Μπορεί το “έτος Σαίξπηρ” να λήγει οσονούπω, ωστόσο ο ίδιος ο κορυφαίος Άγγλος δραματουργός είναι ανεξάντλητος και εμπνέει κάθε χρονική περίοδο τους ανθρώπους του θεάτρου.

Στο πλαίσιο του αφιερώματος «Τα Σονέτα του Σαίξπηρ στην νέα Σκηνή», το Θέατρο της Οδού Κυκλάδων – Λευτέρης Βογιατζής παρουσιάζει σονέτα και σκηνές με γενικό τίτλο AmorS για έξι πολύ ενδιαφέρουσες παραστάσεις, διάρκειας 40 λεπτών έκαστη, από τους Στεφανία Γουλιώτη και Αργύρη Πανταζάρα στις 16- 17 (στις 21:00), 23 και 24 Ιανουαρίου 2017 (διπλές παραστάσεις: στις 19.30 & στις 21.00).

Η Στεφανία Γουλιώτη και ο Αργύρης Πανταζάρας “γράφουν” το δικό τους έργο μέσα από μία συρραφή σονέτων και σκηνών από τα έργα του Σαίξπηρ, στην προσπάθειά τους να δώσουν αναπνοή στην πιο δυσνόητη και δύσβατη περιοχή της ανθρώπινης φύσης, τον έρωτα…

Τα σαιξπηρικά σονέτα έχουν διττό ενδιαφέρον. Κατ’ αρχάς κάποια από αυτά μπορούν να τοποθετηθούν στο επίκεντρο της εικόνας του Σαίξπηρ ως ποιητή κι αποτελούν δείγματα του σπουδαίου λυρισμού του.

Κατά δεύτερο λόγο, έστω και με επιφυλάξεις, μπορούν να θεωρηθούν ως τα μόνα έργα του που διαθέτουν έντονα βιογραφικά στοιχεία.

AMORS teaser from Argyrios Pandazaras on Vimeo

Στις παραστάσεις του Θεάτρου της Οδού Κυκλάδων, ΑmorS, μία χειμαρρώδης ροή διατρέχει το έργο του κορυφαίου συγγραφέα.

Άλλοτε εξαιρετικά ανάγλυφη κι άλλοτε σκοτεινή.

Αυτή ακριβώς η ροή κεντρίζει το ενδιαφέρον των δύο ταλαντούχων ηθοποιών και τους κάνει να την αναδείξουν, να τη διερευνήσουν σε βάθος, να τη δουν να αναδύεται προκειμένου να ζήσουν τη δική τους σκηνική εμπειρία και να κάνουν το κοινό να την αφουγκραστεί.

Η μετάφραση είναι των Βασίλη Ρώτα (σε επιλεγμένα σημεία) και Διονύση Καψάλη.

Παίζουν η Στεφανία Γουλιώτη και ο Αργύρης Πανταζάρας.

Tην επιμέλεια της κίνησης έχουν οι Rootless Root – Λίντα Καπετανέα και Josef Frucek – σε μία πολύ ενδιαφέρουσα σύμπραξη με τους δύο πρωταγωνιστές.

Τη μουσική επιμέλεια έχει ο Γιώργος Πούλιος


Photos by Nikos Pandazaras