Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Το ΙQ του Mozart: μουσικοθεατρικό αναλόγιο για όλη την οικογένεια στη Μουσική Βιβλιοθήκη

Το ΙQ του Mozart: μουσικοθεατρικό αναλόγιο  για όλη την οικογένεια στη Μουσική Βιβλιοθήκη

Ποιος δεν έχει ακούσει για το IQ του Μότσαρτ;
Ποιος δεν έχει διερωτηθεί για το μυστήριο της μεγαλοφυίας του;
Ποιος δεν έχει θαυμάσει το τρομερό παιδί;

Μετά την περσινή επιτυχία «Τα παιδιά του Μπαχ», η Μάγδα Μαυρογιάννη μαζί με ταλαντούχους σπουδαστές του Εθνικού Ωδείου αναβιώνουν στη Μουσικής Βιβλιοθήκη τη ζωή του Μότσαρτ . Τα πιο ταλαντούχα παιδιά συναντούν το πιο ταλαντούχο παιδί, τον W.A. Mozart. Ένα μουσικοθεατρικό αναλόγιο βασισμένο στη ζωή, το έργο και τον χαρακτήρα του και με ιδιαίτερη έμφαση στο IQ του μεγαλοφυή συνθέτη.

Η Μάγδα Μαυρογιάννη στο ρόλο της Ναννέρλ αφηγείται με το δικό της τρόπο την ζωή της με τον μικρό της αδελφό Wolfgang Amadeus, όταν ο πατέρας τους Λεοπόλδος τους παρουσίασε στο κοινό και στα σαλόνια των ευγενών σαν παιδιά-θαύματα. Εκεί ο μικρός Amandeus κέρδισε τις εντυπώσεις με το μοναδικό του ταλέντο, τον χαρακτήρα αλλά και το χιούμορ του.  Μάλιστα όταν έπαιξε μπροστά στην Αυτοκράτειρα Μαρία Θηρεσία και εκείνη ενθουσιάστηκε, της είπε ότι όταν θα μεγαλώσει θα την παντρευτεί! Ο Wolfgang Amadeus Mozart παρόλη την ευφυΐα του ήταν μέχρι τέλους ένα αιώνιο ξεχωριστό παιδί. Μπορεί να έζησε μία σύντομη ζωή (1756-1791), άφησε όμως ένα τεράστιο έργο και ένα μυστήριο για τη μεγαλοφυία του που πάντα εκπλήσσει το κοινό.

Στην ατμόσφαιρα της μεγαλοφυΐας του θα μας μεταφέρουν η Μάγδα Μαυρογιάννη και οι σπουδαστές του Εθνικού Ωδείου (πιανίστες, βιολονίστες, τσελίστες, τραγουδιστές, πνευστά, κρουστά, παιδική χορωδία), ερμηνεύοντας τα έργα του. H ένωση της αφήγησης με τη μουσική ερμηνεία των ταλαντούχων μουσικών που συμμετέχουν θα μας μεταφέρει πειστικά στην εποχή εκείνη, δημιουργώντας εικόνες, ρυθμό, ένταση, ενδιαφέρον και συγκίνηση στην φαντασία του θεατή.

Συντελεστές:

Ιδέα-κείμενο-αφήγηση-σκηνοθετική επιμέλεια: Μάγδα Μαυρογιάννη

Συμμετέχουν σπουδαστές του Εθνικού Ωδείου. Στη μουσική επιμέλεια η Μάγδα Μαυρογιάννη συνεργάστηκε με τους καθηγητές του Εθνικού Ωδείου: Βίκυ Βούρτση, Μαρίνα Λαμπρινούδη, Άννα Καρκανιά, Λουντμίλα Λιμόροβα, Όλγα Μπακμανίδη, Σπύρος Στεργίου, Μαρία Κανατσούλη, Γιάννης Σαμπροβαλάκης, Νίκος Σπανάτης.

Διάρκεια παράστασης: 1 ώρα και 15 λεπτά χωρίς διάλειμμα

Σχετικές ειδήσεις
Χριστούγεννα με παιδικές παραστάσεις και εργαστήρια στη Μουσική Βιβλιοθήκη!
22.12.2016 13:42
Η Μουσική Βιβλιοθήκη υποδέχεται τους μικρούς της φίλους και τους γονείς τους στις εορταστικές της παραστάσεις.
Μίλα και Σουτ, από την ομάδα Κοπέρνικος στη Μουσική Βιβλιοθήκη
29.09.2016 16:50
Η Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη» στο Μέγαρο Μουσικής ανανεώνει τη συνεργασία της με την ομάδα Κοπέρνικος, που μετά τις πολύ επιτυχημένες παραστάσεις της “Τα Μεγάλα Ψέματα του μικρού Ερμή” (2013-15) και “Απαγορεύεται η Μουσική!” (2014–16), επανέρχεται με τη νέα μουσικοθεατρική παράσταση «Μίλα και Σουτ».
Παρέα με τη μουσική: Μουσικό καλοκαιρινό εργαστήρι στη Μουσική Βιβλιοθήκη
23.05.2016 15:01
Με το ξεκίνημα του καλοκαιριού, η Μουσική Βιβλιοθήκη διοργανώνει το πρωτότυπο και ψυχαγωγικό διαδραστικό πρόγραμμα Παρέα με τη μουσική για παιδιά 7-12 ετών.
Ακούω, Βλέπω, Παίζω με τον Vivaldi/Mozart/Beethoven: Τελυταίες συναντήσεις στη Μουσική Βιβλιοθήκη
28.04.2016 14:42
Η Μουσική Βιβλιοθήκη προσκαλεί τους μικρούς της φίλους στις τελευταίες συναντήσεις για φέτος των εκπαιδευτικών προγραμμάτων Ακούω, Βλέπω, Παίζω με τον Vivaldi/Mozart/Beethoven.
Τα παιδιά του Μπαχ: μουσικοθεατρικό αναλόγιο στη Μουσική Βιβλιοθήκη
16.03.2016 17:09
Η Μουσική Βιβλιοθήκη μας προσκαλεί τα Σάββατα 2 και 9 Απριλίου 2016 στο μουσικοθεατρικό αναλόγιο, για όλη την οικογένεια, με τίτλο Τα παιδιά του Μπαχ.