Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Ο Δεκέμβριος

Ο Δεκέμβριος
Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης φιλοξενεί στον υπαίθριο χώρο του Μεγάρου Σταθάτου ένα από τα γλυπτά έργα του Ugo Rondinone, τον Δεκέμβριο, ο οποίος ανήκει σε μια ομάδα δώδεκα γλυπτών, που στο σύνολό τους αντιπροσωπεύουν τους μήνες του χρόνου.

Κάθε έργο έχει ύψος τρία μέτρα και είναι τοποθετημένο σε ξύλινο βάθρο. Το κάθε γλυπτό αποτελεί μία άμορφη μάλλον μάζα στην οποία όμως σχηματίζεται ένα πρόσωπο με ξεχωριστή έκφραση κάθε φορά.
Η διαδικασία της καλλιτεχνικής δημιουργίας, που περιλαμβάνει το πλάσιμο των γλυπτων σε πηλό, τη χύτευση σε αλουμίνιο και το λουστράρισμα στο χρώμα του πηλού, είναι εμφανής.

Τα έργα αυτά που είναι τα πρώτα ελεύθερα εικονιστικά γλυπτά του καλλιτέχνη. Εκπροσωπούν την τέταρτη και τελευταία ομάδα των προσωπείων που ο Rondinone αποκαλεί «Ανατολή Σελήνης». Η κάθε ομάδα έχει ονομαστεί από ένα σημείο του ορίζοντα.

Το έργο του Ugo Rondinone έχει τεράστια ποικιλομορφία, από τη φωτογραφία, το video και τη σύνθεση , έως τη ζωγραφική, τη γλυπτική και το σχέδιο. Ο Rondinone έχει συχνά περιγραφεί ως ένας ρομαντικός καλλιτέχνης, δεδομένου ότι ασχολείται με τα ερωτήματα του χρόνου και του συνόρου, καθώς και με τα όρια του ονείρου και της πραγματικότητας.

Σχετικές ειδήσεις
Μουσείο Μπενάκη: εκθεσιακό πρόγραμμα Σεπτέμβριος - Δεκέμβριος 2016
30.08.2016 16:53
Το Μουσείο Μπενάκη ανακοινώνει το εκθεσιακό του πρόγραμμα για τη νέα περίοδο. Παρακάτω δείτε τις εκθέσεις που θα εγκαινιαστούν από τον Σεπτέμβριο μέχρι τον Δεκέμβριο 2016.
Ηρακλής. Υπερβατική πορεία: έκθεση της Χριστίνας Κουλουμπή στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
05.07.2016 09:58
Το Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης φιλοξενεί την ενδιαφέρουσα και διαφορετική έκθεση "Ηρακλής. Υπερβατική πορεία" της εικαστικής καλλιτέχνιδας και ηθοποιού Χριστίνας Κουλουμπή, που απευθύνεται στο κοινό όλων των ηλικιών.
Go fly a kite!: έκθεση χαρταετών στο Contemporary Space Athens
03.03.2016 16:39
Το Chicago Athenaeum, Μuseum for Architecture and Design σε συνεργασία με το European Centre for Architecture, Art, Design and Urban Studies παρουσιάζει με αφορμή την ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ, την έκθεση από χειροποίητους χαρταετούς από την Κίνα, το Μπαλί, την Ιαπωνία και τις ΗΠΑ, με τίτλο «GO FLY A KITE!» και σας προσκαλεί στα εγκαίνια την Κυριακή 19 Μαρτίου 2016, στις 7.00 μ.μ. στο Contemporary Space Athens.
Στίγματα πορείας - Ίχνη Σπουδών: έκθεση του γλύπτη Θόδωρου στο Μέγαρο Εϋνάρδου
02.03.2016 13:26
Το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης διοργανώνει και παρουσιάζει την έκθεση του γλύπτη Θόδωρου, Στίγματα πορείας – Ίχνη Σπουδών, την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016, στις 8 μ.μ. στο Μέγαρο Εϋνάρδου.
Περισυλλογή: έκθεση του Κωνσταντίνου Παπαγεωργίου στην Ελληνοαμερικάνικη Ένωση
23.02.2016 10:30
Η Ελληνοαμερικανική Ένωση και το Hellenic American College (HAEC) σε συνεργασία με το Hellenic American University (Manchester, NH, USA) παρουσιάζουν την έκθεση ζωγραφικής του Κωνσταντίνου Παπαγεωργίου με τίτλο «Περισυλλογή».