Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Ένα κάποιο - ελληνικό - βλέμμα...

Ένα κάποιο - ελληνικό - βλέμμα...
Η τελετή απονομής των Βραβείων στο τμήμα Ένα Κάποιο Βλέμμα είχε χρώμα ελληνικό, καθώς εκτός από το Α\' βραβείο, που ο Γιώργος Λάνθιμος παρέλαβε από τον Ιταλό σκηνοθέτη Πάολο Σορεντίνο, Πρόεδρο της Κριτικής Επιτροπής, απέσπασε και το Prix De La Jeunesse της Επιτροπής Νέων.

 Πρόκειται για ένα βραβείο που απονέμει μία επταμελής επιτροπή νέων 18-25 ετών σε σκηνοθέτες με πρώτες ή δεύτερες ταινίες, από το Επίσημο Διαγωνιστικό και από το Ένα Κάποιο Βλέμμα.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι και συγκινημένοι. Η πορεία της ταινίας ξεκίνησε αθόρυβα και κορυφώθηκε το βράδυ του Σαββάτου με το βραβείο. Ήταν ανέλπιστο για εμάς, παρ’ όλο που μετά την προβολή της ταινίας η αποδοχή και οι κριτικές υπήρξαν ιδιαίτερα ενθαρρυντικές.», ήταν τα πρώτα λόγια του Γιώργου Λάνθιμου και του παραγωγού τού Γιώργου Τσούργιαννη, μετά την απονομή .

Η παγκόσμια πρεμιέρα του Κυνόδοντα το βράδυ της προηγούμενης Δευτέρας, εντυπωσίασε κοινό και κριτικούς, και απέσπασε θετικές κριτικές.

Ο Κυνόδοντας αφηγείται την ιστορία ενός ζευγαριού και των τριών παιδιών τους που ζουν σε μια απομονωμένη βίλα, χωρίς πρόσβαση στον «πραγματικό» κόσμο. Ο μόνος που μπορεί να διασχίζει την εξώπορτα, είναι ο πατέρας, που δουλεύει σ’ ένα εργοστάσιο, ενώ τα παιδιά έχουν αναπτύξει μια παράδοξη θεώρηση των πραγμάτων κι έχουν αδρανήσει σ’ έναν εναλλακτικό κόσμο ο οποίος αποτελείται από την οικογένειά τους και μόνο, και τον οποίο κατασκεύασαν οι γονείς τους για λογαριασμό τους. Αυτή η κατάσταση δεν είναι δυνατόν να διαρκέσει εσαεί, κι έρχεται η στιγμή που ένα συμβάν θα οδηγήσει στην ανατροπή σχέσεων και αντιλήψεων.

Την ταινία, η οποία έχει χρηματοδοτηθεί από το ΕΚΚ στο πρόγραμμα Ορίζοντες, εκπροσωπεί διεθνώς η MK2, μία από τις σημαντικότερες ευρωπαϊκές εταιρίες διανομής.

Σχετικές ειδήσεις
To Chevalier, της Αθηνάς Ραχήλ - Τσαγκάρη στο δρόμο για τα Όσκαρ!
23.09.2016 10:56
Η ταινία της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγκάρη, «Chevalier», μία συμπαραγωγή των καναλιών Novacinema, προτάθηκε επίσημα από την Ελλάδα με σκοπό να διεκδικήσει μια θέση στην τελική πεντάδα των υποψηφιοτήτων, στην κατηγορία της ξενόγλωσσης ταινίας, στην 89η Τελετή Απονομής των Βραβείων Όσκαρ 2017.
Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο: Το μιούζικαλ La La Land απέσπασε το μεγάλο βραβείο του κοινού
19.09.2016 15:58
Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο έφτασε για άλλη μια χρονιά στο τέλος του, με την απονομή των βραβείων την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου, με οικοδεσπότες τον Piers Handling, διευθυντή του φεστιβάλ και την καλλιτεχνική διευθύντρια, Cameron Bailey.
Δύο μεγάλα βραβεία για το «Suntan» στα Φεστιβάλ Εδιμβούργου και Βρυξελλών
27.06.2016 10:42
Η ταινία «Suntan» του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου κατάφερε αποσπάσει το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο διεθνές τμήμα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Εδιμβούργου και το Βραβείο της Επιτροπής Νέων στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Βρυξελλών.
To AGORA του Γιώργου Αυγερόπουλου κερδίζει το βραβείο Gold Hugo στο Σικάγο
26.04.2016 14:15
Στο AGORA – Από τη Δημοκρατία στις Αγορές του Έλληνα σκηνοθέτη Γιώργου Αυγερόπουλου, απονεμήθηκε το μεγάλο βραβείο «Gold Hugo» για το καλύτερο ντοκιμαντέρ στην κατηγορία κοινωνικών και πολιτικών ταινιών των Τηλεοπτικών Βραβείων του 52ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σικάγο.
Βραβεία Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου 2016: Η απονομή πλησιάζει
21.03.2016 10:44
Η μεγάλη βραδιά της απονομής των βραβείων της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου πλησιάζει και θα είναι λαμπερή.