Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Σεμινάριο βλακείας ή βλαβερές συνέπειες βλακείας

Σεμινάριο βλακείας ή βλαβερές συνέπειες βλακείας
Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κέρκυρας και η Εταιρία Θεάτρου Commedia παρουσιάζουν το έργο του Σάκη Σερέφα, Σεμινάριο βλακείας ή οι βλαβερές συνέπειες της βλακείας, στο Σχολείον, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών, με τον Δημήτρη Πιατά να ερμηνεύει.

Πρόκειτα για ένα μονόλογο με τη μορφή διάλεξης, ο οποίος αναλύει από καθέδρας το θέμα του φέροντας μύρια όσα σπαρταριστά παραδείγματα γηγενή αλλά και ξένα, όπως π.χ. τη δήλωση του Μεγάλου Ναπολέοντα «Στην Ευρώπη παντού ο καιρός είναι ο ίδιος» πριν εκστρατεύσει, με τα γνωστά αποτελέσματα, στη Ρωσία.

Ο Σερέφας στηλιτεύει τα παλαιά όσο και τα σύγχρονα, για να καταλήξει εντέλει στην παλιά αραβική παροιμία: «Η βλακεία είναι θείο χάρισμα. Όμως δεν πρέπει να γίνεται κατάχρηση». Και συνεχίζει: «Νομίζετε πως ένας πολιτισμός που επινόησε την Άλγεβρα, τον αστρολάβο, το εκκρεμές και τους ρεβυθοκεφτέδες μπορεί να πέφτει έξω στους υπολογισμούς του γι’ αυτήν;».

Η σκηνοθεσία είναι της Κατερίνας Πολυχρονοπούλου, τα σκηνικά – κοστούμια της Αφροδίτης Κουτσουδάκη, η μουσική του Κίμωνα Χυτήρης, ο μουσικός αυτοσχεδιασμός του Νίκου Τουλιάτου.

Σχετικές ειδήσεις
Aurora, του Βλαδίμηρου Νικολούζου στο Θέατρο Ροές
20.02.2017 13:33
Το Rēs Ratio Network υποδέχεται στο Θέατρο Ροές την πρώτη σκηνοθετική δουλειά του Βλαδίμηρου Νικολούζου, Αurora, με πρωταγωνίστρια την Ηλέκτρα Νικολούζου, από Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017 και για έξι μοναδικές παραστάσεις. Πρόκειται για έναν μονόλογο μιας γυναίκας που ακροβατεί στα όρια του πραγματικού, ανάμεσα στους ήχους και το σώμα.
Η Παρεξήγηση του Albert Camus στο Θέατρο Radar: Παράταση παραστάσεων
20.04.2016 14:45
Λόγω της μεγάλης προσέλευσης, η παράσταση του έργου "Η Παρεξήγηση" του Albert Camus, σε σκηνοθεσία Αναστασίας Παπαστάθη, παρατείνεται στο Θέατρο Radar και μετά το Πάσχα από τις 6 έως τις 29 Μαΐου και μόνο για 12 παραστάσεις.
Ισορροπιστής αεροσκαφών, του Θόδωρου Θεοδωρίδη σε μικρή περιοδεία
04.03.2016 14:46
Οι παραστάσεις στην Αθήνα στον Πολυχώρο Αθηναΐς, για το έργο του Θόδωρου Θεοδωρίδη «Ισορροπιστής αεροσκαφών» σε σκηνοθεσία Θοδωρή Γκόνη, με τον Δημήτρη Πιατά και την συμμετοχή των Αλέξανδρου Τούντα και Ανδρέα Ανδρέου, ρίχνουν αυλαία την Τρίτη 8 Μαρτίου, όπως είχε προγραμματιστεί.
TAK του Αριστοτέλη Μπατιστάτου στο Θέατρο Αλκμήνη
23.02.2016 12:24
Το θέατρο Αλκμήνη φιλοξενεί κάθε Παρασκευή και Σάββατο την παράσταση «ΤΑΚ» του Αριστοτέλη Μπατιστάτου σε σκηνοθεσία του Νίκου Μοναστηριώτη.
Οι Πεταλούδες Είναι Ελεύθερες, του Leonard Gershe στο Θέατρο Αυλαία
23.02.2016 11:45
Η Άννα Παναγιωτοπούλου σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στο έργο του Leonard Gershe, “Οι Πεταλούδες είναι Ελεύθερες», σε μουσική Διονύση Τσακνή, από τις 24 Φεβρουαρίου 2016, για λίγες μόνο παραστάσεις, στο Θέατρο Αυλαία στη Θεσσαλονίκη.