Ένα μείγμα jazz, folk, gospel, R&B, εμποτισμένο με τη ζεστασιά μιας χαρισματικής φωνής και μια ξεχωριστή σκηνική παρουσία, συνθέτουν ένα μαγικό αποτέλεσμα που ακούει στο όνομα: Lizz Wright!

Μετά από δύο sold out εμφανίσεις στο παρελθόν στο gazarte, η εξαιρετικά αγαπητή στο ελληνικό κοινό Lizz Wright, επιστρέφει στις 10 Φεβρουαρίου για ένα live που θα συζητηθεί.

Μια υπερταλαντούχα ερμηνεύτρια που ήδη από τα πρώτα της βήματα σε νεαρή ηλικία ξεχώρισε κάνοντας κοινό και κριτικούς να μιλούν για αυτήν ως τη νέα μεγάλη τραγουδίστρια της jazz ενώ στο ευρύ κοινό έγινε γνωστή με την τεράστια επιτυχία “My heart”.

H ιδιαίτερη σχέση της με τη μουσική ξεκίνησε από πολύ μικρή ηλικία καθώς ο πατέρας της ήταν πιανίστας και διηύθυνε και την ορχήστρα της τοπικής ενορίας, γεγονός που εξηγεί και τον ιδιαίτερο δεσμό της Lizz με τη μουσική παράδοση του gospel. Το μουσικό της ταξίδι συνεχίστηκε με την εξερεύνηση μίας soul διάστασης στους εκκλησιαστικούς ύμνους η οποία συνδυάστηκε περίτεχνα με τα jazz και blues ακούσματά της αναδυκνύοντας όλα αυτά τα στοιχεία μέσω της αισθαντικής, ζεστής χροιάς της φωνής της.

Το 2000 η Lizz συμμετείχε ως μέλος του κουαρτέτου φωνών στο γκρουπ Spirit, το οποίο σύντομα αναδείχθηκε στο καλύτερο jazz group της πόλης. Η solo καριέρα της ξεκίνησε την άνοιξη του 2003, με το album Salt το οποίο ανέβηκε στο Νο2 του Billboard Top Contemporary Jazz chart το 2004. Τον Ιούνιο του 2005 ακολουθεί το album Dreaming Wide Awake στο οποίο ενέταξε και folk στοιχεία. To συγκεκριμένο album ήταν Νο1 στο Top Contemporary Jazz chart το 2005 και το 2006. Το 2008 ακολούθησε το πολύ αγαπημένο album Orchard ενώ το 2010 ακολουθεί το Fellowship σε πιο gospel κατευθύνσεις.

Κάθε της live αποσπά εξαιρετικές κριτικές από κοινό και κριτικούς και όσοι είχαν την ευκαιρία να την απολαύσουν το γνωρίζουν πολύ καλά.

Την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου, η μουσική, οι στίχοι και οι νότες αναβλύζουν μέσα από τη σπουδαία ερμηνεία της Lizz Wright συγκινώντας όλες τις αισθήσεις.

Photo: Jesse Kitt