Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

The Veils

The Veils
H ClipArt και το Gagarin 205 παρουσιάζουν τους Veils, το συγκρότημα από τη Νέα Ζηλανδία που εδώ και χρόνια έχει έδρα το Λονδίνο έρχεται για μία και μοναδική συναυλία στην Αθήνα για πρώτη φορά!

επιρροές που μπορεί να ποικίλουν από τους Joy Division, τους Smiths και τον Jeff Buckley μέχρι τον Nick Cave, τους Birthday Party και τους Triffids και με διαφορετική, πλέον, σύνθεση από εκείνη με την οποία ξεκίνησαν, επέστρεψαν τον περασμένο Απρίλιο με ένα πραγματικά εκπληκτικό album, το τρίτο της έως τώρα καριέρας τους, με τίτλο Sun Gangs, αποσπώντας φοβερές κριτικές από το σύνολο του μουσικού Τύπου.

Ο Finn Andrews και η παρέα του έχουν αρχίσει να συγκαταλέγονται στους σημαντικότερους εκπροσώπους της νεώτερης γενιάς της σύγχρονης μουσικής σκηνής και το Ελληνικό κοινό θα έχει ην ευκαιρία να τους γνωρίσει από κοντά.

Η σκηνική παρουσία των Veils είναι ανάλογα φορτισμένη με την έντονα συναισθηματική και ιδιαίτερα λυρική ατμόσφαιρα που επικρατεί στα albums τους, με την ψιλόλιγνη φιγούρα του Finn Andrews να δεσπόζει. Ο χαρισματικός frontman / songwriter της μπάντας σε ορισμένες στιγμές τραγουδάει με πάθος και χορεύει σαν δαιμονισμένος και σε άλλες ερμηνεύει με αληθινή ευαισθησία μερικές από τις ωραιότερες μπαλάντες που μπορεί να ακούσει κάποιος σήμερα, θυμίζοντας συχνά καλλιτέχνες όπως ο Jeff Buckley και ο Richard Ashcroft. Από τα υπόλοιπα μέλη σίγουρα ξεχωρίζει η πανέμορφη μπασίστρια Sophia Burn. Την τωρινή σύνθεσή τους συμπληρώνουν ο Dan Raishbrook και ο Henning Dietz.

Σχετικές ειδήσεις
Οι High on Fire live στο Gagarin
17.11.2016 16:02
Το θρυλικό συγκρότημα High on Fire έρχεται για ένα μοναδικό live στο Gagarin στις 20 Νοεμβρίου!
Oregon, το μυθικό συγκρότημα της world jazz live στο Half Note
01.11.2016 17:14
Ιστορικό γκρουπ, πρωτοπόρο στην ανάπτυξη της διεθνικής jazz, με κλασικές μείξεις και διαρκώς ανοιχτούς καλλιτεχνικούς ορίζοντες. Οι Oregon έπαιξαν πρώτη φορά στη χώρα μας με την original σύνθεσή τους (Ralph Towner, Paul McCandless, Glen Moore, Collin Walcott) σε μια αξέχαστη συναυλία στο θέατρο του Λυκαβηττού το 1984.
Η Joss Stone για μία μοναδική συναυλία στο Sani Festival
08.07.2016 16:42
Η Βρετανίδα μουσικός Joss Stone έρχεται στην Ελλάδα για μία και μοναδική εμφάνιση στο Λόφο της Σάνης, στο πλαίσιο του φετινού Sani Festival.
Οι Testament live στο Gagarin 205
01.07.2016 15:42
Οι Testament επιστρέφουν στην Ελλάδα για μία συναυλία στο Gagarin 205, την Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016.
Οι Graveyard live τον Ιούνιο στο Gagarin 205
29.02.2016 16:31
Επιτέλους! Τρία χρόνια μετά το θριαμβευτικό sold out στην πρώτη τους εμφάνιση στη χώρα μας, οι Graveyard επιστρέφουν στην Αθήνα για μια μοναδική εμφάνιση στο Gagarin 205, το Σάββατο 25 Ιουνίου.