Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Ο Δημήτρης Παπαϊωάννου ταξιδεύει εκτός πριν το νέο του έργο στην Αθήνα

Ο Δημήτρης Παπαϊωάννου ταξιδεύει εκτός πριν το νέο του έργο στην Αθήνα

Ο Δημήτρης Παπαϊωάννου ταξιδεύει εκτός συνόρων, σε Αγγλία και Ολλανδία, προετοιμάζοντας όμως το νέο του έργο το οποία θα κάνει πρεμιέρα στην Αθήνα τον Μάιο 2017.

Ο Δημήτρης Παπαΐωάννου ταξιδεύει με το έργο του Πρώτη Ύλη (Primal Matter) στο Λονδίνο, στο πλαίσιο του φεστιβάλ Dance Umbrella, στις 12, 13 & 14 Οκτωβρίου 2016 στο Old Truman Brewery.

Επίσης, με μεγάλη χαρά ο Δημήτρης Παπαϊωάννου ανακοίνωσε το νέο του έργο, το οποίο θα κάνει πρεμιέρα στην Αθήνα στις 24 Μαΐου 2017 στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που έργο του Δημήτρη πραγματοποιείται με διεθνή συμπαραγωγή.

Παραγωγή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών με συμπαραγωγούς τους:
Théâtre de la Ville-Paris  / La Villette - Paris
Les Théâtres de la Ville de Luxembourg
Seoul Performing Arts Festival (SPAF)
National Performing Arts Center – National Theater & Concert Hall (Taiwan)
CULTURESCAPES Greece 2017

Θα ανακοινωθούν σύντομα οι νέοι συμπαραγωγοί και το πρόγραμμα της περιοδείας 2017-2018.

Τέλος, η κεντρική σκηνή από το ΠΟΥΘΕΝΑ (2009) του Δημήτρη Παπαΐωάννου, θα παρουσιαστεί από την ομάδα Introdans σαν μέρος της παράστασης TUTTI, στις 30 Σεπτεμβρίου 2016 στο Music & City Theater στο Arnhem (Ολλανδία).

Είναι η πρώτη φορά που ο Δημήτρης παραχωρεί το έργο του σε άλλους ερμηνευτές.

Το απόσπασμα του ΠΟΥΘΕΝΑ (2009) θα παρουσιαστεί στην ίδια βραδιά με τα έργα “In Memoriam” του Sidi Larbi Cherakaoui και “Cantata” του Mauro Bigonzetti.

Σχετικές ειδήσεις
Khaos, του Laurent Chétouane στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση
24.11.2016 16:48
Ο βραβευμένος Laurent Chétouane χορογραφεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Μετά την πρεμιέρα της στο Βερολίνο, η διεθνής συμπαραγωγή της Στέγης, Khaos, έρχεται στην Αθήνα. Το χάος, η γένεση και ό,τι μεσολαβεί: καλλιτεχνικά πειράματα με το ανεξέλεγκτο.
Η Βασίλισσα του Χιονιού από το Μπαλέτο της Εθνικής Όπερας του Κιέβου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
06.10.2016 15:42
Φέτος, το φωτεινό άστρο των Χριστουγέννων θα λάμψει πάνω από το Μέγαρο Μουσικής. Μια νέα διεθνής παραγωγή μπαλέτου κάνει πρεμιέρα στην Αθήνα! Το Μπαλέτο της Εθνικής Όπερας του Κιέβου, θα παρουσιάσει σε πρώτη παγκόσμια πρεμιέρα στην Αθήνα, τη νέα χορογραφία της Βασίλισσας του Χιονιού που βασίζεται στο πασίγνωστο και αγαπημένο παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.
Το CARAVANI ταξιδεύει στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών
03.08.2016 16:37
CARAVANI, μια παράσταση σύγχρονου χορού του «The Social Body Dance Lab» της Κατερίνας Αντωνιάδου, θα παρουσιαστεί στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016 στις 21:00, στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων του 2ου Φεστιβάλ Δάσους.
Στην Αμερική θα βρεθεί τον Απρίλιο ο Γιάννης Μεγαλακάκης
15.03.2016 16:33
Ο γνωστός χορευτής, χοροδιδάσκαλος και ερευνητής της χορευτικής παράδοσης της Κρήτης, ταξιδεύει στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, προκειμένου να μεταλαμπαδεύσει τις γνώσεις του και να προσφέρει εξειδικευμένη διδασκαλία και μύηση στους κρητικούς χορούς.
Η Belleλen ταξιδεύει στο Black Box στη Θεσσαλονίκη
09.03.2016 11:33
Αμέσως μετά την Αθήνα, την Κρήτη, την Πάτρα, τη Λαμία, τη Ρόδο, την Κέρκυρα και το Ερεβάν της Αρμενίας το τελευταίο έργο του Δημήτρη Φοινίτση, «BELLEΛEN – Η (αιώνια) τραγωδία της Ελένης», παρουσιάζεται για πέντε παραστάσεις στη Θεσσαλονίκη και στο BlackBox από την Τετάρτη 16 έως και Κυριακή 20 Μαρτίου 2016, στις 21:30.