Την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016. θα πραγματοποιηθεί η Χριστουγεννιάτικη συναυλία του Ωδείου Ριζοπούλου, στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη (στο κτίριο της οδού Πειραιώς, στην οδό Πειραιώς 138). Θέμα της φετινής γιορτής είναι οι δημοφιλείς Χριστουγεννιάτικες μελωδίες απ’ όλο τον κόσμο: Πώς έγιναν γνωστές; Ποια ιστορία κρύβεται πίσω από τις μελωδίες;

Την σχετική έρευνα επιμελήθηκαν οι σπουδαστές του τμήματος Ιστορίας της Μουσικής, με συντονιστή τον δάσκαλό τους, κ. Δημήτρη Ουλή. Στη συναυλία συμμετέχουν όλοι οι μαθητές του Ωδείου –από παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού έως και τελειόφοιτοι σπουδαστές- οι οποίοι, μαζί με τους καθηγητές τους, δημιουργούν μουσικά σύνολα, φέρνουν στο σήμερα ιστορίες και μουσικές από κάθε γωνιά του κόσμου. Την καλλιτεχνική επιμέλεια και την ευθύνη της διοργάνωσης είχε η μουσικοπαιδαγωγός Τέτη Αϊβαζίδου.

Τη φετινή χρονιά, το Ωδείο Ριζοπούλου συμπληρώνει τα 30 χρόνια λειτουργίας του και ολοκληρώνει έναν κύκλο ζωής. Σε αυτή την επέτειο, η οικογένεια του Ωδείου αποχαιρετά την αγαπημένη «κυρία Νίκη», η οποία έφυγε πρόσφατα από τη ζωή. Η Κλεονίκη Ριζοπούλου δημιούργησε το Ωδείο Ριζοπούλου και το υπηρέτησε, από τη θέση της Διευθύντριας, όλα αυτά τα χρόνια, με πίστη και με όραμα, πάντα χαμογελαστή και ακούραστη.

Η αγαπημένη σε όλους «κυρία Νίκη» υπήρξε η καρδιά, η ψυχή και ο νους, που φρόντιζε να διατηρεί αναλλοίωτες ανθρώπινες αξίες και αρχές στη διδασκαλία της μουσικής. Με επιμονή και αγάπη, έφερε ριζικές αλλαγές στην ωδειακή μουσική εκπαίδευση. Έφερε τον μαθητή στο επίκεντρο, άνοιξε τις πόρτες του Ωδείου στην κοινότητα, αγκάλιασε και ενέπνευσε δασκάλους, μαθητές και γονείς, πάντα με ένα ζεστό χαμόγελο, με ανοιχτή καρδιά και με άσβεστη όρεξη για δουλειά! Η φετινή Χριστουγεννιάτικη γιορτή δεν θα μπορούσε παρά να είναι αφιερωμένη σε εκείνη, στη ζεστασιά και στο χαμόγελό της.

Η Χριστουγεννιάτικη συναυλία του Ωδείου Ριζοπούλου είναι ανοιχτή σε όλους!