Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Fleeting Glance: η εγκατάσταση της Μαρίας Οικονόμου στο Τριανόν

Fleeting Glance: η εγκατάσταση της Μαρίας Οικονόμου στο Τριανόν

Η εγκατάσταση της διεθνούς εικαστικού Μαρίας Οικονόμου , με τίτλο Fleeting Glance, θα παρουσιαστεί στον Κινηματογράφο Τριανόν , από 1 έως 30 Νοεμβρίου 2016.

Το ρούχο καλύπτει και αποκαλύπτει, σκέψεις, συναισθήματα, μόδα, status, στάση ζωής . Τα ρούχα είναι μοναδικά, δείγματα πολιτισμού, άρρηκτα συνδεδεμένα με τον κινηματογράφο, ίσως πιο έντονα από κάθε άλλη μορφή τέχνης, αφού εδώ ο χρόνος αποτυπώνεται στιγμιαία και λειτουργεί διαχρονικά.

Μέσα στο χώρο του ιστορικού κινηματογράφου Τριανόν η διεθνής εικαστικός Μαρία Οικονόμου επιχειρεί με την εγκατάστασή της Fleeting Glance να προτείνει και να συνδιαμορφώσει με το θεατή ένα νέο αφήγημα με αφορμή τα μη φορέσιμα ενδύματά της, να τολμήσει μία αναμέτρηση με το χώρο και το χρόνο.

Η εγκατάσταση της Οικονόμου απαρτίζεται από χάρτινα ρούχα φτιαγμένα από κινέζικο χαρτί πάνω στα οποία έχουν τυπωθεί μοτίβα από πλάκες χαρακτικής. Στο έργο της η Οικονόμου διευρύνει τους ορίζοντες της χαρακτικής σε πλάκα μετάλλου επιχειρώντας την επέκταση του μέσου σε νέες διαστάσεις, υλικά και χρήσεις. Το εφήμερο και εύθραυστο υλικό, από το οποίο είναι κατασκευασμένα τα έργα της, αφηγείται τη δική του παράλληλη ιστορία.

Η Μαρία Οικονόμου είναι απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας, ενώ έχει σπουδάσει με το πρόγραμμα Erasmus και στις αντίστοιχες σχολές της Μαδρίτης και των Βρυξελλών. Είναι μέλος της διεθνούς ομάδας εικαστικού κοσμήματος Myths 2016. Η Οικονόμου έχει πραγματοποιήσει πλήθος ατομικών κι ομαδικών εκθέσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Συμμετείχε στην ομάδα Das Rapunzel Häuschen Nebenan που ήταν υποψήφια για το βραβείο του Φεστιβάλ Τεχνών του Αμβούργου το 2014.

Τη σειρά μηνιαίων εκθέσεων υπό τον τίτλο «Τέχνη στο Cine Τριανόν» επιμελείται η ομάδα ZLR Betriebsimperium.

Σχετικές ειδήσεις
Νέα Ξεκινήματα: Μεταξύ Χειρονομίας και Γεωμετρίας: έκθεση από τη Συλλογή Γιώργου Οικονόμου
13.10.2016 14:49
Η Συλλογή Γιώργου Οικονόμου με ιδιαίτερη χαρά παρουσιάζει την έκθεση Νέα Ξεκινήματα: Μεταξύ Χειρονομίας και Γεωμετρίας. Πρόκειται για μια έκθεση δεκαεννιά καλλιτεχνών που ήρθαν στο προσκήνιο τα χρόνια μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
It' s not antique: η εγκατάσταση της Αλίσια Σάιμπτ στον Κινηματογράφο Τριανόν
27.09.2016 15:54
Ο Κινηματογράφος Τριανόν φιλοξενεί από τη 1 έως τις 30 Οκτωβρίου 2016 την εγκατάσταση της Αλίσια Σάιμπτ, με τίτλο It' s not antique.
Give Me A Moment: έκθεση του David Hammons από τη Συλλογή Γιώργου Οικονόμου
14.06.2016 15:32
Η Συλλογή Γιώργου Οικονόμου βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσει σπάνια έργα του Αμερικανού καλλιτέχνη David Hammons στην πρώτη σημαντική παρουσίαση της δουλειάς του στην Ελλάδα.
Αλέκος Λεβίδης. Μνήμη Παλμύρας: εικαστική εγκατάσταση στο Μουσείο Μπενάκη
14.06.2016 14:26
Την Τρίτη 14 Ιουνίου στις 12:00 - 14:00 εγκαινιάζεται στο κεντρικό κτήριο του Μουσείου Μπενάκη (Κουμπάρη 1), η εικαστική εγκατάσταση του γνωστού καλλιτέχνη Αλέκου Λεβίδη με τίτλο «Αλέκος Λεβίδης. Μνήμη Παλμύρας». Η εγκατάσταση θα φιλοξενείται στην αίθουσα των ρωμαϊκών γλυπτών του Μουσείου και θα παραμείνει εκεί έως τις 28 Αυγούστου 2016.
The New Green Part 2 / The expectation: Εγκατάσταση της Μαρίας Τσάγκαρη στην Ύδρα
01.06.2016 13:58
Το Σάββατο 2 Ιουλίου 2016, εγκαινιάζεται στην Ύδρα, στον παραθαλάσσιο δρόμο του οικισμού στη διαδρομή προς το Μανδράκι, η εικαστική εγκατάσταση της βραβευμένης Μαρίας Τσάγκαρη, με τίτλο The New Green Part 2 / The expectation.