Τετάρτη, 1 Μαρτίου 2017

Αμερικάνικα Βραβεία Αρχιτεκτονικής: Έκθεση στο Contemporary Space Athens

Αμερικάνικα Βραβεία Αρχιτεκτονικής: Έκθεση στο Contemporary Space Athens

Το Chicago Athenaeum: Museum of Architecture and Design και το European Center for Architecture and Urban Studies βραβεύσαν  60 νέα κτίρια,  που βρίσκονται στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής για τα Αμερικανικά Βραβεία Αρχιτεκτονικής για τα έτη 2015- 2016, το μεγαλύτερο βραβείο της αρχιτεκτονικής στην Αμερική εδώ και 25 χρόνια.

 

Η συνεδρίαση  της  Κριτικής Επιτροπής πραγματοποιήθηκε στο περίφημο Black Rock Studio στο κέντρο Scottsdale και τα μέλη της  επέλεξαν  60 αρχιτεκτονικά έργα. Στην κριτική επιτροπή συμμετείχαν οι παρακάτω:

 

Phil Weddle, Weddle Gilmore

Tom Perica, HDR Architecture, Inc.

Brian Farling, Jones Studio, Inc.

Marlene Imirzian, Marlene Imirzian Και Associates LLC.

Mark Ryan, Mark Ryan Studio

Nick Tsontakis, Tsontakis Architecture LLC.

Doug Nielsen, Smithgroup JJR

 

Αμερικανικά βραβεία Αρχιτεκτονικής είναι τα μεγαλύτερα βραβεία στις ΗΠΑ, βραβεύοντας ουρανοξύστες, εμπορικά, κτίρια, πολεοδομικά σχέδια που επιτυγχάνουν ένα υψηλό πρότυπο αριστείας στο σχεδιασμό, την κατασκευή, τη βιωσιμότητα και την προώθηση της βέλτιστης πρακτικής σε όλα τα είδη ανάπτυξης ακινήτων για τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

 

Τα φετινά βραβεία απονέμουν  ένα φόρο τιμής στις νέες εξελίξεις του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού  της εταιρικής, θεσμικής, εμπορικής και τις  οικιστικής αρχιτεκτονικής, τους εσωτερικούς χώρους και τον αστικό σχεδιασμό.

 

Όλα τα κτήρια που βραβεύτηκαν μπορείτε να τα δείτε  στο

chi-athenaeum.org/the-2016-awards

 

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου, στις 19.00 στο Contemporary Space Athens, Μητροπόλεως  74, στη Πλάκα. Στην έκθεση θα παρουσιαστούν τα projects των βραβευμένων αρχιτεκτονικών γραφείων με φωτογραφικό υλικό και videos. Η διάρκεια της έκθεσης θα είναι από τις 1/12/2016 έως τις 31/12/2016.

 

Μετά την Αθήνα, η έκθεση έχει προγραμματιστεί να ταξιδέψει  στην Κωνσταντινούπολη και στο Σικάγο.

 

Τα βραβευμένα κτίρια θα παρουσιαστούν ως κατάλογος με τίτλο Global Design+Urbanism XVIAmerican Architecture Awards” του Christian Narkiewicz-Laine από τις εκδόσεις Metropolitan Arts Press LTD και θα διατίθεται μέσω του European Center(Μητροπόλεως 74) και του www.metropolitanartpress.com.

Σχετικές ειδήσεις
8α Αρχιτεκτονικά Βραβεία Δομές 2017
01.03.2017 10:38
Για όγδοη συνεχή χρονιά το περιοδικό ΔΟΜΕΣ διοργανώνει τα ομότιτλα αρχιτεκτονικά βραβεία, τιμώντας τους Έλληνες αρχιτέκτονες. Η απονομή των Βραβείων θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 4 Μαρτίου στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη, με ελεύθερη είσοδο. Στη φετινή διοργάνωση 400 πλέον αρχιτέκτονες κατέθεσαν τα έργα τους (συνολικά 154 έργα), διεκδικώντας ένα από τα βραβεία στις κατηγορίες: “Καλύτερο πραγματοποιημένο έργο”, “Καλύτερη ανεκτέλεστη μελέτη” και “Καλύτερο πρώτο έργο νέου αρχιτέκτονα”.
Europe 40under40, έκθεση στο Contemporary Space Athens
09.02.2017 17:33
Το European Centre for Architecture Art, Design and Urban Studies σε συνεργασία με το Chicago Athenaeum: Museum of Architecture and Design θα παρουσιάσει τα πιο ελπιδοφόρα ανερχόμενα ταλέντα της αρχιτεκτονικής και του βιομηχανικού σχεδιασμού της Ευρώπης για το 2016 σε μια αρχιτεκτονική έκθεση που δεν πρέπει να χάσετε.
Διεθνή Βραβεία Αρχιτεκτονικής 2016
13.09.2016 14:42
Τα Διεθνή Βραβεία Αρχιτεκτονικής – International Architecture Awards 2016 που αποτελούν τη μεγαλύτερη διάκριση στον τομέα της αρχιτεκτονικής για περισσότερο από μια δεκαετία απονέμονται και παρουσιάζονται φέτος στην Αθήνα, την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016 στις 20.00, στο Divani Palace Acropolis.
Διεθνή Βραβεία Αρχιτεκτονικής 2016
19.07.2016 13:30
Το Chicago Athenaeum: Museum of Architecture and Design και το European Centre for Architecture Art Design and Urban Studies βράβευσαν πάνω από 130 νέα κτίρια από 43 χώρες για τα Διεθνή Βραβεία Αρχιτεκτονικής για το 2016.
Réinventer Paris: Έκθεση αρχιτεκτονικής στο Contemporary Space Athens
05.05.2016 15:27
Το Chicago Athenaeum Μuseum for Architecture and Design σε συνεργασία με το European Centre for Architecture Art, Design and Urban Studies παρουσιάζει και σας προσκαλεί στην έκθεση αρχιτεκτονικής με τίτλο “Réinventer Paris".