Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

O κόσμος είναι μικρός

O κόσμος είναι μικρός
Ο Γιάννης Κυρατσός παρουσιάζει την πρώτη του δισκογραφική πρόταση με τίτλο Ο κόσμος είναι μικρός, στο Stage του Μύλου.

Παρέα με εκλεκτούς φίλους ο Γιάννης Κυρατσός θα αναπαράγει ζωντανά το υλικό του δίσκου που κινείται σε pop-rock ύφος. Ακόμη θα ακουστούν διασκευές από την σύγχρονη ελληνική και ξένη σκηνή (Πορτοκάλογλου, Φάμελλος , Ξύλινα Σπαθιά, Κοργιαλάς, Υπόγεια ρεύματα, Πυξ Λαξ, James, U2, Coldplay ..)

Ο Γιάννης Κυρατσός μας περιγράφει το σήμερα με την προσωπική του ματιά μιας και πρόκειται για έναν δίσκο με υλικό αποκλειστικά από τον ίδιο. Τον θυμόμαστε από το φεστιβάλ τραγουδιού Θεσσαλονίκης 2008 όπου παρουσίασε, περνώντας  στην πρώτη δεκάδα, το Ξέρω να χορεύω. Ένα τραγούδι που δείχνει  το στίγμα της 1ης προσωπικής του δουλειάς. 

Έντεκα τραγούδια χτισμένα σε διάφορες μουσικές φόρμες  που κινούνται κυρίως σε ήχο pop-rock με όμορφα παιξίματα και νεανικό χαρακτήρα. Ο ίδιος τραγουδάει χωρίς υπερβολές εξυπηρετώντας  την φύση των στίχων. Ένα cd που ακούγεται ευχάριστα με μελωδίες και ηχοχρώματα που δημιουργούν ένα ενιαίο αποτέλεσμα το οποίο άλλες στιγμές σε προκαλεί να τραγουδήσεις και άλλες να χορέψεις! Ο Γιάννης Κυρατσός είχε την τύχη σε αυτό το cd να συνεργαστεί με πολύ σπουδαίους μουσικούς της Θεσσαλονίκης.

Σχετικές ειδήσεις
Ο Γιάννης Αγγελάκας και οι 100°C σε περιοδεία στην Αγγλία
02.02.2017 16:37
O Γιάννης Αγγελάκας όλα αυτά τα χρόνια που βρίσκεται στο μουσικό μας χάρτη, δεν έπαψε ποτέ να είναι δημιουργικός, ανατρεπτικός και κυρίως ανήσυχος.
Ακύρωση - Ο κόσμος ο μικρός, ο Μέγας του Οδυσσέα Ελύτη στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
19.10.2016 12:13
Ένα ταξίδι στο έργο του Οδυσσέα Ελύτη με οδηγό την μουσική του Γιώργου Κουρουπού, θα λάβει χώρα την Δευτέρα 14 Νοεμβρίου, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Ένα πρόγραμμα λόγου και μουσικής που παρουσιάζει κυρίαρχες όψεις του έργου του Οδυσσέα Ελύτη, μέσα από την ποίηση και τα πεζά του, μέσα από τα μελοποιημένα ποιήματα-τραγούδια του Γιώργου Κουρουπού. - Η συναυλία ακυρώνεται
O Γιάννης Αγγελάκας και οι 100°C παρουσιάζουν τον νέο τους δίσκο στο Piraeus 117 Academy
18.10.2016 16:46
Ο Γιάννης Αγγελάκας είναι για πολλούς η ζωντανή ενσάρκωση της ελληνικής ροκ μουσικής. Της ελληνόφωνης αν προτιμάτε.
Η Ραχήλ Τσελεπίδου και ο Γιάννης Κυρατσός ζωντανά στον Ιανό
25.05.2016 13:14
Επειδή οι καλές παρέες κρατάνε στο χρόνο, η Ραχήλ Τσελεπίδου και ο Γιάννης Κυρατσός, έχοντας στις αποσκευές τους πάνω από 120 εμφανίσεις ανά την Ελλάδα, ενώνουν τις μουσικές τους για τρίτη χρονιά και συναντιούνται στη σκηνή του ΙΑΝΟΥ στις 3 Ιουνίου 2016 σε μια μουσική βόλτα που σχεδίασαν οι ίδιοι.
Ο κόσμος ο μικρός, ο Μέγας, του Ελύτη σε μουσική Γιώργου Κουρουπού στο Βασιλικό Θέατρο
15.03.2016 11:36
Το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών μας προσκαλεί σε ένα ταξίδι στο έργο του Οδυσσέα Ελύτη με οδηγό τη μουσική του Γιώργου Κουρουπού, στο πλαίσιο της έκθεσης “Ο κόσμος του Οδυσσέα Ελύτη. Ποίηση και ζωγραφική”, που διοργανώνεται στο Τελλόγλειο από τις 18 Μαρτίου έως τις 31 Μαΐου 2016.