Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης σε συνεργασία με την GRUPPO GEMELLO και τον πολυβραβευμένο Ιταλό φωτογράφο και τυπογράφο Antonio Manta παρουσιάζει την έκθεση φωτογραφίας «Μιχάλης Κακογιάννης . Κοιτάζοντας το Μέλλον», μια έκθεση για τη ζωή και το έργο του μεγάλου έλληνα δημιουργού.

Η έκθεση – αποτελούμενη από 30 μοναδικά εκθέματα – προσδοκεί να προσφέρει μια ανέκδοτη αφήγηση για την καλλιτεχνική πορεία του Μιχάλη Κακογιάννη, δίνοντας έμφαση στα μεγάλα έργα του αλλά και στις μικρές στιγμές της καθημερινότητας της εργασίας του.

Οι ανέκδοτες φωτογραφίες  που ψηφιοποιήθηκαν για να αποκαλυφθούν  στο κοινό προέρχονται από το προσωπικό αρχείο του μεγάλου δημιουργού και αποτελούν σημαντικά τεκμήρια για την ιστορία του ευρωπαϊκού και παγκόσμιου κινηματογράφου. Οι φωτογραφίες πρόκειται να ταξιδέψουν το καλοκαίρι στη Πάφο της Κύπρου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για το «Πάφος –Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2017».

Η έκθεση φιλοδοξεί να δώσει τη δυνατότητα στο ευρύ κοινό να γίνει μέτοχος της εθνικής αλλά και διεθνούς πορείας του Μ. Κακογιάννη, να μας καταστήσει κοινωνούς των στιγμών του δημιουργικού του  οίστρου και της σκληρής δουλειάς μπροστά και πίσω από τις κάμερες.

Το καλλιτεχνικό τύπωμα των φωτογραφιών έγινε στην Ιταλία από τον Antonio Manta, ο οποίος έχει και την επιμέλεια της έκθεσης σε συνεργασία με την εικαστικό Ινώ Παναγοπούλου.

Ο Antonio Manta είναι διεθνώς καταξιωμένος καλλιτέχνης, γνωστός για το φωτογραφικό του έργο αλλά και για την ενασχόληση του με την τέχνη της Καλλιτεχνικής Τυπογραφίας. Ως φωτορεπόρτερ έχει εργασθεί σε πολλές χώρες (Ρουμανία, Μαρόκο, Τυνησία, Τόγκο κ.ά.), πάντα με σκοπό την ανάδειξη ανθρωπιστικών ζητημάτων.

Έργα του έχουν δημοσιευθεί σε μεγάλα περιοδικά, ενώ εκθέσεις του έχουν φιλοξενηθεί σε μεγάλες γκαλερί, μουσεία και χώρους πολιτισμού διεθνώς.

Το ατελιέ του στην πόλη Montevarchi της Τοσκάνης έχει καθιερωθεί ως σημαντικό  σημείο συνάντησης για ερασιτέχνες και επαγγελματίες της Φωτογραφίας και της Καλλιτεχνικής Τυπογραφίας .

Διδάσκει σε σημαντικά εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ιταλίας.