.2017 16:15
Ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα υιοθεσίας αγαλμάτων και προτομών της πόλης από μαθητές σχολείων της Αθήνας, ανακοίνωσε ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης, με αφορμή τους βανδαλισμούς και τις κλοπές μνημείων στην πρωτεύουσα.
Θεσσαλονίκη, η πολυπόθητη πόλη: εκπαιδευτικό πρόγραμμα από το ΚΘΒΕ
04.01.2017 14:10
To νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος σε συνεργασία με το Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου.
Πρόγραμμα ξεναγήσεων Ιανουαρίου - Μαρτίου από τον Δήμο Αθηναίων
27.12.2016 16:33
Η αγαπημένη συνήθεια των Αθηναίων, το πρόγραμμα των δωρεάν ξεναγήσεων, επιστρέφει για το τρίμηνο Ιανουάριος – Μάρτιος 2017 και οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται πλέον μόνο ηλεκτρονικά.
Μνημεία και Τέρατα - Στέφανος Παπαδόπουλος
26.10.2016 11:00
Από τις εκδόσεις bitar κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο της σειράς Livebooks - Βιβλία που ζωντανεύουν, του συγγραφέα Στέφανου Παπαδόπουλου με τίτλο “Μνημεία και Τέρατα”.
Οι Άθλιοι: εκπαιδευτικό πρόγραμμα από το ΚΘΒΕ
13.10.2016 15:47
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος συνεχίζοντας την εκπαιδευτική του πολιτική παρουσιάζει θεατροποιημένα το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Οι Άθλιοι», του Βίκτορα Ουγκώ σε διασκευή και σκηνοθεσία Νίκου Βουδούρη. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα προσφέρεται στα σχολεία με την υποστήριξη των Δήμων.