Το Κέντρο Εικαστικών ΤεχνώνΓεώργιος Καρύδης” φιλοξενεί την Έκθεση Φωτογραφίας ΔΩΔΕΚΑ ΜΕΡΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΜΟ του Darran Rees.

Ο καλλιτέχνης, μετά την πρώτη του επίσκεψη στην Πάτμο, παρουσιάζει -μέσα από το προσωπικό του πρίσμα με τις ιδιαιτερότητες μιας ξένης κουλτούρας και με διάχυτο το στοιχείο της έκπληξης που ενέχει πάντοτε η πρώτη ματιά και η πρώτη γνωριμία – τοπία του νησιού και πορτραίτα ντόπιων κατοίκων, τα οποία ξεφεύγουν από την απλοϊκή παραδοσιακή εικόνα και τις τουριστικές καρτ-ποστάλ.

Το φωτογραφικό αυτό project δεν αντικατοπτρίζει απλώς την πραγματικότητα, ούτε λειτουργεί ως μια απλή ξενάγηση σε ένα νησιωτικό περιβάλλον. Μας κάνει να δούμε και να κατανοήσουμε γνώριμες εικόνες με διαφορετικό τρόπο και να αναρωτηθούμε μάλιστα για την ίδια τη φύση και την αληθινή ουσία του κόσμου γύρω μας και των συνοδοιπόρων σε κάθε μας ‘ταξίδι’. Ανεξάντλητη πηγή έμπνευσης, βέβαια, το ίδιο το νησί της Πάτμου, ένας τόπος ξεχωριστά συγκλονιστικός, με πνευματική αύρα, και ταυτόχρονα πανέμορφος και φιλικός.

Η έκθεση του βραβευμένου Βρετανού φωτογράφου Darran Rees πρωτοπαρουσιάστηκε στην Πάτμο τον Ιούλιο του 2016, στο πλαίσιο του 6ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάτμου, κατόπιν ειδικής πρόσκλησης από τους διοργανωτές. Μερικούς μήνες μετά, φιλοξενείται για πρώτη φορά στην Αθήνα, και συγκεκριμένα στη Φιλοθέη στο Κέντρο Εικαστικών Τεχνών ‘ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΥΔΗΣ’, με στόχο τη σύνδεση με το ευρύτερο κοινό.