Με ένα αφιέρωμα στο «ιερό τέρας» της υποκριτικής τέχνης, τον Μάρλον Μπράντο ανοίγει τη νέα σεζόν η Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης. Τζον Χιούστον, Φράνσις Φορντ Κόπολα, Μπερνάρντο Μπερτολούτσι και Άρθουν Πεν σκηνοθετούν τον σπουδαίο Μπράντο σε τέσσερις ταινίες – σταθμούς της έβδομης Τέχνης που δεν παύουν ούτε στιγμή να γοητεύουν το σινεφίλ κοινό: Ανταύγειες σε χρυσά μάτια, Ο Νονός, Το τελευταίο ταγκό στο Παρίσι και Οι φυγάδες του Μιζούρι.

Το αφιέρωμα, με τίτλο «Marlon Brando: Reflection in a wild eye» πραγματοποιείται από τις 24 έως τις 27 Νοεμβρίου 2016 στο αγαπημένο στέκι της Ταινιοθήκης Θεσσαλονίκης, την αίθουσα Σταύρος Τορνές στην Αποθήκη 1 στο Λιμάνι.

Αξίζει να θυμηθούμε ότι:

– Στην ταινία Ο Νονός ο αξεπέραστος Μάρλον Μπράντο, που πήρε τον ρόλο χάρη στην επιμονή του Κόπολα, έβαζε βαμβάκι και χαρτοπετσέτες στο στόμα προκειμένου να μοιάζει πολύ  μεγαλύτερος,  καθώς όταν γυρίστηκε η ταινία ήταν μονάχα 47 χρόνων.

– Στην ταινία Οι φυγάδες του Μιζούρι, ο Μπράντο – ίσως σ’ έναν από τους πιο ακραίους ρόλους της καριέρας του – απαίτησε να έχει σε κάθε σκηνή που εμφανίζεται και διαφορετική ενδυματολογική αμφίεση.

– Υπεραξία της ταινίας Ανταύγειες σε χρυσά μάτια είναι η εκπληκτική ερμηνεία του σπουδαίου Μάρλον Μπράντο σε μια από τις καλύτερες – και λιγότερο γνωστές – της καριέρας του.  


Πρόγραμμα προβολών


Πέμπτη 24 Νοεμβρίου

18:30  Οι φυγάδες του Μιζούρι

21:00  Ανταύγειες σε χρυσά μάτια


Παρασκευή 25 Νοεμβρίου

18:00  Ο Νονός

21:15  Το τελευταίο ταγκό στο Παρίσι


Σάββατο 26 Νοεμβρίου

18:30  Ανταύγειες σε χρυσά μάτια

21:00  Ο Νονός


Κυριακή 27 Νοεμβρίου

18:30  Το τελευταίο ταγκό στο Παρίσι

21:00  Οι φυγάδες του Μιζούρι