Την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016 στις 19:30, εγκαινιάζεται στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα η ομαδική έκθεση με τίτλο Τραμουντάνα, σε επιμέλεια του Αλέξιου Παπαζαχαρία.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 19 Νοεμβρίου 2016.  

Τραμουντάνα: άνεμος κυρίως βορειοδυτικός ή και βορινός, συνηθισμένος στην περιοχή της Μεσογείου. Το καλοκαίρι ανακουφίζει από τη ζέστη, το χειμώνα φέρνει κρύο. Η ονομασία του κοινή σχεδόν σε όλες τις χώρες της Μεσογείου. Η περιγραφή του ποικίλει από χώρα σε χώρα και από περιοχή σε περιοχή. Γενικώς ως τραμουντάνα αναφέρεται ένας άνεμος που έρχεται από τον βορρά, “πέρα από το βουνά” όπως μαρτυρά και η ονομασία του. Μπορεί να είναι εξαιρετικά βίαιος, να φέρνει τρικυμίες, έντονες βροχές και μπόρες, να σηματοδοτεί την αλλαγή του καιρού και το πέρασμα των εποχών. Για του Έλληνες ναυτικούς η τραμουντάνα είναι ένα βορινός άνεμος υπεύθυνος για τον προσανατολισμό, αλλά και τον αποπροσανατολισμό.  

Για όσους δεν συνδυάζουν την τραμουντάνα με τον άνεμο, ο όρος αναφέρεται σε οτιδήποτε ξένο, διαφορετικό από το ιθαγενές.    

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες:   

Digitaria, Ευγενία Αποστόλου, Αμαλία Βεκρή, Χρήστος Δεληδήμος, Κατερίνα Κότσαλα, Χαράλαμπος Κουρκούλης (Photoharrie), Παντελής Μάκκας, Γιώργος Μαραζιώτης, Δημήτρης Μπαρούχος, Ειρήνη Μπαχλιτζανάκη, Ηλίας Παπαηλιάκης, Γεωργία Σαγρή, Ήβη Σαμαρά, Σοφία Σιμάκη, Σοφία Στεβή, Ίρις Τουλιάτου, Πυθαγόρας Χατζηανδρέου, Χρύσανθος Χριστοδούλου   

Επιμέλεια: Αλέξιος Παπαζαχαρίας