Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Βαλτινός – Εικαστικώς... στο Σπίτι της Κύπρου

Βαλτινός – Εικαστικώς... στο Σπίτι της Κύπρου

Εικαστικά έργα εμπνευσμένα από την πεζογραφία του Θανάση Βαλτινού, παρουσιάζονται στο Σπίτι της Κύπρου, στο πλαίσιο της ομαδικής έκθεσης ΒΑΛΤΙΝΟΣ – Εικαστικώς…, που συνδιοργανώνεται από το Σπίτι της Κύπρου και την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών (Α.Σ.Κ.Τ.), σε επιμέλεια της Επίκουρης Καθηγήτριας Α.Σ.Κ.Τ. Ερατώς Χατζησάββα.

 

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016 και η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό έως την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016.

 

Τα έργα δημιουργήθηκαν από τους σπουδαστές του Γ´ Εργαστηρίου Ζωγραφικής της Α.Σ.Κ.Τ. το οποίο διευθύνει ο Καθηγητής Μάριος Σπηλιόπουλος.

 

Οι φοιτητές με τη συνεργασία και την καθοδήγηση της Επίκουρης Καθηγήτριας Ερατώς Χατζησάββα, αφού διάβασαν τα μυθιστορήματα του Θανάση Βαλτινού συζήτησαν με τους μελετητές του έργου του, Δημήτρη Δασκαλόπουλο, Γιώργο Αριστηνό και Γιώργο Γεωργή, αλλά και με τον ίδιο τον συγγραφέα, τον οποίο παρουσίασε στους φοιτητές ο Καθηγητής Μάριος Σπηλιόπουλος.

 

Πρόκειται για έναν διάλογο της εικαστικής και λογοτεχνικής δημιουργίας μέσα από τον οποίο πλάθεται μια σύγχρονη πλαστική προσέγγιση εικόνας και λόγου. Είναι εντυπωσιακός ο τρόπος ανάγνωσης και συνομιλίας της νέας γενιάς εικαστικών δημιουργών με έναν καταξιωμένο συγγραφέα και ακαδημαϊκό που ασχολήθηκε με την κοινωνική και πολιτική αποτύπωση του εικοστού αιώνα. Οι φοιτητές επιχειρούν μια νέα, συχνά τολμηρή ανάγνωση της πεζογραφικής αφήγησης του Βαλτινού με εικαστικές προσεγγίσεις που διακρίνονται για την νεωτερικότητα, την εκφραστικότητα και την πρωτοποριακή αποτύπωση. 


Συμμετέχουν:

Ευαγγελία Δημητρακοπούλου, Kildi Drasa, Ειρήνη Φωτεινή Μαρκοστάμου, Ρενάτα Μεθενίτη, Παρασκευή Μήλιου, Θοδωρής Μπαργιώτας, Κλεάνθης Πάγκαλος, Ελένη Παπαθανασίου, Μαρία Σμαργιαννάκη, Στάθης Φώτης

Σχετικές ειδήσεις
Ars Moriendi: Εικαστική έκθεση στο Σπίτι της Κύπρου
07.12.2016 15:51
Το Σπίτι της Κύπρου παρουσιάζει την εικαστική έκθεση Ars Moriendi με έργα που εμπνέονται και διερευνούν την άρρηκτη σχέση του Ανθρώπου με τον Θάνατο.
Back to the basics: Uncanny: ομαδική έκθεση στη ENIA Gallery
15.11.2016 13:45
Η ΕΝΙΑ Gallery παρουσιάζει την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016 το πρώτο μέρος της ομαδικής έκθεσης «Back to basics: Uncanny» σε επιμέλεια της Αρτέμιδος Ποταμιάνου. Η έκθεση θα παρουσιαστεί σε δυο μέρη.
Transplantation II: Έκθεση της Έφης Σαββίδη στο Σπίτι της Κύπρου
27.09.2016 15:08
Το Σπίτι της Κύπρου στο πλαίσιο του εικαστικού του προγράμματος, παρουσιάζει από τις 3 Οκτωβρίου 2016 την ατομική έκθεση της Έφης Σαββίδη με τίτλο TRANSPLANTATION II σε επιμέλεια της ιστορικού – κριτικού τέχνης Θάλειας Στεφανίδου.
In The Moment: Ομαδική έκθεση φωτογραφίας στο Booze Cooperativa
19.09.2016 12:04
Την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016 στις 20:00, το Booze Cooperativa σας προσκαλεί στα εγκαίνια της ομαδικής έκθεσης φωτογραφίας με τίτλο 'In the moment''.
12 νέοι καλλιτέχνες από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο στην Art Athina 2016
17.05.2016 16:52
Το Τμήμα Τεχνών Ήχου & Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου στο πλαίσιο των 10 
χρόνων λειτουργίας του, συμμετέχει στην φετινή Art Athina με την παρουσίαση 
ομαδικής έκθεσης νέων καλλιτεχνών.