Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016

What is the matter: έκθεση του Αλέξανδρου Τουλιόπουλου στη γκαλερί Ζήνα Αθανασιάδου

What is the matter: έκθεση του Αλέξανδρου Τουλιόπουλου στη γκαλερί Ζήνα Αθανασιάδου

Η γκαλερί Ζήνα Αθανασιάθου παρουσιάζει την πρώτη ατομική έκθεση του Αλέξανδρου Τουλιόπουλου με  τίτλο “What is the matter”.

Γλυπτική, σχέδιο, documentation και ζωγραφική, συνθέτουν μια διαδικασία μελέτης της ύλης που περνά σταδιακά, από την ανατροπή της υλικότητας του αντικειμένου, στον  επαναπροσδιορισμό τόσο της χρηστικότητας όσο και της δομής του. Σημείο αφετηρίας και δομικό στοιχείο του έργου, ένα ίχνος σύγχρονης ύλης.

Βασική αρχή της μελέτης η συνεχής μετατόπιση του παρατηρητικoύ πλαισίου αναφοράς, από το υλικό στο άυλο και εν συνεχεία  στον άνθρωπο, με αλλεπάλληλες επαναφορές της δημιουργικής εστίασης από τις 3 στις 2 διαστάσεις. Το απτό μετατρέπεται σε ανυπόστατο ορατό και ο προβληματισμός μετατίθεται από την κατεύθυνση της ενέργειας, στην διαχείριση της αχρησιμοποποίητης ενέργειας. Το έργο εαυτοσκοπεί ενώ παράλληλα εκφράζει μια γενικότερη ανησυχία γύρω από την ανθρώπινη συνήθεια. Ταυτόχρονα κατευθύνει το ενδιαφέρον του θεατή στην πρόταση, Βελτίωση-Αξιοποίηση-Αυτονομία-Συνύπαρξη.

Το οπτικό σύνολο επιχειρεί να αναλύσει τον σύγχρονο κόσμο και να προσεγγίσει με ένα διαφορετικό τρόπο συνειδητοποίησης τις αξίες ύπαρξης, ξεκινώντας τον αναστοχασμό της σκοπιμότητας από το ελάχιστο.

 

Έργο: The tide, spray paint graphite crayons pastels, 100x70, 2016

Σχετικές ειδήσεις
Πρωτόκολλο συλλογικής ζάλης: έκθεση του Αλέξανδρου Ψυχούλη στη γκαλερί Ζήνα Αθανασιάδου
31.10.2016 14:52
Η νέα δουλειά του Αλέξανδρου Ψυχούλη με τίτλο «Πρωτόκολλο συλλογικής ζάλης» θα παρουσιαστεί αυτόν τον Νοέμβριο στην Γκαλερί Ζήνα Αθανασιάδου, στη Θεσσαλονίκη.
Crossing Borders: έκθεση του Ingo Dünnebier στη γκαλερί Ζήνα Αθανασιάδου
11.04.2016 15:32
Η γκαλερί Ζήνα Αθανασιάδου παρουσιάζει την Πέμπτη 12 Μαΐου την ατομική έκθεση του Ingo Dunnebier με τίτλο Crossing Borders.
Nuketown?: έκθεση της Γεωργίας Δαμοπούλου στη γκαλερί Ζήνα Αθανασιάδου
26.02.2016 12:15
Η γκαλερί Ζήνα Αθανασιάδου παρουσιάζει την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016 στις 8.30 το βράδυ την τρίτη ατομική έκθεση της ζωγράφου Γεωργίας Δαμοπούλου με τίτλο Nuketown?.
Αφιέρωμα στον Δημήτρη Αληθεινό στη γκαλερί Ζήνα Αθανασιάδου
30.12.2015 13:33
Μετά τη μεγάλη αναδρομική έκθεση στο ΕΜΣΤ και τη βράβευσή του για τη συμβολή του συνόλου του καλλιτεχνικού του έργου στην ιστορία της σύγχρονης ελληνικής τέχνης από την Ένωση Τεχνοκριτικών AICA Hellas, η Γκαλερί Ζήνα Αθανασιάδου παρουσιάζει στη Θεσσαλονίκη ένα αφιέρωμα στον Δημήτρη Αληθεινό.
In art: Ομαδική έκθεση στη γκαλερί Ζήνα Αθανασιάδου
18.12.2015 17:00
Η έκθεση In Art, που έχει γίνει θεσμός, πραγματοποιείται και φέτος από το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015 στη γκαλερί Ζήνα Αθανασιάδου.