Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Παίζω, Μαθαίνω, Δημιουργώ!

Παίζω, Μαθαίνω, Δημιουργώ!
Για έβδομη συνεχή χρονιά το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης πραγματοποιεί εγγραφές για τα εκπαιδευτικά εργαστήρια τέχνης Παίζω-Μαθαίνω-Δημιουργώ, ενώ εγκαινιάζει και δύο νέα, το Παίζω-Μαθαίνω-Δημιουργώ με τους γονείς μου και το Computer Art!

Η δημιουργία των νέων εκπαιδευτικών προγραμμάτων είναι αποτέλεσμα των στόχων που έχει θέσει το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, ώστε τα παιδιά να αποκτήσουν αισθητική καλλιέργεια, αλλά και να εκπαίδευτούν και να διασκεδάσουν μέσα από την τέχνη.

Περιγραφή προγραμμάτων:
1. Εκπαιδευτικά εργαστήρια τέχνης «ΠΑΙΖΩ-ΜΑΘΑΙΝΩ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ». Απευθύνονται σε παιδιά 4-11 ετών και αποτελούν ένα ιδιαίτερα δυναμικό τμήμα της μουσειοπαιδαγωγικής δραστηριότητας του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης. Τα παιδιά, χωρισμένα σε ολιγομελή τμήματα με κριτήριο την ηλικία τους, παρακολουθούν έναν κύκλο 12 επισκέψεων στο μουσείο . Κατά τη διάρκεια ενός σχολικού έτους πραγματοποιούνται δύο τέτοιοι κύκλοι των 12 επισκέψεων: Α΄κύκλος: Σεπτέμβριος – Δεκέμβριος, Β΄κύκλος: Ιανουάριος – Μάιος.

Όλες οι  συναντήσεις είναι δίωρης διάρκειας και πραγματοποιούνται Παρασκευή 17:00-19:00, Σάββατο ή Κυριακή 11:30-13:30.

Κατά τη διάρκεια της κάθε εφαρμογής τα παιδιά με την καθοδήγηση των υπεύθυνων μουσειοπαιδαγωγών της ομάδας τους παρακολουθούν ένα σχεδιασμένο πρόγραμμα το οποίο συνδυάζει την επαφή τους με τα έργα των εκθέσεων του μουσείου, με τις εικαστικές, θεατρικές, μουσικές ή άλλες εφαρμογές στο εργαστήριο .

2.«ΠΑΙΖΩ-ΜΑΘΑΙΝΩ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΜΟΥ». Το πρόγραμμα αυτό, το οποίο λειτούργησε για πρώτη φορά στις αρχές Μαΐου, απευθύνεται σε παιδιά 3-4 ετών και προϋποθέτει τη συμμετοχή και τη συνεργασία του ενός από τους γονείς τους. Τα παιδιά αυτά επισκέπτονται το μουσείο Τετάρτη απόγευμα στις 18:00 ή στις 19:30 και με την καθοδήγηση μιας εξειδικευμένης μουσειοπαιδαγωγού, πραγματοποιούν εικαστικές αλλά και ποικίλες μουσικοκινητικές δραστηριότητες, με τις οποίες επιδιώκεται να τους δοθεί η δυνατότητα να αγαπήσουν το χώρο του μουσείου, να εκφραστούν εικαστικά και να ψυχαγωγηθούν συνεργαζόμενα με το πιο οικείο γι αυτούς πρόσωπο, το γονέα τους.

3. COMPUTER ART. To πρόγραμμα αυτό πρόκειται να υλοποιηθεί από το Σεπτέμβριο του 2009 και απευθύνεται σε παιδιά 11, 12 και 13 ετών. Όλες οι συναντήσεις είναι δίωρης διάρκειας και πραγματοποιούνται Παρασκευή 17:00-19:00, Σάββατο ή Κυριακή 11:30-13:30 στον ειδικά εξοπλισμένο χώρο της βιβλιοθήκης του μουσείου.

Σκοπός του προγράμματος είναι να παρέχει στα παιδιά της ηλικίας αυτής, την ευκαιρία να εκφραστούν εικαστικά αλλά και «παίξουν», να «μάθουν» και να «δημιουργήσουν» μέσα από τις προηγμένες εφαρμογές του κόσμου των υπολογιστών.

Σχετικές ειδήσεις
Κρίσιμοι Διάλογοι: Αθήνα – Αμβέρσα: Οι παράλληλες δράσεις της έκθεσης
18.01.2017 10:43
Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ) εγκαινίασε στις 31 Οκτωβρίου 2016 τον χώρο των Περιοδικών του εκθέσεων και το Πρόγραμμα Το ΕΜΣΤ στον Κόσμο, με την έκθεση Κρίσιμοι Διάλογοι: Αθήνα- Αμβέρσα, μια συμπαραγωγή του ΕΜΣΤ και του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης της Αμβέρσας (M HKA), επανεκκινώντας την περιοδική εκθεσιακή δραστηριότητα του, που είχε διακοπεί το 2015 λόγω των ενεργειών για την μεταστέγαση και λειτουργία στην έδρα του.
Διαιρεμένες μνήμες 1940-1950: Έκθεση στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
17.11.2016 11:31
Στις 7 Δεκεμβρίου 2016 θα εγκαινιαστεί η νέα έκθεση με τίτλο ΔΙΑΙΡΕΜΕΝΕΣ ΜΝΗΜΕΣ 1940-1950. Η απόσταση ανάμεσα στην ιστορία και το βίωμα, στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Είναι μία έκθεση του Goethe-Institut Thessaloniki σε συνδιοργάνωση με το Εβραϊκό Μουσείο Θεσσαλονίκης, το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Θεσσαλονίκης και το Deutsches Historisches Museum του Βερολίνου.
Το νέο πρόγραμμα του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης
29.09.2016 17:37
Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης πραγματοποιήσε συνέντευξη Τύπου όπου παρουσίασε το νέο καλλιτεχνικό πρόγραμμα της περιόδου 2016 - 2017, αλλά και τον απολογισμό της προηγούμενης σεζόν 2015 - 2016, υπό τη νέα του Διεύθυνση. Μια χρονιά που πέρασε όπου έγινε σημαντικό έργο για το μουσείο και μία χρονιά που έρχεται με νέο πρόγραμμα, αλλά και νέο όραμα και αισιοδοξία.
Παιχνίδι και Αντικείμενο Θεάτρου: Έκθεση του Σωτήριου Μίχου στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
30.06.2016 15:29
Το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης παρουσιάζει την έκθεση Σ. Μίχου Παιχνίδι και Αντικείμενο Θεάτρου_ΔΩΡΕΑ ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΜΙΧΟΥ (1936-2010), από τις 7 Ιουλίου έως τις 30 Οκτωβρίου 2016.
Οι πρώτες εκδηλώσεις του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης πριν τα επίσημα εγκαίνια
28.04.2016 16:45
Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ) μετά και την έγκριση των μελετών του από το Συμβούλιο Μουσείων και αναμένοντας την ολοκλήρωση των υπολοίπων διοικητικών διαδικασιών που θα του επιτρέψουν να ανοίξει, σχεδιάζει από το 2016 ένα πρόγραμμα με εκδηλώσεις και εκθέσεις πριν από τα επίσημα εγκαίνιά του.