Την Πέμπτη 2, Φεβρουαρίου 2017 και ώρα έναρξης 21:00, με τη συνεργασία του Σπιτιού της Κύπρου, θα πραγματοποιηθεί, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, η συναυλία ΝΙ•ΚΟ της Στέλλας Μ. Χρίστου.

Η ΝΙ•ΚΟ είναι πλάσμα αγνώστου χρονικότητος. Παρακολουθεί τα μαθηματικά των ανθρώπων, την ενδιαφέρει η επανανακάλυψη του Τροχού. Αφιερώνεται στη μνήμη εκείνων που την εκπαιδεύουν, ζωντανών και νεκρών. Θα παρουσιαστούν 14 ιδιότυπα ηλεκτροακουστικά έργα σύγχρονης ελληνόφωνης τραγουδοποιΐας.

15 Μουσικοί από Ελλάδα και Κύπρο συμπράττουν επί σκηνής, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Στάθη Σούλη.

Ορχήστρα: Αντώνης Ανισέγκος, πιάνο, Θοδωρής Βαζάκας, Βιμπράφωνο, Χάρης Παζαρούλας, κοντραμπάσο, Ζαχαρίας Ταρπάγκος, φλάουτο, Κώστας Τζέκος, κλαρινέτο, Ευάγγελος Χριστοδούλου, φαγκότο, Guido de Flavis, βαρύτονο σαξόφωνο, Σπύρος Βέργης, τρομπόνι, Παύλος Μιχαηλίδης, βιολί, Κωνσταντίνος Καριτζής, βιολί, Στέλλα Ν. Χρίστου, φωνή-ηλεκτρονική κιθάρα, Έλλη Αλωνεύτου, φωνή, Τώνια Ράλλη, φωνή Γιάννης Αναστασάκης, αναλογικά ηλεκτρονικά, Αντώνης Αντωνίου, ψηφιακά ηλεκτρονικά
Σύνθεση, ενορχήστρωση, στιχουργία: Στέλλα Ν. Χρίστου.

Τεχνική επιμέλεια: Γιώργος Καρυώτης

Η Στέλλα Νίκου Χρίστου οργανώνει ήχους και λέξεις. Γεννήθηκε το 1979 στο χωριό Ασκάς – Λευκωσία. Μεγάλωσε στην Αθήνα. Μελέτησε πιάνο, κιθάρα, σχέδιο, κλασικό τραγούδι, αμπελοκαλλιέργειες, ανώτερα θεωρητικά της μουσικής, θεολογία, μαθηματικά, φλάουτο, ποίηση και φιλοσοφία. Σπούδασε στο τμήμα Μουσικών Σπουδών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Αποφοίτησε με κατεύθυνση την Ανθρωπολογία της Μουσικής. Η Ανθρωπολογία επηρέασε τη συνθετική της πράξη. Ηχητικές καταγραφές στο πεδίο, φωνές ανθρώπων και ήχοι αντικειμένων – καταστάσεων – δράσεων, στήνουν το πολυετές αρχείο της με ηλεκτροακουστικές συνθέσεις γεμάτες λήμματα της παρατήρησής – όσο γίνεται- του μυστηρίου της ανθρώπινης ταυτότητας. Σχεδιάζει, γράφει και επιτελεί μουσική για θέατρο, για χορό, για ταινίες, για εικαστικές δράσεις, για όσους αγαπά. Είναι γκαρσόνα.