Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Όταν ο Ορφέας δημιουργούσε, του Παναγιώτη Ράππα

Όταν ο Ορφέας δημιουργούσε, του Παναγιώτη Ράππα

Την ταινία κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους, "Όταν ο Ορφέας δημιουργούσε"σε σενάριο και σκηνοθεσία του Παναγιώτη Ράππα, ετοίμασε ο Οργανισμός Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΟΠΙ) σε συνεργασία με το γραφείο Πνευματικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με στόχο να διδάξει τα μικρά παιδιά την έννοια της πνευματικής ιδιοκτησίας, την ανάγκη προστασίας της, και να βάλλει σε σκέψεις γύρω από όλα αυτά τα μεγαλύτερα. Την παραγωγή έκανε η RAPPASfilms.


 
Ο Ορφέας ένα μικρό πολυτάλαντο χταπόδι, αφιερώνει όλο του το χρόνο για να δημιουργήσει έργα που δίνουν χρώμα στις ζωές όλων στον βυθό. Όλοι εκεί, με τα έργα του ντύνουν τις όμορφες στιγμές τους και αυτά μοιράζονται μεταξύ τους. Όμως κανένας δεν σκέφτεται ότι και το μικρό χταπόδι, που ομορφαίνει με τόσο κόπο τη ζωή τους έχει κι αυτό ανάγκες. Έτσι ο Ορφέας, πεινασμένος και νηστικός, αφήνει τις τέχνες και ζει όπως όλοι. Προσπαθώντας να καλύψει απλά τις δικές του ανάγκες. Και ο βυθός χάνει σιγά σιγά το χρώμα του και γίνεται γκρίζος…

Ο ΟΠΙ έχει δημιουργήσει επίσης ένα διαδικτυακό σχολείο για τα θέματα που αφορούν την πνευματική ιδιοκτησία σίγουρα χρήσιμο και για τα παιδιά αλλά κυρίως τους εκπαιδευτικούς. Ξεκινώντας την ενημέρωση γύρω από το πολύ σημαντικό αυτό θέμα από τα σχολεία.


Συντελεστές:

Σενάριο- Σκηνοθεσία: Παναγιώτης Ράππας
Μουσική και Ήχοι: Georges Bizet, Γιάννη Ράππα, Παραδοσιακή μουσική με Ούτι, τραγουδά ο Enrico Caruso και ακούγονται αποσπάσματα από κείμενα των Oscar Wilde και Γιώργου Σεφέρη
Αφήγηση: Σταματίνα Ντούσκου
Animation: Παναγιώτης Ράππας
Μίξη ήχου και ηχητικά εφέ: Αντώνης Δελαπόρτας   
Design: Παναγιώτης Ράππας, Μαρία Λίτινα, Νίκος Σταυρόπουλος
Επιστημονικοί Σύμβουλοι από τον ΟΠΙ: Ειρήνη Σταματούδη, Εύα Κοκκίνου, Μαρία Σινανίδου, Νίκος Σταυρόπουλος

Ο χαρακτήρας του Ορφέα βασίστηκε στο σήμα που έχει σχεδιάσει ο Νίκος Σταυρόπουλος για τoν ΟΠΙ και το www.copyrightschool.gr.
 
 
Παραγωγή: RAPPASfilms, © 2016

 
Links
Σχετικές ειδήσεις
Όταν η μαμά μου είπε ψέματα - Α. Σ. Δάρτζαλη
02.01.2017 10:23
Από τις εκδόσεις Λιβάνη κυκλοφορεί το παιδικό βιβλίο, Όταν η μαμά μου είπε ψέματα της Α. Σ. Δάρτζαλη σε εικονογράφηση Σάντρας Ελευθερίου.
΄Οταν Αρρώστησε ο Ήλιος - Γωγώ Σούρλα
22.12.2016 11:23
To μουσικό παραμύθι, «΄Οταν Αρρώστησε ο Ήλιος» της Γωγώς Σούρλα, είναι ένα τρυφερό ανάγνωσμα που συνοδεύεται από ένα cd με απαγγελία και τραγούδια με τη συμμετοχή πολλών σημαντικών ονομάτων του θεάτρου και της μουσικής.
Όταν ξέσπασε η βία, του Μπόγκνταν Μίριτσα
13.12.2016 16:58
Η νέα ταινία του Μπόγκνταν Μίριτσα, Όταν ξέσπασε η βία, κυκλοφορεί στις ελληνικές αίθουσες την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016.
Όταν το σύμπαν συνωμοτεί - Λίνα Σωτηροπούλου
17.05.2016 11:57
Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο και την σειρά Ιστορίες που ζεις δυνατά κυκλοφορεί το παιδικό βιβλίο, Όταν το σύμπαν συνωμοτεί της Λίνας Σωτηροπούλου σε εικονογράφηση της Ρένιας Μεταλληνού.
Όταν Γέρνουνε οι Ντάλιες, του Τάσου Γιαπουτζή στο 18ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης
10.03.2016 13:44
Ο Τάσος Γιαπουτζής, ξεκίνησε την προώθηση του νέου του καλλιτεχνικού εγχειρήματος, με τίτλο Όταν Γέρνουνε οι Ντάλιες (When Dahlias Bend Down) η οποία πραγματοποιεί την παγκόσμια πρεμιέρα της στο 18ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.