Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Το Φεστιβάλ Δάσους του ΚΘΒΕ ανανεώνεται και αναβαθμίζεται

Το Φεστιβάλ Δάσους του ΚΘΒΕ ανανεώνεται και αναβαθμίζεται

Η παραδοσιακή καλοκαιρινή συνάντηση των Θεσσαλονικέων αλλά και των επισκεπτών της πόλης στο μεγάλο ανοιχτό αμφιθέατρο του Θεάτρου Δάσους παίρνει από φέτος νέα μορφή.
 

Παράλληλα με τις εκδηλώσεις που φιλοξενούνται κάθε χρόνο και περιλαμβάνουν θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, συναυλίες , χορό, διοργανώνεται για πρώτη φορά ένα δεκαπενθήμερο Διεθνές Φεστιβάλ με επιλεγμένες παραστάσεις από την Ελλάδα καθώς και σημαντικές παραγωγές διεθνούς εμβέλειας από το εξωτερικό.
 

Το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου, από 1 έως 16 Ιουλίου περίπου, θα παρουσιαστούν στο θέατρο Δάσους αλλά και στις κλειστές σκηνές του ΚΘΒΕ πάνω από 10 παραστάσεις με στόχο την ανάδειξη των σημαντικών ελληνικών παραγωγών (η μετάκλησή τους θα γίνει και σε συνεργασία με το Ελληνικό Φεστιβάλ) αλλά και τη γνωριμία του κοινού της πόλης με εξέχοντες καλλιτέχνες και σύγχρονες θεατρικές προσεγγίσεις από την Ευρώπη και όλο τον κόσμο.
 

Το Διεθνές Τμήμα του Φεστιβάλ χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και συγκεκριμένα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας 2014-2020.
 

Για την επιλογή των παραστάσεων έχει ήδη συσταθεί τριμελής επιτροπή, αποτελούμενη από τους: Σάββα Πατσαλίδη, καθηγητή και κριτικό θεάτρου, Μαρία Τσιμά, ηθοποιό και Αναπληρώτρια Καλλιτεχνική Διευθύντρια του ΚΘΒΕ και Αμαλία Κοντογιάννη, θεατρολόγο και υπεύθυνη Δραματολογίου & Διεθνών Σχέσεων του ΚΘΒΕ.

Σχετικές ειδήσεις
Φεστιβάλ Θεατρικές Συνθέσεις V: Ρώσοι συγγραφείς στο Βeton7
26.07.2016 14:23
Το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού Βeton7 διοργανώνει το Φεστιβάλ "Θεατρικές Συνθέσεις V" (Νοέμβριος 2016 - Μάιος 2017) το οποίο είναι αφιερωμένο στους Ρώσους συγγραφείς, από τον Ουμανισμό του Πούσκιν στον ποιητικό ρεαλισμό του Τσέχωφ.
Tο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης αποκτά διαγωνιστικό τμήμα
14.07.2016 14:21
Το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης – Εικόνες του 21ου αιώνα ανανεώνεται και αποκτά διαγωνιστικό τμήμα, το ντεμπούτο του οποίου θα πραγματοποιηθεί στη διάρκεια του 19ου Φεστιβάλ που θα διεξαχθεί από τις 3 έως τις 12 Μαρτίου 2017.
Το Φεστιβάλ Ηλιούπολης πάει Θέατρο ...και φέτος!
12.07.2016 15:33
Την Πέμπτη, 25 Αυγούστου ανοίγει τις πόρτες του το Φεστιβάλ Ηλιούπολης, στο ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο «Δ. Κιντής» και φιλοξενεί, όπως κάθε χρόνο, μερικές από τις πιο αξιόλογες και πολυαναμενόμενες θεατρικές παραγωγές του καλοκαιριού.
2ο Φεστιβάλ Δάσους από το ΚΘΒΕ
18.05.2016 16:02
Το Φεστιβάλ Δάσους, το μεγάλο πολιτιστικό γεγονός της Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη φορά αυτό το καλοκαίρι, με το κύρος και την υπογραφή του ΚΘΒΕ.
Our Festival 2 - Συνάντηση Αλληλέγγυων Καλλιτεχνών: Ανοιχτό κάλεσμα
26.04.2016 12:45
Το Our Festival 2, η δεύτερη Συνάντηση Αλληλέγγυων Καλλιτεχνών απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα για συμμετοχή.