Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2017

Έργα του Ανατολή Λαζαρίδη

 Έργα του Ανατολή Λαζαρίδη
Ο Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων παρουσιάζει στη Δημοτική Πινακοθήκη έργα του Ανατολή Λαζαρίδη, τα οποία αποτελούν δωρεά της συζύγου του Άννας Λαζαρίδη προς την Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων.

Στην έκθεση παρουσιάζονται συνολικά 65 έργα τα οποία είναι γλυπτά , χαρακτικά, σχέδια και έργα ζωγραφικής, από τη δεκαετία του ’60, κυρίως, και μεταγενέστερα, τα οποία αντιπροσωπεύουν με ευκρίνεια την ώριμη φάση της δουλειάς του καλλιτέχνη και εμπλουτίζουν τις συλλογές της Δημοτικής Πινακοθήκης.

Ο Ανατολής Λαζαρίδης υπήρξε πολυσήμαντος δημιουργός. Ζωγράφος, γλύπτης, χαράκτης, κριτικός λογοτεχνίας και εικαστικών τεχνών, εικονογράφος βιβλίων και ποιητής , άφησε ενδιαφέρον έργο . Προτομές, ηρώα και ταφικά μνημεία του έχουν στηθεί σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας (Ευρυτανία, Αθήνα, Κάσος, Ήπειρος). Συνεργάστηκε ως κριτικός τέχνης με εφημερίδες της Αλεξάνδρειας και της Αθήνας.  Ήταν μέλος του Καλλιτεχνικού Επιμελητηρίου, της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τέχνης Μεταλλίου (FIDEM) και εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Διεθνή Ομοσπονδία Φωτογραφικής Τέχνης.

Σχετικές ειδήσεις
22.12.2016 12:55
Η Δημοτική Πινακοθήκη Αγρινίου παρουσιάζει την έκθεση "προσφορά - Ι", στην οποία παρουσιάζονται έργα τέχνης κορυφαίων εικαστικών δημιουργών, τα οποία έγιναν δωρεά προς τη Δημοτική Πινακοθήκη Αγρινίου.
Εννέα Ρωσικές Ιστορίες: έκθεση από το ΚΜΣΤ στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας - Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα
19.10.2016 15:48
Γιορτάζοντας το έτος Ελλάδας-Ρωσίας 2016 η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα παρουσιάζει την περιοδική έκθεση του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης με τίτλο «Εννέα Ρώσικες Ιστορίες. Σύγχρονοι καλλιτέχνες από τις συλλογές του ΚΜΣΤ», η οποία θα εγκαινιαστεί την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου, ώρα 19:30. Η έκθεση φιλοξενείται στο πλαίσιο της δικτύωσης των τριών μουσείων της πόλης (Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας-Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα, Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας, Λαογραφικού-Ιστορικού Μουσείου Λάρισας), όπου για πρώτη φορά διοργανώνεται κοινό πλαίσιο δράσης. Με αφορμή τον εορτασμό του Έτους Ελλάδας-Ρωσίας 2016 η δικτύωση αυτή την φορά θα αναδείξει τους κοινούς πολιτιστικούς δεσμούς του τόπου μας με τη Ρωσία.
91 βιβλία με έργα τέχνης του Αλέκου Φασιανού: η έκθεση στην Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων
18.10.2016 11:44
Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) παρουσιάζει την έκθεση 91 βιβλία με έργα τέχνης του Αλέκου Φασιανού, από τις συλλογές της Πινακοθήκης Σύγχρονης Τέχνης Αιτωλοακαρνανίας Χ.& Σ. Μοσχανδρέου Ι. Π. Μεσσολογγίου στην Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων, στο κτίριο του Μεταξουργείου, από τις 8 Νοεμβρίου 2016 έως τις 8 Ιανουαρίου 2017.
Ανθρωπογραφίες: έργα από τη Συλλογή Σωτήρη Φέλιου στη Δημοτική Πινακοθήκη Αγρινίου
28.03.2016 11:21
Η Δημοτική Πινακοθήκη Αγρινίου και το Ίδρυμα «Η άλλη Αρκαδία» διοργανώνουν την έκθεση «Ανθρωπογραφίες» με έργα από τη Συλλογή Σωτήρη Φέλιου.
Άγγιξε την Τέχνη: Έκθεση και μουσειοπαιδαγωγικές δράσεις στη Δημοτική Πινακοθήκη Ιωαννίνων
18.01.2016 11:51
Η Δημοτική Πινακοθήκη Ιωαννίνων και οι φοιτητές του Τμήματος Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σας καλούν στα εγκαίνια της έκθεσης «Άγγιξε την Τέχνη» τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016 στις 7.30 μμ στη Δημοτική Πινακοθήκη Ιωαννίνων.