Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Μυστήριο και άλλες έννοιες

Μυστήριο και άλλες έννοιες
H Slobodanka Stupar χαράζει σε εύθραυστα κρύσταλλα ελληνικές λέξεις δημιουργώντας μια διάφανη θάλασσα ποιητικών εννοιών και τα παρουσιάζει στη Red Gallery σε μια έκθεση με τίτλο Μυστήριο και άλλες έννοιες.

Η καλλιτέχνης η οποία γεννήθηκε στο Σεράγεβο, έχει αναπτύξει μια μόνιμη και σταθερή σχέση με την Ελλάδα, όπου όχι μόνο ολοκλήρωσε τις σπουδές της, αλλά εκθέτει τα τελευταία 17 χρόνια, παράλληλα με άλλες εκθέσεις που παρουσιάζει στο Βελιγράδι, την Κολωνία και άλλες ευρωπαϊκές πόλεις.

Χαράζοντας λέξεις πάνω σε γυάλινες επιφάνειες, όπως Μυστήριο -μύθος – ποίηση – θεωρία, ή αίσθηση – αίνιγμα – παιχνίδι, η Slobodanka Stupar παραπέμπει σε έννοιες οι οποίες έχουν τη δυνατότητα να πλάθουν, να υφαίνουν τον κόσμο από την αρχή, για την ίδια και για τον θεατή.  Καλλιτέχνης που ανιχνεύει στο σύνολο του έργου της την καλλιτεχνική, κοινωνική και γυναικεία ταυτότητά της, η Stupar  αντιλαμβάνεται την εργασία της ως μια μορφή έρευνας.

Στις εγκαταστάσεις της τα αντικείμενα, συνυπάρχουν με τα σχέδια, τη ζωγραφική, τη φωτογραφία, τον ήχο και το βίντεο. Δημιουργεί έτσι ένα σώμα εργασίας στο οποίο εξετάζει επανειλημμένα θέματα όπως η ταυτότητα και οι μετασχηματισμοί της, η επικοινωνία, τα λογότυπα και ο πολιτισμός .

Σχετικές ειδήσεις
Έκθεση του Ιάσονα Βενετσανόπουλου στην Image Gallery
23.01.2017 11:48
O Ιάσονας Βενετσανόπουλος παρουσιάζει στην Image Gallery τη δεύτερη ατομική του έκθεση με τίτλο “There is another world, but it is inside this one” σε επιμέλεια της ιστορικού τέχνης, Ματίνας Χαραλάμπη.
Στα ίχνη του Μεγάλου Αλεξάνδρου: Έκθεση στην S.G. Art Gallery
17.11.2016 11:57
H S.G. Art Gallery παρουσιάζει την ομαδική έκθεση “Στα ίχνη του Μεγάλου Αλεξάνδρου” από την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου και πραγματοποιείται με αφορμή του TOUR-FORUM GR-UZB in ATHENS.
“Through the MirROAR”: Έκθεση στην Manifactura Gallery
09.11.2016 13:01
Η Manifactura Gallery στο Χαλάνδρι παρουσιάζει την έκθεση “Through the MirROAR” με σχέδια των Manolo και Αλεξίας Λουγιάκη.
Ανακαλύπτοντας το παρελθόν: Τοπίο και Νεκρή φύση: Έκθεση στην MaLou Art Consulting & Gallery
08.11.2016 11:28
Η MaLou Art Consulting & Gallery παρουσιάζει μια σειρά ομαδικών εκθέσεων με τίτλο ‘’Ανακαλύπτοντας το παρελθόν’’. Στην πρώτη έκθεση θα παρουσιαστούν επιλεγμένα έργα Ευρωπαίων, Ρώσων και Ελλήνων καλλιτεχνών του 20ου αιώνα με θέμα ‘’Τοπίο και νεκρή φύση’’ από τη συλλογή της MaLou Art Consulting & Gallery.
Η θάλασσα, γέφυρα πολιτισμού μεταξύ των λαών: Έκθεση 33 Αιγυπτιωτών Εικαστικών Καλλιτεχνών
19.05.2016 11:16
Η έκθεση ζωγραφικής 33 Αιγυπτιωτών Εικαστικών Καλλιτεχνών με θέμα «Η θάλασσα, γέφυρα πολιτισμού μεταξύ των λαών» θα εγκαινιαστεί τη Δευτέρα 23 Μαΐου 2016 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Π. Φαλήρου.