Ένα νέο φεστιβάλ ξεκινάει στη Λάρισα. Το Fashion Film Festival! Η διαλεκτική σχέση της μόδας και του κινηματογράφου σε κοινωνικό πλαίσιο. Διοργανώνεται στις 21, 22, 23 Φεβρουαρίου 2017 από την artfools σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας με πολλές εκπλήξεις και ταινίες από τον κόσμο της μόδας.

Ένα Φεστιβάλ μοναδικό στη χώρα μας και από τα λίγα σε Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο επίπεδο. Στόχος του φεστιβάλ είναι να παρουσιάσει τον κόσμο της μόδας και τη σχέση του με τον κινηματογράφο μέσα από μια σειρά εκδηλώσεων και πολλές – πολλές ταινίες.

Το Φεστιβάλ θα ξεκινήσει με μια εκδήλωση στην κεντρική αίθουσα του ΟΥΗΛ της Λάρισας όπου μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει συζήτηση ανάμεσα σε ανθρώπους της μόδας και του κινηματογράφου, με θέμα« εξερευνώντας τα όρια ανάμεσα στη μόδα και τον κινηματογράφο, ανάμεσα στο εμπορικό και το κινηματογραφικό κοστούμι». Επίτιμοι καλεσμένοι και κεντρικοί ομιλητές θα είναι ο γνωστός από την πολυεπίπεδη ενασχόληση του με τη μόδα κος Λάκης Γαβαλάς και ο κος Γιώργος Λιμναίος, απόφοιτος του Intituto Superiore di Design στην Νάπολη της Ιταλίας.

Μετά τη συζήτηση προετοιμάζεται ένα γεγονός στο φουαγιέ που αναμένεται να καταπλήξει.

Τη δεύτερη μέρα θα προβληθούν ταινίες μεγάλου μήκους από τον φωτεινό και τον σκοτεινό κόσμο της μόδας με παράλληλα εργαστήρια μακιγιάζ και φωτογραφίας.

Την Τρίτη ημέρα το φεστιβάλ θα κλείσει με το διαγωνιστικό ,στο οποίο θα προβληθούν 24 συμμετοχές – ταινίες μικρού μήκους από όλο τον κόσμο με θέμα «ιστορίες από τον «θαυμαστό» κόσμο της μόδας». Κατά το τριήμερο του Φεστιβάλ, το Γαλλικό Ινστιτούτο θα μεταμορφωθεί με εκθέσεις από εξώφυλλα και περιοδικά της vogue, και καλλιτεχνικά καπέλα εμπνευσμένα από μεγάλες ταινίες σε μακρινές και σύγχρονες εποχές.

Βασικοί συντελεστές και υπεύθυνοι της διοργάνωσης είναι ο σκηνοθέτης Άκυς Μητσιούλης και η Δέσποινα Τριανταφυλλίδου απόφοιτη του τμήματος κινηματογράφου του ΑΠΘ και υποψήφια διδάκτωρ του ιδίου τμήματος.

Σύμβουλοι διοργάνωσης και επικοινωνίας είναι η AlphaMarketing.

Φιλοδοξία των διοργανωτών είναι το 1ο fashion film festival να θέσει τις βάσεις και να καθιερωθεί ως θεσμός.

Αυτό το τριήμερο θα αποτελέσει ένα δυναμικό ξεκίνημα για το 9ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας/artfools που θα ακολουθήσει από τις 28 Φεβρουαρίου μέχρι και τις 5 Μαρτίου 2017. Ένα Φεστιβάλ με πολλούς και σημαντικούς καλεσμένους από το χώρο του Κινηματογράφου, πολλά αφιερώματα και φυσικά το διαγωνιστικό που και φέτος θα περιλαμβάνει πέρα από το Μαθητικό το Διεθνές, το Ελληνικό, και το animation.