Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016

Brazilian bCreative!

Brazilian bCreative!
Το Σάββατο 20 Ιουνίου το περιοδικό Υποβρύχιο και το bCreative υποδέχονται στο Στάβλο στο Θησείο την Banda MACAMBA για ένα live, με τo απόλυτο Brazilian soundtrack του καλοκαιριού!

Η Banda Macamba δημιουργήθηκε στις αρχές του 2008, όταν δύο νέοι μουσικοί από τη Βραζιλία, ο Fabio Cruz και ο Ericsson Lapa γνωρίστηκαν στην Ελλάδα και αποφάσισαν να συνεργαστούν. Γρήγορα πλαισιώθηκαν από Έλληνες μουσικούς και το σχήμα έλαβε την οριστική του μορφή αποτελούμενο από τα εξής μέλη: Fabio Cruz (κιθάρα, φωνή , εφέ), Ericsson Lapa (ηλεκτρική κιθάρα, δεύτερη φωνή), Σταύρος Κονταράτος (surdos, repique, pandeiro), Νίκος Μαρτζιώκας (congas, κρουστά), Δημήτρης Παναγιωτόπουλος (drums), Βασίλης Θεοδωρόπουλος (μπάσο), Δημήτρης Αμερικάνος (cuica, κρουστά, εφέ).

Η μουσική τους περιγράφεται ως samba rock, funk και sambareggae με στοιχεία forro και maracatu, προέρχεται πάντως αποκλειστικά από τη Βραζιλία. Αυτό είναι άλλωστε που τους κάνει να ξεχωρίζουν από άλλα μουσικά σχήματα. Το μοναδικό ρεπερτόριό τους, εκτός από πρωτότυπες συνθέσεις των ίδιων, περιέχει αφενός διασκευές των κλασικών βραζιλιάνων μουσικών (Caetano Veloso, Gilberto Gil, Jorge Ben) και αφετέρου κομμάτια αγνώστων στην Ελλάδα καλλιτεχνών (Lenine, Zeca Baleiro). Με ρυθμούς από Ilκ Aiyκ και Olodum μας ταξιδεύουν στη Bahia, ενώ είναι οι πρώτοι που παρουσιάζουν στο ελληνικό μουσικό κοινό το κίνημα Mangue beat.

Το ανοιχτό δημιουργικό κάλεσμα bCREATIVE του περιοδικού ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ περιλαμβάνει videoart, animation, φωτογραφία, κόμικς, ζωγραφική, εικονογράφηση, γραφιστική, σκίτσο, κατασκευές, graffiti και μπορεί να πάρει  μέρος οποιοσδήποτε στέλνοντας τα έργα του στο bcreative@subpress.gr ή επικοινωνώντας με το περιοδικό Υποβρύχιο στο 210-2131127. Απευθύνεται κυρίως σε νέους δημιουργούς.

Σχετικές ειδήσεις
Διήμερο μουσικό ταξίδι στην Κρήτη και στη Κύπρο στο Τελλόγλειο
10.06.2016 14:31
Ένα διήμερο αφιερωμένο στη μουσική παράδοση της Κρήτης και της Κύπρου με δύο συναυλίες από τα σχήματα των Ross Daly, Ζαχαρία Σπυριδάκη και Βασίλη Χατζημακρή και μία έκθεση γλυπτών και μουσικών οργάνων θα παρουσιάσει το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ., στις 16 και 17 Ιουνίου 2016.
Τραγούδια της Άνοιξης: Συναυλία των «Μικρών Μουσικών» στο Ωδείο Αθηνών
11.05.2016 11:50
Την ετήσια συναυλία της Χορωδίας τους θα πραγματοποιήσουν οι «Μικροί Μουσικοί», το Σάββατο 14 Μαΐου 2016 στις 7μμ, στην αίθουσα Άρης Γαρουφαλής του Ωδείου Αθηνών.
Ακύρωση - Τσικνοπέμπτη με τον Κωστή Αβυσσινό στο Γυάλινο – UpStage
16.02.2016 14:26
Το βράδυ της Τσικνοπέμπτης 3 Μαρτίου 2016, τρεις σπουδαίοι μουσικοί και μια τραγουδοποιός συμπράττουν στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο – UpStage και μας παρασύρουν σε ένα μουσικό ταξίδι, σε ένα αποκριάτικο γλέντι, με άρωμα Μεσογείου.
Από Την Λέσβο Στις Κυκλάδες: μουσική παράσταση στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
08.01.2016 12:13
Μια εξαιρετική ομάδα ταλαντούχων μουσικών και τραγουδιστών φιλοξενεί το Γυάλινο UPSTAGE την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου.
Παρασκευή στις 3: Συναυλία στη Μουσική Βιβλιοθήκη από το Ωδείο Μουσικοί Ορίζοντες
18.12.2015 10:37
Την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015, στο πλαίσιο του κύκλου συναυλιών «Παρασκευή στις 3: συναυλίες στη βιβλιοθήκη», η Μουσική Βιβλιοθήκη υποδέχεται τους μαθητές του Ωδείου Μουσικοί Ορίζοντες και παρουσιάζει μία πολύ ενδιαφέρουσα συναυλία.