Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Brazilian bCreative!

Brazilian bCreative!
Το Σάββατο 20 Ιουνίου το περιοδικό Υποβρύχιο και το bCreative υποδέχονται στο Στάβλο στο Θησείο την Banda MACAMBA για ένα live, με τo απόλυτο Brazilian soundtrack του καλοκαιριού!

Η Banda Macamba δημιουργήθηκε στις αρχές του 2008, όταν δύο νέοι μουσικοί από τη Βραζιλία, ο Fabio Cruz και ο Ericsson Lapa γνωρίστηκαν στην Ελλάδα και αποφάσισαν να συνεργαστούν. Γρήγορα πλαισιώθηκαν από Έλληνες μουσικούς και το σχήμα έλαβε την οριστική του μορφή αποτελούμενο από τα εξής μέλη: Fabio Cruz (κιθάρα, φωνή , εφέ), Ericsson Lapa (ηλεκτρική κιθάρα, δεύτερη φωνή), Σταύρος Κονταράτος (surdos, repique, pandeiro), Νίκος Μαρτζιώκας (congas, κρουστά), Δημήτρης Παναγιωτόπουλος (drums), Βασίλης Θεοδωρόπουλος (μπάσο), Δημήτρης Αμερικάνος (cuica, κρουστά, εφέ).

Η μουσική τους περιγράφεται ως samba rock, funk και sambareggae με στοιχεία forro και maracatu, προέρχεται πάντως αποκλειστικά από τη Βραζιλία. Αυτό είναι άλλωστε που τους κάνει να ξεχωρίζουν από άλλα μουσικά σχήματα. Το μοναδικό ρεπερτόριό τους, εκτός από πρωτότυπες συνθέσεις των ίδιων, περιέχει αφενός διασκευές των κλασικών βραζιλιάνων μουσικών (Caetano Veloso, Gilberto Gil, Jorge Ben) και αφετέρου κομμάτια αγνώστων στην Ελλάδα καλλιτεχνών (Lenine, Zeca Baleiro). Με ρυθμούς από Ilκ Aiyκ και Olodum μας ταξιδεύουν στη Bahia, ενώ είναι οι πρώτοι που παρουσιάζουν στο ελληνικό μουσικό κοινό το κίνημα Mangue beat.

Το ανοιχτό δημιουργικό κάλεσμα bCREATIVE του περιοδικού ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ περιλαμβάνει videoart, animation, φωτογραφία, κόμικς, ζωγραφική, εικονογράφηση, γραφιστική, σκίτσο, κατασκευές, graffiti και μπορεί να πάρει  μέρος οποιοσδήποτε στέλνοντας τα έργα του στο bcreative@subpress.gr ή επικοινωνώντας με το περιοδικό Υποβρύχιο στο 210-2131127. Απευθύνεται κυρίως σε νέους δημιουργούς.

Σχετικές ειδήσεις
Ο Λεωνίδας Σαραντόπουλος και ο Δημήτρης Βερδίνογλου live στο Beton 7
13.01.2017 13:50
To Beton7 παρουσιάζει το Jazz Live του Λεωνίδα Σαραντόπουλου (φλάουτο) και του Δημήτρη Βερδίνογλου (πιάνο). Οι δύο μουσικοί γνωρίζονται από το 2004 από την κοινή τους φοίτηση στο Ιόνιο Παν/μιο ενώ έχουν συμμετάσχει μαζί σε πολλές συναυλίες και μουσικά project σε όλη την Ελλάδα.
Διήμερο μουσικό ταξίδι στην Κρήτη και στη Κύπρο στο Τελλόγλειο
10.06.2016 14:31
Ένα διήμερο αφιερωμένο στη μουσική παράδοση της Κρήτης και της Κύπρου με δύο συναυλίες από τα σχήματα των Ross Daly, Ζαχαρία Σπυριδάκη και Βασίλη Χατζημακρή και μία έκθεση γλυπτών και μουσικών οργάνων θα παρουσιάσει το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ., στις 16 και 17 Ιουνίου 2016.
Τραγούδια της Άνοιξης: Συναυλία των «Μικρών Μουσικών» στο Ωδείο Αθηνών
11.05.2016 11:50
Την ετήσια συναυλία της Χορωδίας τους θα πραγματοποιήσουν οι «Μικροί Μουσικοί», το Σάββατο 14 Μαΐου 2016 στις 7μμ, στην αίθουσα Άρης Γαρουφαλής του Ωδείου Αθηνών.
Η Φωτεινή Βελεσιώτου live στο Ίλιον plus
18.04.2016 09:58
Η Φωτεινή Βελεσιώτου συνεχίζει τα μουσικά ταξίδια ανά την Ελλάδα συναντώντας φίλους και συνταξιδιώτες των μουσικών της επιλογών. Αυτή τη φορά επιστρέφει στην Αθήνα και στο ΙΛΙΟΝ plus, το νέο συναυλιακό στέκι στο κέντρο της πόλης.
Μουσικά θροΐσματα και ακούσματα στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός
15.03.2016 12:51
O Σύλλογος «ΒΥΖΑΝΤΙΟΝ» διοργανώνει το Σάββατο 19 Μαρτίου 2016 την ετήσια Μουσική Βραδιά «Μουσικά θροΐσματα και ακούσματα» με γνωστά και αγαπημένα κλασικά έργα στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός.