Από τις εκδόσεις Θίνες κυκλοφορεί το παιδικό βιβλίο, Ο Φύλλος της Έλενας Γλωσσιώτη σε εικονογράφηση Μυρτώς Δεληβοριά και σε επιμέλεια σειράς Ζιζής Σαλίμπα.


Τότε ο κυνηγός τον είδε! Σάστισε! Ένα παιδί ντυμένο με δέρματα, με βραχιόλια από καρπούς και σπόρους. Στο κεφάλι του είχε φύλλα! Κατέβασε το όπλο του έκπληκτος. Δεν πίστευε αυτό που έβλεπε.
– Ποιος είσαι πώς σε λένε;
– Είμαι ο Φύλλος, απάντησε το παιδί.
– Σε παρακαλώ θα έρθεις μαζί μου στην πόλη; Θα βρεις πολλούς φίλους εκεί, είπε ο κυνηγός.
Αυτό ήταν αρκετό για να πειστεί ο Φύλλος και να τον ακολουθήσει στην πόλη.

Ο Φύλλος είναι ένα νεανικό βιβλίο φαντασίας, που ευαισθητοποιεί το αναγνωστικό κοινό σε αξίες όπως ο σεβασμός στη φύση, η φιλία, η αλληλεγγύη, ο αγώνας για την ελευθερία, η αποδοχή της διαφορετικότητας.


Η Έλενα Γλωσσιώτη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1974. Έχει παρουσιάσει τέσσερις ατομικές εκθέσεις στην Αθήνα και έχει λάβει μέρος σε επτά ομαδικές. Παράλληλα με τη ζωγραφική, ασχολείται επαγγελματικά με την εικονογράφηση. Το 2006 τιμήθηκε με το βραβείο του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και το Κρατικό Βραβείο Εικονογράφησης για το βιβλίο “Ιστορίες για παιδιά του Ισαάκ Μπάσεβις Σίνγκερ” (εκδ. Εστία). Το 2011 τιμήθηκε με το Βραβείο ΕΒΓΕ και με το Βραβείο Εικονογραφημένου Παιδικού Βιβλίου του περιοδικού Διαβάζω και το 2012 με το Κρατικό Βραβείο Εικονογραφημένου Παιδικού Βιβλίου για το βιβλίο “Η πόλη που έδιωξε τον πόλεμο”, του Αντώνη Παπαθεοδούλου. Με τον Αντώνη Παπαθεοδούλου και την Ελένη Κατσαμά από το 2008 μοιράζονται τη χαρά να εξερευνούν την παιδική λογοτεχνία, στο ηλεκτρονικό περιοδικό “Το παπάκι στην μπανιέρα” (www. Papakistimpaniera.gr). Ένα μέρος του περιοδικού δημοσιεύτηκε στο Free Press περιοδικό για τα βιβλία, BookPress.


Το νεανικό βιβλίο «Ο Φύλλος», έλαβε την τιμητική διάκριση «White Ravens» για το 2016 και συγκαταλέγεται στα 200 παιδικά βιβλία του κόσμου.

 

Το σήμα «White Ravens» απονέμεται κάθε χρόνο από τη Διεθνή Βιβλιοθήκη του Μονάχου σε νέες εκδόσεις από όλο τον κόσμο που διακρίνονται για τα παγκόσμια θέματα που πραγματεύονται και για το πρωτοπόρο συγγραφικό εικαστικό ύφος τους. Η ετήσια λίστα «White Ravens» θεωρείται διεθνούς κύρους και συγκεντρώνει το ενδιαφέρον των εκδοτικών οίκων όλου του κόσμου, οι οποίοι βρίσκουν σε αυτή συγκεντρωμένες τις πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις για μεταφρασμένα βιβλία.