Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2017

Σεμινάριο βλακείας ή βλαβερές συνέπειες βλακείας

Σεμινάριο βλακείας ή βλαβερές συνέπειες βλακείας
Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κέρκυρας και η Εταιρία Θεάτρου Commedia παρουσιάζουν το έργο του Σάκη Σερέφα, Σεμινάριο βλακείας ή οι βλαβερές συνέπειες της βλακείας, στο Σχολείον, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών, με τον Δημήτρη Πιατά να ερμηνεύει.

Πρόκειτα για ένα μονόλογο με τη μορφή διάλεξης, ο οποίος αναλύει από καθέδρας το θέμα του φέροντας μύρια όσα σπαρταριστά παραδείγματα γηγενή αλλά και ξένα, όπως π.χ. τη δήλωση του Μεγάλου Ναπολέοντα «Στην Ευρώπη παντού ο καιρός είναι ο ίδιος» πριν εκστρατεύσει, με τα γνωστά αποτελέσματα, στη Ρωσία.

Ο Σερέφας στηλιτεύει τα παλαιά όσο και τα σύγχρονα, για να καταλήξει εντέλει στην παλιά αραβική παροιμία: «Η βλακεία είναι θείο χάρισμα. Όμως δεν πρέπει να γίνεται κατάχρηση». Και συνεχίζει: «Νομίζετε πως ένας πολιτισμός που επινόησε την Άλγεβρα, τον αστρολάβο, το εκκρεμές και τους ρεβυθοκεφτέδες μπορεί να πέφτει έξω στους υπολογισμούς του γι’ αυτήν;».

Η σκηνοθεσία είναι της Κατερίνας Πολυχρονοπούλου, τα σκηνικά – κοστούμια της Αφροδίτης Κουτσουδάκη, η μουσική του Κίμωνα Χυτήρης, ο μουσικός αυτοσχεδιασμός του Νίκου Τουλιάτου.

Σχετικές ειδήσεις
Η Παρεξήγηση του Albert Camus στο Θέατρο Radar: Παράταση παραστάσεων
20.04.2016 14:45
Λόγω της μεγάλης προσέλευσης, η παράσταση του έργου "Η Παρεξήγηση" του Albert Camus, σε σκηνοθεσία Αναστασίας Παπαστάθη, παρατείνεται στο Θέατρο Radar και μετά το Πάσχα από τις 6 έως τις 29 Μαΐου και μόνο για 12 παραστάσεις.
Νεκρή Φύση σε Χαντάκι, του Fausto Paravidino στο Θέατρο Τ
03.02.2016 11:30
Η θεατρική ομάδα Προσεχώς Subway παρουσιάζει το βραβευμένο αστυνομικό θρίλερ «Νεκρή Φύση σε Χαντάκι» του Ιταλού συγγραφέα Fausto Paravidino, από τις 4 Μαρτίου, κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 21.00, στο Θέατρο Τ.
Mall της Στέλλας Παπαδημητρίου στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς
01.02.2016 12:43
Η ομάδα CASUALI ύστερα από μια σειρά επιτυχημένων παραστάσεων στο θέατρο Αυλαία, ανεβάζει το έργο «Mall» της Στέλλας Παπαδημητρίου και σε σκηνοθεσία Στεφανίας Παπαμιχαήλ, στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς – Μελίνα Μερκούρη, στις 12, 13, 14 και 19, 20, 21 Φεβρουαρίου 2016.
H Seung Ah από την Κορέα  στο Σπίτι των Παραμυθιών - To Μουσείο Αλλιώς
26.01.2016 11:05
Στο «Σπίτι των Παραμυθιών - To Μουσείο Αλλιώς», η αφηγήτρια Seung Ah Kim από τη Νότια Κορέα θα αφηγηθεί στην αγγλική γλώσσα ιστορίες από την λαϊκή προφορική παράδοση του τόπου της και θα πραγματοποιήσει σεμινάριο με θέμα τη γνωριμία με το «Πανσόρι» και τους συμβολισμούς στα λαϊκά παραμύθια, την προφορική παράδοση και την αφήγηση στην Κορέα.
Βύρων Θεοδωρόπουλος, Μιχάλης Μαθιουδάκης & Best of OpenMic @ Ίλιον Plus
25.01.2016 13:33
To stand up comedy show του ΙΛΙΟΝ plus επιστρέφει δριμύτερο στις 31 Ιανουαρίου 2016 με τους συμμετέχοντες των Athens Open Mic και τους Βύρωνα Θεοδωρόπουλο και Μιχάλη Μαθιουδάκη.