Ο Δεκέμβριος είναι ο πιο γιορτινός μήνας του χρόνου! Λαμπερός στολισμός σε κάθε δρόμο της πόλης, πολύχρωμα λαμπιόνια και χαρούμενα πρόσωπα που περιμένουν με ανυπομονησία τις διακοπές αλλά και…  γιορτινά τραπέζια που πάντοτε μας φέρνουν πιο κοντά. Η Αθήνα έχει φορέσει τα γιορτινά της και είναι έτοιμη να υποδεχτεί τη νέα χρονιά με πολλές εκδηλώσεις. Ξεχωρίσαμε τις προτάσεις του ξενοδοχείου Τιτάνια που υπόσχεται να σου χαρίσει μια ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία!

Από την Κατερίνα Ηλιάκη


Με αφορμή το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, ο χώρος του φημισμένου ξενοδοχείου μεταμορφώνεται για να φιλοξενήσει όσους θέλουν να απολαύσουν ένα προσεγμένο μενού σε μία μαγευτική ατμόσφαιρα. Αλλά οι εκδηλώσεις δεν σταματούν εδώ, καθώς αναμένεται να διοργανώσει και το πιο γευστικό New Year’s brunch για να καλωσορίσεις το 2017 με ευχές, γέλιο και αισιοδοξία!

Το ανανεωμένο Olive Garden με την πιο εντυπωσιακή βεράντα της Αθήνας, κάτω από τον έναστρο Αττικό ουρανό με θέα τη φωτισμένη Ακρόπολη και τον λόφο του Λυκαβητού αποτελεί ένα μαγικό περιβάλλον για να απολαύσεις ένα πλούσιο δείπνο την παραμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Την ατμόσφαιρα συμπληρώνουν ιδανικά η ζωντανή μουσική από πιάνο και φωνή!

Ιδιαίτερες γεύσεις συνθέτουν μία μοναδική γαστριμαργική εμπειρία


Δύο διαφορετικά μενού έχουν σχεδιαστεί από τον σεφ Χρήστο Τζιλήρα, με μοναδική έμπνευση που φέρουν τη σφραγίδα της ποιότητας  του φημισμένου ξενοδοχείου . Στο ρεβεγιόν των Χριστουγέννων αλλά και της Πρωτοχρονιάς για το καλωσόρισμα θα απολαύσετε Cocktail με “amuse-bouche” ενώ το γευστικό ταξίδι θα συνεχιστεί με δύο πλούσια μενού που ικανοποιούν ακόμη και τους πιο απαιτητικούς.

 

Το μενού των Χριστουγέννων


Το μενού των Χριστουγέννων περιλαμβάνει βελουτέ από βασιλομανίταρα, με καπνιστό φιλέτο αγριογούρουνου και φραγκοστάφυλο, Quiche Lorraine γαρίδας, σπαράγγια ατμού, δροσερή σαλάτα με φινόκιο και νεροκάρδαμο, κρέμα κόκκινης κολοκύθας, γεμιστή χήνα με κυδώνι και κάστανα, παραδοσιακή γέμιση, πουρέ ψητής σελινόριζας, σάλτσα “Vinsanto”, ψητό κατσικίσιο τυρί, σπιτικούς λουκουμάδες με άρωμα τρούφας, φύτρες ραντίτσιου και μέλι Ελάτης. Η βραδιά σου θα κλείσει γλυκά με Χριστουγεννιάτικο κορμό με καραμέλα, αχλάδι και πουρέ κάστανου! Το πιο γιορτινό γλυκό!  

 

Το μενού της Πρωτοχρονιάς


Το μενού του ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς  περιλαμβάνει ιδιαίτερες γεύσεις. Κρέμα σπαραγγιού με καραβίδα, ψητό κυδώνι και κάρδαμο, μικρόφυλλα χειμωνιάτικα σαλατικά, κόκκινα βατόμουρα,  φιλέτο πάπιας, μικρές μπάλες κατσικίσιου τυριού, τραγανό μπριός, φιλέτο μυλοκόπι, ψητό παντζάρι με καρύδια σάλτσα «μπεαρνέζ» με αυγοτάραχο, φύτρες αγριοράπανου «sorbet» εσπεριδοειδών, με άρωμα μαστίχας και μέντα, μοσχάρι γάλακτος και φιλέτο ελαφιού, πουρέ καραμελωμένης κολοκύθας  με κάστανα, ψητά μανιτάρια του δάσους, σάλτσα «Cabernet Sauvignon» τραγανή κροκέτα παλαιωμένης γραβιέρας, με κρούστα αμύγδαλου, μαρμελάδα σύκου, σάλτσα λεβάντας. Πριν τη βασιλόπιτα και τη σαμπάνια που σου προσφέρει το Τιτάνια απόλαυσε ένα «ντουέτο» cremeux σοκολάτας με επικάλυψη από κόκκινα βατόμουρα, μίνι τάρτα lime με τραγανό μπισκότο, σάλτσα αμαρέτου με κάστανο.

Και… το πιο γκουρμέ brunch για να υποδεχτείς με χαμόγελο την πρώτη μέρα του χρόνου


Το Τιτάνια έχει ετοιμάσει και ένα υπέροχο μενού για το brunch της Πρωτοχρονιάς. Επίλεξε να περάσεις το πρώτο πρωινό το χρόνου απολαμβάνοντας ορεκτικά, σαλάτες, κυρίως πιάτα και γλυκά που εκπλήσσουν ευχάριστα τις γεύσεις σας. Μπορείς να επιλέξεις από ορεκτικά μια κρέμα σπαραγγιών με γαρίδες ή τερίνα πάπιας με αποξηραμένα φρούτα, φουντούκια και φασκόμηλο. Απόλαυσε μια ελληνική σαλάτα με κριθαρένια παξιμάδια, ψητή μελιτζάνα, baby ρόκα και κάπαρη ή μια σαλάτα ζυμαρικών με baby μοτσαρέλα, λάδι βασιλικού, ψητά κολοκυθάκια και σαλάμι μπύρας. Δοκίμασε για κυρίως σπιτικό ζυμαρικό ρολό με μανιτάρια, μελιτζάνα και καπνιστό χοιρινό ή ποπιέτα γλώσσας με σολομό σάλτσα σαμπάνιας με ξύσμα μοσχολέμονου και ολοκλήρωσε γλυκά με κορμό με κάστανο και σάλτσα πορτοκάλι ή με μια μους σοκολάτας με φράουλες και πούδρα σοκολάτας μεταξύ πολλών άλλων επιλογών.

Φέτος, γιόρτασε διαφορετικά με τις καλύτερες γεύσεις σε έναν ξεχωριστό χώρο που θα σου προσφέρει μία ανεπανάληπτη εμπειρία για να ξεκινήσεις δυναμικά τη νέα χρονιά. Το ξενοδοχείο Τιτάνια, φροντίζει να εμπλουτίσει με μοναδικές γεύσεις κάθε σου στιγμή!