Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016

Μυστήριο και άλλες έννοιες

Μυστήριο και άλλες έννοιες
H Slobodanka Stupar χαράζει σε εύθραυστα κρύσταλλα ελληνικές λέξεις δημιουργώντας μια διάφανη θάλασσα ποιητικών εννοιών και τα παρουσιάζει στη Red Gallery σε μια έκθεση με τίτλο Μυστήριο και άλλες έννοιες.

Η καλλιτέχνης η οποία γεννήθηκε στο Σεράγεβο, έχει αναπτύξει μια μόνιμη και σταθερή σχέση με την Ελλάδα, όπου όχι μόνο ολοκλήρωσε τις σπουδές της, αλλά εκθέτει τα τελευταία 17 χρόνια, παράλληλα με άλλες εκθέσεις που παρουσιάζει στο Βελιγράδι, την Κολωνία και άλλες ευρωπαϊκές πόλεις.

Χαράζοντας λέξεις πάνω σε γυάλινες επιφάνειες, όπως Μυστήριο -μύθος – ποίηση – θεωρία, ή αίσθηση – αίνιγμα – παιχνίδι, η Slobodanka Stupar παραπέμπει σε έννοιες οι οποίες έχουν τη δυνατότητα να πλάθουν, να υφαίνουν τον κόσμο από την αρχή, για την ίδια και για τον θεατή.  Καλλιτέχνης που ανιχνεύει στο σύνολο του έργου της την καλλιτεχνική, κοινωνική και γυναικεία ταυτότητά της, η Stupar  αντιλαμβάνεται την εργασία της ως μια μορφή έρευνας.

Στις εγκαταστάσεις της τα αντικείμενα, συνυπάρχουν με τα σχέδια, τη ζωγραφική, τη φωτογραφία, τον ήχο και το βίντεο. Δημιουργεί έτσι ένα σώμα εργασίας στο οποίο εξετάζει επανειλημμένα θέματα όπως η ταυτότητα και οι μετασχηματισμοί της, η επικοινωνία, τα λογότυπα και ο πολιτισμός .

Σχετικές ειδήσεις
Η θάλασσα, γέφυρα πολιτισμού μεταξύ των λαών: Έκθεση 33 Αιγυπτιωτών Εικαστικών Καλλιτεχνών
19.05.2016 11:16
Η έκθεση ζωγραφικής 33 Αιγυπτιωτών Εικαστικών Καλλιτεχνών με θέμα «Η θάλασσα, γέφυρα πολιτισμού μεταξύ των λαών» θα εγκαινιαστεί τη Δευτέρα 23 Μαΐου 2016 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Π. Φαλήρου.
Δέησις: Έκθεση της Δήμητρας Ξενάκη στην Myrό Gallery
08.02.2016 12:13
Η Myrό Gallery έχει την τιμή να παρουσιάζει την πρώτη ατομική έκθεση της ζωγράφου Δήμητρας Ξενάκη στην Θεσσαλονίκη, υπό τον τίτλο “Δέησις” και σας προσκαλεί στα εγκαίνια της που θα λάβουν χώρα την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016 στις οκτώ το βράδυ (20.00), στην Κεντρική Αίθουσα της Myrό Gallery. Την έκθεση επιμελείται ο Πάρης Καπράλος.
εκ των έσω: Έκθεση του Θοδωρή Κέπα στην Chili Art Gallery
27.01.2016 12:54
Η Chili Art Gallery παρουσιάζει από τις 5 Φεβρουαρίου 2016 την έκθεση ζωγραφικής του Θοδωρή Κέπα “εκ των έσω” σε 40 έργα δουλεμένα με λάδι σε καμβά.
Διυλίζοντας το μυστήριο της ζωής: έκθεση στην Chili Art Gallery
12.11.2015 16:41
Η Chili Art Gallery και η ART WΑΥ παρουσιάζουν την ομαδική έκθεση με θέμα Διυλίζοντας το μυστήριο της ζωής.
Έκθεση της Άννας Αμπαριώτου στη gallery genesis
11.11.2015 09:59
Η gallery genesis παρουσιάζει την έκθεση της Άννας Αμπαριώτου με τίτλο “Η Σωφρονία, ένα σενάριο, ο Δούρειος αμνός και άλλα συμβάντα”, σε επιμέλεια έκθεσης της Ίριδας Κρητικού.