Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

The Illusion of free will: Έκθεση της Νατάσσας Καλώτη στον χώρο τέχνης "-ισμός"

The Illusion of free will: Έκθεση της Νατάσσας Καλώτη στον χώρο τέχνης

Ο χώρος τέχνης –ισμός παρουσιάζει την έκθεση ζωγραφικής της Νατάσσας Καλώτη “The Illusion of free will”, από τις 4 έως και τις 13 Νοεμβρίου 2016.

 

Στη συλλογή Η Ψευδαίσθηση της Ελεύθερης Βούλησης, το ανθρώπινο σώμα έχει χρησιμοποιηθεί ως το μέσο ανάμεσα στον καλλιτέχνη και τον καμβά. Το σώμα καθοδηγείται να ακολουθήσει μια επαναλαμβανόμενη, χορογραφημένη αλληλουχία κίνησης, που αποτυπώνει την ταυτότητά του στον καμβά, κάνοντας προφανή την καταλυτική σημασία του χωροχρόνου στην ψευδαίσθηση της ελεύθερης βούλησης. Σε επόμενο στάδιο , φύλλο χρυσού έχει δουλευτεί στον καμβά για να υποδείξει τις άπειρες εκφάνσεις της ανθρώπινης ματαιοδοξίας όσον αφορά την πίστη στην ύπαρξη της ανεξάρτητης αντικειμενικής βούλησης.

 

Βιογραφικό Νατάσσας Καλώτη

 

Η Ελληνο-Ιρλανδή καλλιτέχνης Νατάσσα Καλώτη, σπούδασε Fine Art στο  Chelsea College of Art, στο Λονδίνο. Έχει πτυχία στο Χορό και τη Φιλοσοφία , μεταπτυχιακό στην Πολιτική Φιλοσοφία, και έχει κάνει Διδακτορική Διατριβή στη Φιλοσοφία της Τεχνητής Νοημοσύνης. Παρά το μεγάλο εύρος στα είδη της καλλιτεχνικής της δουλειάς -εγκατάσταση, περφορμανς, ποπ, αφηρημένη, εννοιολογική-, τα έργα της διακρίνονται πάντα από το συνδυασμό στοιχείων τραχύτητας και εύθρυπτης λεπτομέρειας, ενσωματώνοντας φιλοσοφικούς τόνους και υπονοούμενα, παράλληλα με την έκδηλη λατρεία στο ανθρώπινο σώμα. Έχει συμμετάσχει σε εκθέσεις στις ΗΠΑ και την Ελλάδα, και της έχουν ανατεθεί έργα απο τη Ζυρίχη, το Μιλάνο, την Αθήνα, τη Νέα Υόρκη, το Σικάγο και το Λονδίνο.

Σχετικές ειδήσεις
Εργαστήρι Λόγου και Γραφής στον Ευριπίδη στη Στοά
04.10.2016 11:26
Εργαστήρι Λόγου και Γραφής: Από τη φιλαναγνωσία… στη δημιουργία. Γνωρίζω – Βιώνω – Εκφράζομαι – Δημιουργώ
Ό,τι [δεν] θα μπορούσε να είναι αλλιώς - Νίκος Παπαδάκης
18.05.2016 11:46
Από τις εκδόσεις Ι. Σιδέρης κυκλοφορεί το βιβλίο, Ό,τι [δεν] θα μπορούσε να είναι αλλιώς. Μια ποιητική δοκιμή και τρία κείμενα περί τέχνης, εξουσίας και οδύνης του Νίκου Παπαδάκη.
Τα ποτάμια - Γιώργος Γεωργούσης
05.04.2016 09:36
Από τις εκδόσεις Γαβριηλίδης κυκλοφορεί η ποιητική συλλογή Τα ποτάμια του Γιώργου Γεωργούση.
Νεαρό άσπρο ελάφι - Χρήστος Χωμενίδης
23.03.2016 10:43
Από τις εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορεί το βιβλίο του Χρήστου Χωμενίδη με τίτλο, Νεαρό άσπρο ελάφι.
Οι εξαφανισμένοι - Κάρολι Έρικσον
16.03.2016 11:56
Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός το βιβλίο της Κάρολι Έρικσον με τίτλο Οι εξαφανισμένοι.