Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Ανακαλύπτοντας το παρελθόν: Τοπίο και Νεκρή φύση: Έκθεση στην MaLou Art Consulting & Gallery

Ανακαλύπτοντας το παρελθόν: Τοπίο και Νεκρή φύση: Έκθεση στην MaLou Art Consulting & Gallery

Η MaLou Art Consulting & Gallery παρουσιάζει μια σειρά ομαδικών εκθέσεων με τίτλο ‘’Ανακαλύπτοντας το παρελθόν’’.

 

Στην πρώτη έκθεση θα παρουσιαστούν επιλεγμένα έργα Ευρωπαίων, Ρώσων και Ελλήνων καλλιτεχνών του 20ου αιώνα με θέμα ‘’Τοπίο και νεκρή φύση’’ από τη συλλογή της MaLou Art Consulting & Gallery.

 

Η αρχή του 20ου αιώνα χαρακτηρίζεται από την αναζήτηση νέων τρόπων θέασης του κόσμου και ριζοσπαστικές καινοτομίες στην τέχνη, μια άνευ προηγουμένου άνθηση της εικαστικής τέχνης στην Ευρώπη και τη δημιουργία των σημαντικότερων κινημάτων μοντέρνας τέχνης (Κυβισμός, Φωβισμός, Φουτουρισμός, Εξπρεσιονισμός, Σουπρεματισμός, Σουρεαλισμός κ.α.). Η τοπογραφία αποδείχθηκε ένα ιδανικό εργαλείο για τέτοια πειράματα αφού απεικονίστηκε κατά παράδοση για αιώνες με σταθερούς κανόνες, πλέον επιτρέπει στους καλλιτέχνες να δοκιμάζουν τις δυνάμες τους στη μετάδοση του σχήματος, του χρώματος και του χώρου με διαφορετικούς τρόπους. Το χρώμα δεν χρησιμοποιείται μόνο για να δημιουργήσει μια συγκεκριμένη ατμόσφαιρα, αλλά και για να εκφράσει μια αναζήτηση που ενσωματώνει ελευθερία διατύπωσης απόψεων, προσωπικές ιδέες  και νόημα. Η αναζήτηση της αλήθειας και το πως αυτή καθρεφτίζεται στην ψυχή και την τέχνη του αποτελεί μέρος της «πραγματικότητας» του καλλιτέχνη.

 

Τα τοπία και η νεκρά φύση του 20ου αιώνα  εκφράζουν περισσότερο την κατάσταση της ψυχής του καλλιτέχνη από ό,τι το τοπίο που είναι ζωγραφισμένο στον πίνακα, ο καλλιτέχνης πλάθει την πραγματικότητα και μορφοποιεί τα δικά του ατομικά οράματα. Ίσως τα λόγια του Paul Klee συνοψίζουν τον πυρήνα της τέχνης του 20ου αιώνα «να μην αποδίδουμε το ορατό, αλλά να κάνουμε ορατό ό,τι δεν είναι».

 

Στην έκθεση παρουσιάζονται έργα γνωστών και άγνωστων Ελλήνων, Ρώσων και Ευρωπαίων ζωγράφων όπως Δημήτρης Λίτσας, Doris, Κρυστάλλης, Πέτρος Μακρής, V.Matveev, D.Salov, Molorodov, B.Jankens, S.Meyer κ.α.

 

Photo: Yuri Gladkich, Old city, 1999, oil on canvas, 56x75cm

Σχετικές ειδήσεις
Έκθεση του Ιάσονα Βενετσανόπουλου στην Image Gallery
23.01.2017 11:48
O Ιάσονας Βενετσανόπουλος παρουσιάζει στην Image Gallery τη δεύτερη ατομική του έκθεση με τίτλο “There is another world, but it is inside this one” σε επιμέλεια της ιστορικού τέχνης, Ματίνας Χαραλάμπη.
C-Thru-GEOMETRY: Έκθεση της Στέλλας Πυλαρινού στην Chili Art Gallery
27.12.2016 12:06
Μια ματιά μέσα από γραμμές και σχήματα παρουσιάζει η Στέλλα Πυλαρινού στην ατομική έκθεση Ζωγραφικής «C-Thru-GEOMETRY» ‘See through lines and shapes’, που φιλοξενείται στην Chili Art Gallery στο Θησείο.
“Through the MirROAR”: Έκθεση στην Manifactura Gallery
09.11.2016 13:01
Η Manifactura Gallery στο Χαλάνδρι παρουσιάζει την έκθεση “Through the MirROAR” με σχέδια των Manolo και Αλεξίας Λουγιάκη.
Two voices: Past and Present: Έκθεση με έργα από τη συλλογή της MaLou Art Gallery
04.08.2016 13:55
Το Cronwell Resort Sermilia σε συνεργασία με την MaLou Art Consultig@Gallery οργανώνει την έκθεση ‘’Two voices: Past and Present’’ με έργα Ευρωπαίων, Ρώσων και Ελλήνων ζωγράφων του 20ου και 21ου αιώνα από τη συλλογή της MaLou Art Gallery.
Multiples: ομαδική έκθεση στην Eleftheria Tseliou gallery
14.06.2016 09:55
Η Eleftheria Tseliou gallery παρουσιάζει την έκθεση με τίτλο ‘Multiples’. Η έκθεση ξεκινά την Τετάρτη 15 Ιουνίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου 2016.