Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Η Γκρι Πόλη - Μαρία Σ. Αποστολάτου & Κωνσταντίνος Παλίλης

Η Γκρι Πόλη - Μαρία Σ. Αποστολάτου & Κωνσταντίνος Παλίλης

Από τις εκδόσεις  iWrite κυκλοφορεί το παιδικό βιβλίο, Η Γκρι Πόλη των Μαρίας Σ. Αποστολάτου & Κωνσταντίνου Παλίλη.


Εάν έχουμε έστω κι ένα χρώμα μπορούμε να βάψουμε ολόκληρο τον κόσμο μ’ αυτό!


Σε μια πόλη όπου οι άνθρωποι έχουν καταδικαστεί από τη Μάγισσα του Γκρι να ζουν στη μεμψιμοιρία και τον γογγυσμό, ένα μικρό κορίτσι, η Ελπίδα, έχει στην κατοχή της τον τελευταίο μαρκαδόρο από την εποχή της Νεράιδας των Χρωμάτων και με τη βοήθεια του φίλου της, Άγγελου, θέλει να βάλει και πάλι χρώμα στην πόλη.

 

Το παραμύθι «Η Γκρι Πόλη» είναι διασκευή απ’ το ομώνυμο θεατρικό έργο της Μαρίας Σ. Αποστολάτου και του Κωνσταντίνου Παλίλη. Ανέβηκε για πρώτη φορά το Νοέμβριο του 2015 στην Πάτρα σε σκηνοθεσία δική τους. Στην παράσταση υπήρχε ζωντανή μουσική και το κοινό επέλεγε το τέλος όπου ήθελε, κάτι που κρατήθηκε και στο βιβλίο που κρατάτε.

 

Περιέχει CD με τα τραγούδια της παράστασης.
Οι ερμηνευτές με τη σειρά των τραγουδιών:
Μάριος Μανιατόπουλος: «Η Πόλη των Χρωμάτων», «Ο Μύθος»
Αναστασία Καπετανάκη: «Η Μάγισσα του Γκρι», Μαρία Βαγενά , «Το Τραγούδι της Ελπίδας»
Λούκα Μελής: «Τα πάντα είναι Χρώμα», «Πάντα βγαίνει Ουράνιο Τόξο»
Mastering: Χαράλαμπος Χωμενίδης, M^2 Studios

 

Η Μαρία- Σπυριδούλα Αποστολάτου γεννήθηκε στις 30 Νοεμβρίου του 1995 στην Πάτρα. Σπουδάζει στο Τμήμα Επιστημών Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία (ΤΕΕΑΠΗ) στο Πανεπιστήμιο Πατρών και ταυτόχρονα στο Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής Tabula Rasa. Μικρή εκανε μαθήματα σολφέζ και θεωρία, ενώ παίζει νταμς και φλογέρα. Υπήρξε χρόνια πρόσκοπος και στα δεκαπέντε της κέρδισε το πρώτο βραβείο καλύτερου ποιήματος, στον πρώτο διαγωνισμό λογοτεχνίας ανιχνευτών στην εικοστή έβδομη ΠΑΠΕ (Παννελλήνια Ανιχνευτική Πολιτιστική Ενημέρωση). Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια υποκριτικής κι έχει παίξει σε θεατρικές παραστάσεις. Τέλος, έχει γράψει κι έχει σκηνοθετήσει θεατρικά έργα.

 

Ο Κωνσταντίνος Παλίλης γεννήθηκε στις 3 Ιανουαρίου 1990 στον Πειραιά. Σπούδασε στο Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής Tabula Rasa. Μικρός έκανε μαθήματα αρμόνιο και πήρε υποτροφία για μαθήματα πιάνου όπου συνέχισε με επιτυχία. Επίσης έχει παρακολουθήσει σεμινάρια υποκριτικής. Είναι ένας εκ των συγγραφέων του πολυσυγγραφικού μυθιστορήματος «Εξ’ αποστάσεως». Έχει γράψει και σκηνοθετήσει θεατρικά έργα για ενήλικους και παιδιά και κείμενα για stand up comedy. Τα τελευταία τρία χρόνια συνεργάζεται συχνά ως συγγραφικό και σκηνοθετικό δίδυμο με την Μαρία- Σπυριδούλα Αποστολάτου.

 

 


Σχετικές ειδήσεις
Ένα τελευταίο γράμμα - Αντώνης Παπαθεοδούλου
08.02.2017 12:55
Από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος κυκλοφορεί το παιδικό βιβλίο, Ένα τελευταίο γράμμα του Αντώνη Παπαθεοδούλου σε εικονογράφηση Ίρις Σαμαρτζή.
Ο σκύλος Κάρλος - Μαρία Σκαμάγκα
17.01.2017 13:28
Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφορεί το παιδικό βιβλίο, Ο σκύλος Κάρλος της Μαρίας Σκαμάγκα σε εικονογράφηση Αλία Ζάε.
 Η καλή μάγισσα στο Ρεβιθοχωριό - Περικλής Καφάσης
07.10.2016 10:28
Από τις εκδόσεις Διάπλαση κυκλοφορεί το παδικό βιβλίο, Η καλή μάγισσα στο Ρεβιθοχωριό του Περικλή Καφάση σε εικονογράφηση Γιώργου Δημητρίου.
Η πόλη που έδιωξε τον πόλεμο - Αντώνης Παπαθεοδούλου
11.07.2016 12:40
Από τις εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορεί το παιδικό βιβλίο, Η πόλη που έδιωξε τον πόλεμο του Αντώνη Παπαθεοδούλου σε εικονογράφηση Μυρτώς Δεληβοριά.
Οι στάβλοι του Αυγεία -  Μαρία Αγγελίδου
06.06.2016 09:46
Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφορεί το παιδικό βιβλίο της Μαρίας Αγγελίδου, Οι στάβλοι του Αυγεία σε εικονογράφηση Ίρις Σαμαρτζή.