“Δυο κόσμοι διαφορετικοί”, η Χριστίνα Παπαδοπούλου, ερμηνεύτρια, τραγουδοποιός και λαουτιέρισσα και η Ζωή Βεργάκη, ερμηνεύτρια και στιχουργός, συναντιούνται για να ενώσουν “Τα Αντίθετα” σηματοδοτώντας το ξεκίνημά τους μαζί, από τη μουσική σκηνή του Γυάλινου – Up Stage, την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου.

Δυο γυναίκες «πλέκουν» τις φωνές τους σε ένα ενδιαφέρον μουσικό κολάζ. Παρουσιάζονται… και παρουσιάζουν κομμάτια από τις προσωπικές τους δουλειές, καθώς και άλλα αγαπημένα τους τραγούδια από την ελληνική παράδοση, τη σύγχρονη Ελλάδα, αλλά και τα Βαλκάνια. Θα μας τα παρουσιάσουν με έναν ήχο ξεχωριστό, χάρη στην ενορχηστρωτική ματιά των σπουδαίων μουσικών και συνθετών Dasho Kurti στο ακορντεόν και Κλέωνα Αντωνίου στην ηλεκτρική κιθάρα.

Μαζί τους θα είναι και ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος στο κλαρίνο.
 
Λίγα λόγια για τις Χριστίνα Παπαδοπούλου & Ζωή Βεργάκη

Η Χριστίνα Παπαδοπούλου είναι απόφοιτος του Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης, του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Είναι τραγουδοποιός, ερμηνεύτρια και λαουτιέρισα. Παράλληλα διδάσκει το μάθημα της μουσικής σε δημοτικά και Μουσικά Σχολεία.
 
Πρόσφατα συνεργάστηκε με την Αρετή Κετιμέ σε ένα ντουέτο με τίτλο “Πέτρινη Καρδιά”, σε στίχους -μουσική της ίδιας. Επίσης έχει παρουσιάσει στις αρχές του 2015 το τραγούδι της “Δυό κόσμοι Διαφορετικοί”, το οποίο έτυχε μεγάλης αποδοχής και επιτυχίας.
 
Μέσα στο 2017 θα συμμετέχει σε ντουέτο με τον Νίκο Καλλίνη (από το μουσικό συγκρότημα “Eκείνος κι Eκείνος”) στον προσωπικό του δίσκο. Επίσης ετοιμάζει τον δικό της προσωπικό δίσκο, σε στίχους και μουσική της ίδιας, που θα περιλαμβάνει συμμετοχές εξαιρετικών καλλιτεχνών αλλά και στιχουργών και θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2017.

Η Ζωή Βεργάκη είναι ερμηνεύτρια- στιχουργός. Ασχολείται με τη μουσική τα τελευταία 5 χρόνια και έχει συνεργαστεί με σπουδαίους Έλληνες μουσικούς και συνθέτες, όπως η Μαρίζα Κωχ, ο Χρήστος Τσιαμούλης, ο Κώστας Αβυσσινός κ.α.
 
Συμμετείχε στο δίσκο ”Από το Φως και το σκοτάδι” σε μουσική Νίκου Παραουλάκη και στίχους Δημήτρη Παπαχαραλάμπους, μαζί με άλλους καταξιωμένους τραγουδιστές όπως, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, ο Μανώλης Λιδάκης, η Μαρία Κώτη, ο Απόστολος Ρίζος κ.α.
 
Το 2015 συμμετείχε ως στιχουργός στη δουλειά του βιρτουόζου κοντραμπασίστα Θοδωρή Κουέλη, με τίτλο ”Ατραπός” αλλά και στον πρώτο δίσκο του συγκροτήματος ”MASIF”.