Η Γκαλερί Ζήνα Αθανασιάδου στη Θεσσαλονίκη, εγκαινιάζει την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου στις 20:30 το βράδυ την ατομική έκθεση του καλλιτέχνη Νίκου Κρυωνίδη.

Η έκθεση αποτελεί τη δεύτερη κατά σειρά ατομική έκθεση του καλλιτέχνη στη συγκεκριμένη γκαλερί και έχει έντονα αυτοβιογραφικό χαρακτήρα.

Ο καλλιτέχνης ως «άλλος επιμελητής» δημιουργεί μία σύνθεση από ογδόντα πέντε έργα, μικρών και μεγάλων διαστάσεων, συνθέτοντας ένα εικαστικό παζλ. Ο δημιουργός απαλλαγμένος από κάθε στυλιστική δέσμευση επιλέγει στοιχεία και έργα από διαφορετικές περιόδους της δουλειάς του. Σπουδή στο ανθρώπινο σώμα, στο τοπίο και στο αντικείμενο με ελεύθερο σχέδιο ή γραμμικό, τρισδιάστατες συνθέσεις και ready-mades, φωτογραφίες και βίντεο συνομιλούν αρμονικά στην εγκατάσταση που δημιουργεί ο Κρυωνίδης. Ο συνδετικός κρίκος είναι ο λόγος. Ένας λόγος αφηγηματικός, γραπτός, επαναλαμβανόμενος, ο οποίος ενσωματώνεται στις εικόνες και δημιουργεί ένα μοναδικό καλλιτεχνικό σώμα.

Ο Νίκος Κρυωνίδης τελείωσε την Αρχιτεκτονική του Α.Π.Θ. Έχει εκθέσει σε χώρους πολιτισμού στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Επιλεγμένες εκθέσεις: Ψευδοσυμβάν, Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο, Θεσσαλονίκη, Cahiers Du Triangle, Institut Francais de Thessalonique, De Valigia, Σιδηροδρομικός Σταθμός Θεσσαλονίκης, Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 1997, Spring Collection ’96, Σπίτι της Κύπρου, Ίδρυμα ΔΕΣΤΕ, Αθήνα.