Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

«DemonStraitor» του Χρήστου Καλμαντή στο Αγγέλων Βήμα

«DemonStraitor» του Χρήστου Καλμαντή στο Αγγέλων Βήμα

H καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ Ελληνικού Θεατρικού Έργου του 21ου Αιώνα, Λεία Βιτάλη και το ΑΓΓΕΛΩΝ ΒΗΜΑ, το οποίο στεγάζει και οργανώνει όλες τις παραγωγές του φεστιβάλ,  με χαρά ανακοινώνουν το πρώτο έργο του 3ου Φεστιβάλ Ελληνικού Θεατρικού Έργου του 21ου αιώνα, υπό την αιγίδα του ΥΠΠΟ.

 

Πρόκειται για το φρεσκογραμμένο «DemonStraitor» του Χρήστου Καλμαντή σε σκηνοθεσία Γιάννη Παπαγιάννη . Ένα έργο σύγχρονο, κοινωνικό και με πολιτικές προεκτάσεις που μάς αφορά, διότι θίγει το πάντα επίκαιρο θέμα της ατομικής ευθύνης και της προσωπικής μας επαναστατικότητας. 


Σημείωμα για το έργο:

 

Στην Ελλάδα της σκληρής λιτότητας και των αλλεπάλληλων ματαιώσεων, στην Αίγυπτο της περασμένης «αραβικής άνοιξης», στην Ευρώπη των συνεχών συνδιασκέψεων κορυφής, στο Hollywood των ανεκπλήρωτων ονείρων, αλλά και σ’ ένα άγνωστο σκηνικό του μέλλοντος,  οι άνθρωποι παρακολουθούν με την ίδια ένταση τις εξελίξεις, άλλοτε συμμετέχοντας σ’ αυτές κι άλλοτε παραμένοντας θεατές της πραγματικότητας. Μπορούν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο να παρέμβουν στις εξελίξεις στον κόσμο ή είναι καταδικασμένοι να μένουν για πάντα θεατές; Υπάρχει περιθώριο σήμερα για την έμφυτη επαναστατικότητα του ανθρώπου ή η επιβίωσή του επιβάλλει την προδοσία των ονείρων του; Και πού κρύβεται η αγάπη, η τρυφερότητα και η ανεκτικότητα ανάμεσα στους ανθρώπους -  βασικές προϋποθέσεις της ίδιας της ζωής;

 

Ένα σπονδυλωτό έργο με ήρωες από όλον τον κόσμο που αγωνίζονται και αγωνιούν για το μέλλον.

 

Συντελεστές της παράστασης:


Συγγραφέας: Χρήστος Καλμαντής

Σκηνοθεσία: Γιάννης Παπαγιάννης

Σκηνογραφία: Τόνια Αβδελοπούλου

Σχεδιασμός φωτισμών: Βαγγέλης Μούντριχας

Μουσική: Θεμιστοκλής Παντελόπουλος

Φωτογραφία: Θωμάς Γιαννάκης

Βοηθός σκηνοθέτη: Αμέλια Μαρίνα Ελευθεριάδου

Παίζουν: Κωνσταντίνος Εξαρχόπουλος, Μαγδαλένα Κεραμάρη, Στέφανος Λώλος, Σίσσυ Χάιντ

 

Διάρκεια παράστασης: 75 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

 

Δείτε το πρόγραμμα του 3ου Φεστιβάλ Ελληνικού Θεατρικού Έργου στο Αγγέλων Βήμα, εδώ

Σχετικές ειδήσεις
Οκτώ τρόποι για να πεις αντίο, στο Θέατρο Αγγέλων Βήμα
07.02.2017 16:12
Στο θέατρο «Αγγέλων Βήμα» θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα το έργο της Ιαπωνο-Καναδής συγγραφέως Mieko Ouchi «Οκτώ Τρόποι Για Να Πεις Αντίο – ΤΗΕ RED ΡRIEST» σε μετάφραση Μαργαρίτας Δαλαμάγκα-Καλογήρου και σκηνοθεσία Γιάννη Καλατζόπουλου.
Επέστρεφα, της Φρίντας Μιράμπιτα στο Θέατρο Αγγέλων Βήμα
20.01.2017 14:30
Το τρίτο έργο του 3ου φεστιβάλ Ελληνικού θεατρικού έργου του 21ου αιώνα στο Αγγέλων Βήμα, είναι το νέο έργο της Φρίντας Μιράμπιτα (Χαράς Κιούση), Επέστρεφα, σε σκηνοθεσία Κατερίνας Πολυχρονοπούλου, το οποίο κάνει πρεμιέρα τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 19.00.
«Η Σονάτα του Σεληνόφωτος»  του Γιάννη Ρίτσου στο Αγγέλων Βήμα
27.10.2016 11:46
Στο φουαγιέ του θεάτρου «Αγγέλων Βήμα» θα παρουσιαστεί, για λίγες παραστάσεις, ο αριστουργηματικός μονόλογος του Γιάννη Ρίτσου «Η Σονάτα του Σεληνόφωτος» σε σκηνοθεσία Άσπας Κυρίμη με την Σοφία Σεϊρλή και την Ιώβη Φραγκάτου
Μήδεια, του Δημήτρη Ζουγκού στο θέατρο Αγγέλων Βήμα
09.03.2016 09:54
Στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ διαρκείας ελληνικού θεατρικού έργου 21ου αιώνα, που πραγματοποιείται υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Λείας Βιτάλη στο «Αγγέλων Βήμα», παρουσιάζεται η «Μήδεια» του Δημήτρη Ζουγκού σε σκηνοθεσία Αυγουστίνου Ρεμούνδου, από τις 21 Μαρτίου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 19.30.
Ορλάντο της Βιρτζίνια Γουλφ στο θέατρο Αγγέλων Βήμα
29.02.2016 15:00
Το Θέατρο «Αγγέλων Βήμα» παρουσιάζει από τη Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016 την παράσταση «Ορλάντο» της Βιρτζίνια Γουλφ σε σκηνοθεσία της Λίλλυς Μελεμέ.