Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Μνημεία και Τέρατα - Στέφανος Παπαδόπουλος

Μνημεία και Τέρατα - Στέφανος Παπαδόπουλος

Από τις εκδόσεις bitar κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο της σειράς Livebooks - Βιβλία που ζωντανεύουν, του συγγραφέα Στέφανου Παπαδόπουλου με τίτλο “Μνημεία και Τέρατα”. Πρόκειται για ένα παιδικό βιβλίο που συνοδεύεται από δωρεάν εφαρμογή επαυξημένης και εικονικής πραγματικότητας (Android και iOS), που επιτρέπει στους χρήστες να δουν τα μνημεία να ζωντανεύουν πάνω στις σελίδες του βιβλίου με μεγάλη ρεαλιστικότητα, να βγουν φωτογραφία μαζί τους καθώς και να περιηγηθούν σε αυτά, ακούγοντας ταυτόχρονα την φωνή του Απόστολου Γκούμα να αφηγείται την ιστορία και τα ειδικά χαρακτηριστικά τους.

 

Πρόκειται για ένα ευρηματικό παραμύθι που μας θυμίζει πόσο λεπτή είναι η κλωστή ανάμεσα στην έπαρση και την υπερηφάνεια και πώς η ανασφάλεια μας καθιστά ευάλωτους στην γελοιοποίηση όσο και στην κολακεία. Μια ευφάνταστη περιήγηση στο θαυμαστό κόσμο της αρχιτεκτονικής, που μας διδάσκει ότι, ανεξάρτητα από τους ψηλούς πύργους και τα μεγαλειώδη μνημεία, δεν υπάρχει παιδεία και πολιτισμός χωρίς ευγένεια και σεβασμό για τους άλλους.

 

Η ιστορία του βιβλίου
Στο έκτακτο συμβούλιο του νυχτερινού ουρανού, η ομόφωνη απόφαση δεν αργεί να παρθεί. Ο αλαζόνας ήλιος-βασιλιάς αξίζει ένα καλό μάθημα. Με όπλα την κολακεία, το κουτσομπολιό, αλλά και λίγη αστερόσκονη, η πολυμήχανη Σελήνη θα σπείρει τη διχόνοια ανάμεσα στους πιο λαμπρούς υπηκόους του, τα ξακουστά μνημεία. Ο Παρθενώνας, ο πύργος του Άιφελ, το Μπιγκ Μπεν και άλλα αριστουργήματα, θα πέσουν θύματα της ίδιας τους της έπαρσης, ντροπιάζοντας τον εαυτό τους και το άστρο της ημέρας με τις κακόγουστες επιλογές τους. Πώς θα λάβει τέλος αυτή η ουράνια διαμάχη;

 

Σχετικά με την τεχνολογία του βιβλίου
Η ομώνυμη εφαρμογή που συνοδεύει το βιβλίο “Μνημεία και Τέρατα”, είναι διαθέσιμη για δωρεάν λήψη από το Play Store (για Android) ή το App Store (για iOS). Οι χρήστες, αφού προμηθευτούν το βιβλίο, θα μπορούν να επαυξήσουν το περιεχόμενό του με την χρήση των δύο τεχνολογιών που συνυπάρχουν αρμονικά στην εφαρμογή. Επαυξημένη και Εικονική Πραγματικότητα. Υποστηρίζει χρήση μάσκας εικονικής πραγματικότητας, αλλά λειτουργεί και χωρίς αυτήν.
Μια πραγματική διπλή καινοτομία σε ένα πακέτο (βιβλίο + εφαρμογή) που δεν θα αφήσει κανέναν ασυγκίνητο.

 

Μνημεία που περιλαμβάνονται
● Παρθενώνας
● Πύργος του Άιφελ
● Πύργος της Πίζας
● Μεγάλη Πυραμίδα του Χέοπα
● Μπιγκ Μπεν
Μουσείο Γκουγκενχάιμ
● Άγαλμα της Ελευθερίας


Συντελεστές
Συγγραφέας: Στέφανος Παπαδόπουλος
Εικονογράφηση: Λιάνα Δενεζάκη - Νίκος Μαντάκος
Ανάπτυξη εφαρμογής: bitar
Αφήγηση: Απόστολος Γκούμας

 

Σχετικές ειδήσεις
Ο Όγκι και εγώ - R.J. Palacio
16.01.2017 13:09
Από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος κυκλοφορεί το παιδικό βιβλίο, Ο Όγκι και εγώ, της συγγραφέα R.J. Palacio σε μετάφραση Μαρίζας Ντεκάστρο.
Νεφέλες του Αριστοφάνη από το Εφηβικό θέατρο εντός των τειχών στο Θέατρο του Νέου Κόσμου
02.11.2016 11:56
Μετά την «Τριλογία της Ουτοπίας» (Όρνιθες, Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας, Φάουστ) και το πρώτο μέρος της «Τριλογίας της Πραγματικότητας» (Αντιγόνη του Σοφοκλή), η Τζωρτζίνα Κακουδάκη παρουσιάζει στην Εφηβική Σκηνή του Θεάτρου του Νέου Κόσμου τις Νεφέλες του Αριστοφάνη.
 Εκδόσεις Παπαδόπουλος: Εκδοτικό Πρόγραμμα Φθινόπωρο 2016
05.09.2016 12:58
Επιστρέφοντας από τις καλοκαιρινές διακοπές με νέες σειρές εκπαιδευτικών βιβλίων προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας και διαχρονικούς τίτλους που αποτελούν σταθερά την πρώτη επιλογή εκπαιδευτικών και γονιών, οι Εκδόσεις Παπαδόπουλος ετοιμάζονται να υποδεχτούν το φθινόπωρο με ένα πλούσιο και ενδιαφέρον εκδοτικό πρόγραμμα που θα συζητηθεί.
Ιστορίες με τη Λιλίκα - Gilbert Delahaye
17.05.2016 10:24
Σχεδόν 60 χρόνια μετά την κυκλοφορία της πρώτης ιστορίας της στα ελληνικά από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος, η Λιλίκα επιστρέφει σε μία συλλεκτική έκδοση!
Γκρρρρ! -  Rob Biddulph
10.05.2016 12:27
Από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος κυκλοφορεί το παιδικό βιβλίο Γκρρρρ! Μια ιστορία για την φιλία, του συγγραφέα και εικονογράφου Rob Biddulph.