Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο και την σειρά Βιβλία γιορτινά, κυκλοφορεί το παιδικό βιβλίο Ένα χριστουγεννιάτικο όνειρο της Λίνας Σωτηροπούλου σε εικονογράφηση Λίζας Ηλιού.

Ένα κοριτσάκι ζητάει όλο και περισσότερα δώρα, που όμως δεν ενδιαφέρεται καν να τα ανοίξει. Τα στοιβάζει δίπλα της και μετά ζητάει κι άλλα. Είναι στ’ αλήθεια τόσο άπληστη ή μήπως ετοιμάζει μία έκπληξη στον Άγιο Βασίλη;

Η Λίνα Σωτηροπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πύργο Ηλείας. Σπούδασε λογιστική και στη δουλειά της ασχολείται καθημερινά με τους αριθμούς. Μια μέρα όμως μέσα από τα λογιστικά βιβλία –που μόνο πονοκέφαλο φέρνουν– άρχισαν να ξεπετάγονται γράμματα και να πλέκουν ιστορίες και παραμύθια. Κάπως έτσι αποφάσισε να ασχοληθεί με βιβλία που φέρνουν χαμόγελα σε παιδικά πρόσωπα.

Η Λίζα Ηλιού γεννήθηκε στην Αθήνα το 1959. Πρώτη της δασκάλα ήταν η μητέρα της, η γλύπτρια Ρόζα Ηλιού. Σπούδασε στη σχολή Βακαλό γραφικές τέχνες και εικονογράφηση. Συνέχισε στη Γερμανία στη σχολή Hochschule fur Bildende Kunste Braunschweig. Ασχολήθηκε κυρίως με το παιδικό βιβλίο, στον χώρο του σχεδιασμού, της εικονογράφησης αλλά και της δημιουργίας δικών της εκδόσεων. Συνεργάστηκε με τους εκδοτικούς οίκους Γνώση, Ελληνικά Γράμματα, Ίκαρος, Ιωάννου, Κέδρος, Μεταίχμιο, Μίλητος, Μίνωας, Πατάκης, Πορτοκάλι και Ψυχογιός. Ασχολείται με τη ζωγραφική, τη γλυπτική και ό,τι έχει να κάνει με τη δημιουργία. Πρώτη της ατομική έκθεση έγινε στην Αίθουσα Τέχνης Έρση, τον Μάιο του 2005. Το 2008 πήρε μέρος σε ομαδική έκθεση στον Ιανό, με θέμα «Φιγούρες και μάσκες». Ακολούθησαν εκθέσεις της στον Ιανό με θέμα «Ηχεί το χρώμα;» τo 2009, «Χάρτινη κούκλα» το 2010, «Φτερουγίσματα» το 2011, και στην art 10 gallery με θέμα «Στον καθρέφτη» το 2014 και «Τα κάτω πάνω» το 2016.