Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016

To 1ο Φεστιβάλ Χαρακτικής!

To 1ο Φεστιβάλ Χαρακτικής!
Το Athens Print Fest/ First Edition διοργανώνεται από τον Πολιτισμικό Οργανισμό του Δήμου Αθηναίων και την Ένωση Ελλήνων Χαρακτών, τον Ιούνιο, σε διάφορα σημεία της πόλης, με σκοπό να εστιάσει όχι μόνο στο σήμερα της ελληνικής χαρακτικής, αλλά και να παρακολουθήσουμε και την εξέλιξή της σε διεθνές επίπεδο.

Το 1ο Φεστιβάλ Χαρακτικής - Athens Print Fest/First Edition θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα συγκεκριμένα από τις 3 έως 28 Ιουνίου και θα συμμετέχουν με εκθέσεις και άλλες εκδηλώσεις εκτός από την Ένωση Ελλήνων Χαρακτών, το Γαλλικό Ινστιτούτο , το Ιταλικό Ινστιτούτο, η Ελληνοαμερικάνικη Ένωση, το Ισπανικό Ινστιτούτο Θερβάντες, η Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, η Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, η Alpha Bank, το Μορφωτικό Ίδρυμα της Εθνικής Τράπεζας και το Ίδρυμα Άγγελου και Λητώς Κατακουζηνού.

Σ’ αυτή τη γιορτή της χαρακτικής θα παρουσιαστούν σε όλη την Αθήνα πάνω από 500 έργα διακεκριμένων Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών μεταξύ των οποίων του Νίκου Χατζηκυριάκου – Γκίκα, του  Παναγιώτη Τέτση, του Γιάννη Τσαρούχη, του Σπύρου Βασιλείου, του Μανόλη Χάρου, του Κώστα Γραμματόπουλου , του Τάσου, αλλά και των Pablo Picasso, Marc Chagall, Alberto Burri, Lucio Fontana κ.α. Στο Φεστιβάλ συμμετέχουν με εκθέσεις και άλλες εκδηλώσεις εκτός από την ΄Ενωση Ελλήνων Χαρακτών, η Ελληνοαμερικάνικη ΄Ενωση, το Ινστιτούτο Θερβάντες, το Γαλλικό Ινστιτούτο, το Ιταλικό Μορφωτικό  Ινστιτούτο, η Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, η Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, η Alpha Bank, το Μορφωτικό ΄Ιδρυμα της Εθνικής Τράπεζας, και το Ίδρυμα Άγγελου & Λητώς Κατακουζηνού, ενώ κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ οι καλλιτέχνες θα ανοίξουν τα εργαστήριά τους για το κοινό. 

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ οι καλλιτέχνες θα ανοίξουν και τα εργαστήριά τους για το κοινό, ενώ θα πραγματοποιηθούν και ενδιαφέρουσες ομιλίες .

Περισσότερες πληροφορίες και αναλυτικά οι εκδηλώσεις στα http://www.haraktes.org/ και http://www.cityofathens.gr/.

Σχετικές ειδήσεις
Ιταλοί καλλιτέχνες ’70-’80: Έκθεση του Κέντρου Χαρακτικής Αθηνών Pandolfini & Σιατερλή
27.06.2016 14:46
Το Κέντρο Χαρακτικών Τεχνών - Μουσείο Βάσως Κατράκη υποδέχεται την έκθεση Ιταλοί καλλιτέχνες ’70-’80 με χαρακτικές συνθέσεις από τη συλλογή του αρχείου του Κέντρου Χαρακτικής Αθηνών Pandolfini & Σιατερλή.
Ζωή: έκθεση του Νίκου Σταυρακαντωνάκη στις Εικαστικές Αναζητήσεις
09.03.2016 14:34
Στα πλαίσια της συμμετοχής τους στο 3ο Φεστιβάλ Χαρακτικής Αθηνών, οι Εικαστικές Αναζητήσεις, ένας χώρος που δημιούργησε ο Μελέτης Φικιώρης και προσφέρεται αφιλοκερδώς στους, νέους κυρίως, εικαστικούς για να παρουσιάζουν την δουλειά τους, εγκαινιάζουν την Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2016, ώρα 7:00μ.μ. την έκθεση χαρακτικής του Νίκου Σταυρακαντωνάκη, με τον τίτλο «Ζωή».
Οδοιπόροι: έκθεση της Κλέβες Κρίσικο στις Εικαστικές Αναζητήσεις
22.02.2016 14:33
Στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στο 3ο Φεστιβάλ Χαρακτικής Αθηνών, οι Εικαστικές Αναζητήσεις, ένας χώρος που δημιούργησε ο Μελέτης Φικιώρης και προσφέρεται αφιλοκερδώς στους, νέους κυρίως, εικαστικούς για να παρουσιάζουν την δουλειά τους, εγκαινιάζουν την Πέμπτη, 3 Μαρτίου 2016, ώρα 7:00μ.μ. την έκθεση χαρακτικής της Κλέβες Κρίσικο, με τον τίτλο «Οδοιπόροι».
Έκθεση Χαρακτικής μελών του ΕΕΤΕ στον πολυχώρο artville
11.11.2015 13:26
Εγκαινιάζεται το Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 7.30 μ.μ. στον πολυχώρο artville, η ομαδική έκθεση χαρακτικής μελών του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος που γίνεται σε συνεργασία με τον Π.Ο. arthina.
Έκθεση Σύγχρονης Ελληνικής Χαρακτικής στο Λαύριο
30.10.2015 11:56
Η Ένωση Ελλήνων Χαρακτών (ΕΕΧ), συμμετέχοντας στον εορτασμό των 150 χρόνων του Νεότερου Λαυρίου και στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων της ΙΣΤ΄ Επιστημονικής Συνάντησης Νοτιοανατολικής Αττικής*, εκθέτει έργα της Σύγχρονης Ελληνικής Χαρακτικής στο Λαύριο.